• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Mexicaanse Spareribs

Deze Mexicaanse spareribs zijn ook heel goed op de barbecue te bereiden.

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Mexicaanse spareribs

Mexicaanse Spareribs – Zin in een avondje lekker vlees eten? Denk dan eens aan spareribs. Deze Mexicaanse spareribs bijvoorbeeld. Door de pittige marinade geef je het vlees een lekker smaakje. Je tafelgenoten worden beslist blij van zo’n schaal vol vlees. Serveer er een lekkere Mexicaanse bonensalade bij, wat frietjes of vers stokbrood, en je spareribfiësta is compleet!

Spareribs

Welk varkensvlees heb je nodig voor Mexicaanse spareribs? Baby back ribs, magere ribbetjes of spareribs, noem ze zoals je wilt, het zijn allemaal verschillende namen voor hetzelfde stuk vlees, namelijk de varkensribben, of althans, delen daar van. Deze zijn afkomstig van de lende van het varken. Het vlees bevindt zich vooral op en tussen de botten. Er worden ook wel spareribs gesneden uit de buik van het varken. Deze zijn wat groter dan de gewone spareribs en hebben een wat andere, meer stevige structuur. Het vlees van de buikzijde van het varken heeft ook iets meer smaak dan het vlees van de lende. Omdat deze ribben groter zijn hebben ze ook meer tijd nodig om goed gaar te worden. Maar dat wordt beslist goed gemaakt door die extra smaak. Welke soort je kiest voor het bereiden van de Mexicaanse spareribs maakt niet zoveel uit. Behalve deze ribben zijn er ook nog ribben die worden verkocht als ‘krabbetjes’. Deze zitten het dichtst bij het borstbeen en er zit wat meer vlees aan. Toch worden ze niet zo veel verkocht dan de ‘gewone’ spareribs. Ze worden vaak gekookt of gestoofd gegeten, maar je kunt ze natuurlijk ook net als ‘gewone’ spareribs roosteren. Ze zijn vooral bekend als vlees voor de erwtensoep.

Mexicaanse spareribs – tips en weetjes

Voor het marineren van de spareribs moet je wel een flink aantal uren uittrekken. Een uur of zes zeker. Dit is om het vlees goed de smaken van de marinade op te laten nemen. Nog beter laat je ze 24 uur in de marinade staan, dan weet je zeker dat je heerlijk smakende Mexicaanse spareribs krijgt!

Deze Mexicaanse spareribs zijn ook heel goed op de barbecue te bereiden.

Tijdens het bereiden van spareribs kan het lijken dat ze heel snel verbranden. Wat er dan gebeurt, is dat de natuurlijke suikers in het vlees, en de suiker of honing die zich in de meeste marinades bevinden gaan karameliseren door de hitte van de oven of de barbecue. Dit karameliseren wordt in het Engels of Amerikaans ‘bark’ genoemd. Niet verbrand, dus gewoon eetbaar!

Mexicaanse spareribs in marinade

Spareribs

Spareribs; daar eet je je vingers bij op!

Superzacht gegaarde spareribs, wie houdt er niet van dit stuk stoer varkensvlees? Natuurlijk van de barbecue, maar ook uit de oven heerlijk!

Mexicaanse Spareribs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 95 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 à 2,5 kilo spareribs
  • 200 ml tomatenketchup
  • 50 ml tequila
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels agave siroop, of honing
  • 100 ml olijfolie
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Mexicaanse spareribs:

Meng in een kom alle ingrediënten tot een marinade.

Leg de spareribs is een braadslee of een grote, lage, ovenschaal. Schenk de marinade erbij en zorg dat het vlees allemaal bedekt is met marinade. Dek de schaal af met plastic huishoudfolie en plaats hem voor minstens zes uur in de koelkast. Langer is nog beter en als je genoeg tijd hebt laat de spareribs dan 24 uur marineren. Haal het vlees een uur voor je ze gaat bereiden uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwijder het huishoudfolie. Plaats de braadslede in het midden van de oven op een rooster en bak de spareribs 2 uur. Draai ze af en toe om met een vleestang. Let erop dat ze niet verbranden. Als ze te snel donker worden, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Verwijder aan het einde van de bereidingstijd de aluminiumfolie, zodat de spareribs een mooi korstje krijgen.

Serveer de Mexicaanse spareribs met lekker vers stokbrood, en een Mexicaanse bonensalade.

Tafel lekker !!

DeelPin25VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!