• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Een makkelijke marinade, kruidige smaken en malse kippendijen: zo haal je het beste uit je barbecue zonder gedoe

0
Oosterse kippendijen van de barbecue

Oosterse kippendijen van de barbecue zijn een heerlijke manier om met weinig moeite veel smaak op tafel te zetten. Door verse kippendijen te marineren in een kruidige saus van ketjap, knoflook, gember en chili, krijg je een gerecht dat perfect is voor warme dagen en gezellige avonden buiten. Kippendijen zijn malser dan kipfilet en blijven sappig, ook als je ze grillt. Daarmee zijn ze ideaal voor op de barbecue.

Kies altijd voor onbewerkte, verse kip van de poelier of slager. In voorgesneden of gemarineerde varianten uit het koelvak zitten vaak onnodige toevoegingen die de structuur of smaak juist verminderen. Met je eigen marinade hou je de controle en breng je de kip op smaak zoals jij dat wilt. En dat loont: je proeft het verschil echt. Marineer de kip een dag van tevoren, dan hoef je op het moment zelf alleen nog maar te grillen.

Zo maak je Oosterse kippendijen van de barbecue

Voor dit recept marineer je de kip minimaal zes uur. Je mengt ketjap met rijstazijn, vissaus, knoflook, gember en een beetje chili. Daarna laat je de kippendijen lekker intrekken in de koelkast. Grill ze eerst kort aan één kant, lak ze af met wat ketjap of chilisaus en gaar ze dan verder. Zo blijven ze mals van binnen en krijgen ze een smaakvolle, licht plakkerige buitenkant.

Je kunt de Oosterse kippendijen van de barbecue ook in stukjes snijden en aan spiesen rijgen. Dat is handig als je meerdere hapjes wilt serveren, bijvoorbeeld bij een borrel of barbecuebuffet. En het staat nog leuk ook.

Serveer met wat fris of pittigs erbij

Deze kip is kruidig, licht pittig en zoetig tegelijk. Je kunt hem heel eenvoudig combineren met bijvoorbeeld rijst, een frisse komkommersalade of geroosterde groenten. Liever wat pittiger? Dan past een zelfgemaakte satésaus of pittige yoghurtdip er ook goed bij.

Eventuele restjes kun je koud eten in een lunchsalade of opnieuw opwarmen in de airfryer of oven. Zo haal je alles uit je barbecueavond — zonder verspilling.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Oosterse kippendijen van de barbecue

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kippendijen
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

Bereidingswijze van dit recept

Maak een marinade door 2 eetlepels ketjap, de rijstazijn, de vissaus, de chilivlokken en de geraspte gember te mengen met 2 teentjes geperste knoflook. Meng dit goed door elkaar in een bakje of afsluitbare zak. Laat de marinade minimaal 6 uur in de koelkast staan.

Haal de kippendijen uit de marinade en dep ze droog. Bestrijk ze met de overgebleven eetlepel ketjap. Bak de kippendijen ongeveer 5 minuten op een grill of in een grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben aan de gladde kant.

Draai de kippendijen om en bestrijk de andere kant met de sweet chilisaus. Bak nog ongeveer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar is.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.