• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Makkelijk, snel, lekker!

0
Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue

Barbecueën wordt nog leuker als je het goed aanpakt, en met deze mixed grill spiezen krijg je het echt voor elkaar. Het geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees en de eenvoud van de bereiding. Door voor mooie, gelijkmatige stukken vlees te kiezen, maak je het jezelf makkelijk – zeker met kip, biefstuk en varkenshaas in dit recept. Snijd de kipfilet niet te dik; het is belangrijk dat deze net gaar is, zonder dat de andere ingrediënten doorgaren. En de volgorde van het rijgen is ook belangrijk: begin met de kip, gevolgd door de biefstuk en de varkenshaas. Dit zorgt ervoor dat het rundvlees mooi gaart, zonder dat het uitdroogt.

Voor de marinade kun je olijfolie, knoflook en verse kruiden gebruiken. Het is simpel, maar echt heel lekker! Maak de marinade een dag van tevoren, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Door de marinade van tevoren te maken, bespaar je tijd en zorg je ervoor dat het vlees lekker mals wordt. Vergeet niet om de houten spiesjes eerst in water te weken, zodat ze niet verbranden op de barbecue.

Gegrild op hoog vuur in een paar minuten, en je hebt een maaltijd die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook ruikt als de zomer. Serveer de spiezen met een frisse salade en gepofte aardappels, en je hebt een feestje op je bord. Zo kun je Lekker Tafelen in de tuin, zonder veel gedoe. Een simpele, maar smaakvolle manier om bourgondisch van het buitenleven te genieten! Wij voorspellen lange avonden en veel gezelligheid!

Mix grillspiezen

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue

Porties: 4 spiezen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 iets dikkkere biefstuk van +/- 125 gram
  • 1 dun stuk varkenshaasje +/- 125 gram
  • 1 kleine kipfilet +/- 125 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Hak de knoflook, rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes zo fijn mogelijk.

Meng dit samen met een mespuntje  zout, een halve theelepel grove peper en de olijfolie. Dit kun je al een dag eerder voorbereiden zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Snijd de biefstuk in 4 gelijke delen. Doe dit ook met de kipfilet en snijd dikke plakken van de varkenshaas.

Steek eerst de kipfilet aan spiesjes houdt ze zo plat mogelijk.

Rijg er nu de biefstuk aan, en daarna de varkenshaas. Duw de biefstuk bij elkaar zodat deze zo dik mogelijk is.

Bestrijk de spiezen royaal met de marinade en laat dit minimaal een half uur intrekken.

Laat de spiezen voor het grillen in ongeveer een kwartiertje op temperatuur komen.

Gril ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten per kant. De kipfilet is de leidraad, deze moet net gaar zijn. 

Pas op dat je de spiezen niet te lang grillt,ze garen nog iets na als ze van het vuur af zijn.

Verdeel de mix grill spiezen over borden en geef er een lekkere frisse salade en gepofte aardappels met zure room bij. 

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.