Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Makkelijk, snel, lekker!

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue

Barbecueën wordt nog leuker als je het goed aanpakt, en met deze mixed grill spiezen krijg je het echt voor elkaar. Het geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees en de eenvoud van de bereiding. Door voor mooie, gelijkmatige stukken vlees te kiezen, maak je het jezelf makkelijk – zeker met kip, biefstuk en varkenshaas in dit recept. Snijd de kipfilet niet te dik; het is belangrijk dat deze net gaar is, zonder dat de andere ingrediënten doorgaren. En de volgorde van het rijgen is ook belangrijk: begin met de kip, gevolgd door de biefstuk en de varkenshaas. Dit zorgt ervoor dat het rundvlees mooi gaart, zonder dat het uitdroogt.

Voor de marinade kun je olijfolie, knoflook en verse kruiden gebruiken. Het is simpel, maar echt heel lekker! Maak de marinade een dag van tevoren, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Door de marinade van tevoren te maken, bespaar je tijd en zorg je ervoor dat het vlees lekker mals wordt. Vergeet niet om de houten spiesjes eerst in water te weken, zodat ze niet verbranden op de barbecue.

Gegrild op hoog vuur in een paar minuten, en je hebt een maaltijd die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook ruikt als de zomer. Serveer de spiezen met een frisse salade en gepofte aardappels, en je hebt een feestje op je bord. Zo kun je Lekker Tafelen in de tuin, zonder veel gedoe. Een simpele, maar smaakvolle manier om bourgondisch van het buitenleven te genieten! Wij voorspellen lange avonden en veel gezelligheid!

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue

Porties: 4 spiezen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 iets dikkkere biefstuk van +/- 125 gram
  • 1 dun stuk varkenshaasje +/- 125 gram
  • 1 kleine kipfilet +/- 125 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Hak de knoflook, rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes zo fijn mogelijk.

Meng dit samen met een mespuntje  zout, een halve theelepel grove peper en de olijfolie. Dit kun je al een dag eerder voorbereiden zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Snijd de biefstuk in 4 gelijke delen. Doe dit ook met de kipfilet en snijd dikke plakken van de varkenshaas.

Steek eerst de kipfilet aan spiesjes houdt ze zo plat mogelijk.

Rijg er nu de biefstuk aan, en daarna de varkenshaas. Duw de biefstuk bij elkaar zodat deze zo dik mogelijk is.

Bestrijk de spiezen royaal met de marinade en laat dit minimaal een half uur intrekken.

Laat de spiezen voor het grillen in ongeveer een kwartiertje op temperatuur komen.

Gril ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten per kant. De kipfilet is de leidraad, deze moet net gaar zijn. 

Pas op dat je de spiezen niet te lang grillt,ze garen nog iets na als ze van het vuur af zijn.

Verdeel de mix grill spiezen over borden en geef er een lekkere frisse salade en gepofte aardappels met zure room bij. 

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief