Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsrack van de BBQ, dat wordt genieten!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Lamsrack van de BBQ

Lamsrack van de BBQ – Het is voorjaar. Dat betekent dat er weer vers Hollands lamsvlees te koop is. En dat je de barbecue uit de schuur kunt halen. Tijd om er een heerlijk, mediterraan gekruid lamsrack op te leggen! Want het is nu de tijd om van lamsvlees te genieten. Op naar de slager, dan eet jij vanavond lamsrack van de BBQ!

Van een lamsrack geniet je in het voorjaar!

Lammetjes zijn er in het voorjaar. Dat betekent dat lamsvlees uit Nederland een echt seizoensproduct is. Te koop in het voorjaar en de zomer dus. De rest van het jaar kun je ook wel lamsvlees eten, maar dat wordt dan geïmporteerd uit landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië. Lamsvlees is een leuke keuze om op je Paasmenu te zetten. En ook een lamsrack van de BBQ is een heel geschikt vleesgerecht voor Pasen.

Niet elke slager heeft lamsracks standaard op voorraad. Denk eraan, om teleurstellingen te voorkomen, je lamsrack op tijd te bestellen.

Lamsrack van de BBQ, een feestje!

Je kunt een lamsrack, behalve in de oven, ook heel goed klaarmaken op de barbecue. Dat is minder ingewikkeld dan je zou verwachten. In de kookinstructies krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je dat doet. Zodat jij, vol trots een perfect gegaarde lamsrack van de BBQ tovert!

Een lamsrack klaarmaken op de barbecue is wel een proces dat minder makkelijk te controleren is dan bereiding in de oven of in de pan. Het gebruik van een kernthermometer voor vlees is dan ook aan te raden, om te voorkomen dat het vlees te gaar, en dus te droog wordt. Zo’n apparaatje is maar een kleine investering, en je zult zien dat je het veel vaker gaat gebruiken. Je koopt een kernthermometer in een winkel voor huishoudelijke artikelen of een kookwinkel.

lamsrack

Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse

Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.

Lamsrack van de BBQ

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsrack met 9 botjes, een half uur van te voren uit de koelkast halen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper, naar smaak
  • extra nodig: een kernthermometer is wel heel erg handig

Bereidingswijze van dit recept

Zo bereid je een lamsrack van de BBQ:

Begin met de marinade. Meng de olijfolie met het citroensap en voeg hier de tijm, de oregano, het gerookt paprikapoeder, het zout en naar smaak zwarte peper aan toe. Smeer het lamsrack hier mee in en laat het minstens een half uur marineren. Het lamsrack moet dus in totaal minimaal een uur buiten de koelkast liggen voor het op de barbecue gaat. Dit is nodig om het vlees op de juiste temperatuur te krijgen, zodat de hitte sneller de kern van het vlees bereikt. Het wordt dan minder snel droog.

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van ongeveer 200 graden. Zorg voor een zone met directe hitte, en een zone met indirecte hitte.

Bak het vlees rondom bruin op de hete zone van de barbecue. Verplaats het lamsrack daarna naar de kant met de indirecte hitte. Draai het vlees af en toe om, zodat beide zijden gelijkmatig garen. Als de kernthermometer 55 graden aangeeft, kun je het vlees van de barbecue halen.

Verpak het lamsrack in een vel aluminiumfolie en laat het ongeveer 15 minuten rusten.

Snijd het lamsrack met een scherp mes in koteletjes.

Serveer het lamsrack van de BBQ met een Griekse salade en wat stokbrood. Knoflooksaus is er heerlijk bij!

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!