Barbecueën wordt nog leuker als je het goed aanpakt, en met deze mixed grill spiezen krijg je het echt voor elkaar. Het geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees en de eenvoud van de bereiding. Door voor mooie, gelijkmatige stukken vlees te kiezen, maak je het jezelf makkelijk – zeker met kip, biefstuk en varkenshaas in dit recept. Snijd de kipfilet niet te dik; het is belangrijk dat deze net gaar is, zonder dat de andere ingrediënten doorgaren. En de volgorde van het rijgen is ook belangrijk: begin met de kip, gevolgd door de biefstuk en de varkenshaas. Dit zorgt ervoor dat het rundvlees mooi gaart, zonder dat het uitdroogt.
Voor de marinade kun je olijfolie, knoflook en verse kruiden gebruiken. Het is simpel, maar echt heel lekker! Maak de marinade een dag van tevoren, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Door de marinade van tevoren te maken, bespaar je tijd en zorg je ervoor dat het vlees lekker mals wordt. Vergeet niet om de houten spiesjes eerst in water te weken, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Gegrild op hoog vuur in een paar minuten, en je hebt een maaltijd die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook ruikt als de zomer. Serveer de spiezen met een frisse salade en gepofte aardappels, en je hebt een feestje op je bord. Zo kun je Lekker Tafelen in de tuin, zonder veel gedoe. Een simpele, maar smaakvolle manier om bourgondisch van het buitenleven te genieten! Wij voorspellen lange avonden en veel gezelligheid!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 iets dikkkere biefstuk van +/- 125 gram
- 1 dun stuk varkenshaasje +/- 125 gram
- 1 kleine kipfilet +/- 125 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Hak de knoflook, rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes zo fijn mogelijk.
Meng dit samen met een mespuntje zout, een halve theelepel grove peper en de olijfolie. Dit kun je al een dag eerder voorbereiden zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Snijd de biefstuk in 4 gelijke delen. Doe dit ook met de kipfilet en snijd dikke plakken van de varkenshaas.
Steek eerst de kipfilet aan spiesjes houdt ze zo plat mogelijk.
Rijg er nu de biefstuk aan, en daarna de varkenshaas. Duw de biefstuk bij elkaar zodat deze zo dik mogelijk is.
Bestrijk de spiezen royaal met de marinade en laat dit minimaal een half uur intrekken.
Laat de spiezen voor het grillen in ongeveer een kwartiertje op temperatuur komen.
Gril ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten per kant. De kipfilet is de leidraad, deze moet net gaar zijn.
Pas op dat je de spiezen niet te lang grillt,ze garen nog iets na als ze van het vuur af zijn.
Verdeel de mix grill spiezen over borden en geef er een lekkere frisse salade en gepofte aardappels met zure room bij.
Tafel lekker !!