• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Een makkelijke marinade, kruidige smaken en malse kippendijen: zo haal je het beste uit je barbecue zonder gedoe

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
Oosterse kippendijen van de barbecue

Oosterse kippendijen van de barbecue zijn een heerlijke manier om met weinig moeite veel smaak op tafel te zetten. Door verse kippendijen te marineren in een kruidige saus van ketjap, knoflook, gember en chili, krijg je een gerecht dat perfect is voor warme dagen en gezellige avonden buiten. Kippendijen zijn malser dan kipfilet en blijven sappig, ook als je ze grillt. Daarmee zijn ze ideaal voor op de barbecue.

Kies altijd voor onbewerkte, verse kip van de poelier of slager. In voorgesneden of gemarineerde varianten uit het koelvak zitten vaak onnodige toevoegingen die de structuur of smaak juist verminderen. Met je eigen marinade hou je de controle en breng je de kip op smaak zoals jij dat wilt. En dat loont: je proeft het verschil echt. Marineer de kip een dag van tevoren, dan hoef je op het moment zelf alleen nog maar te grillen.

Zo maak je Oosterse kippendijen van de barbecue

Voor dit recept marineer je de kip minimaal zes uur. Je mengt ketjap met rijstazijn, vissaus, knoflook, gember en een beetje chili. Daarna laat je de kippendijen lekker intrekken in de koelkast. Grill ze eerst kort aan één kant, lak ze af met wat ketjap of chilisaus en gaar ze dan verder. Zo blijven ze mals van binnen en krijgen ze een smaakvolle, licht plakkerige buitenkant.

Je kunt de Oosterse kippendijen van de barbecue ook in stukjes snijden en aan spiesen rijgen. Dat is handig als je meerdere hapjes wilt serveren, bijvoorbeeld bij een borrel of barbecuebuffet. En het staat nog leuk ook.

Serveer met wat fris of pittigs erbij

Deze kip is kruidig, licht pittig en zoetig tegelijk. Je kunt hem heel eenvoudig combineren met bijvoorbeeld rijst, een frisse komkommersalade of geroosterde groenten. Liever wat pittiger? Dan past een zelfgemaakte satésaus of pittige yoghurtdip er ook goed bij.

Eventuele restjes kun je koud eten in een lunchsalade of opnieuw opwarmen in de airfryer of oven. Zo haal je alles uit je barbecueavond — zonder verspilling.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Oosterse kippendijen van de barbecue

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kippendijen
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels sweet chilisaus

Bereidingswijze van dit recept

Maak een marinade door 2 eetlepels ketjap, de rijstazijn, de vissaus, de chilivlokken en de geraspte gember te mengen met 2 teentjes geperste knoflook. Meng dit goed door elkaar in een bakje of afsluitbare zak. Laat de marinade minimaal 6 uur in de koelkast staan.

Haal de kippendijen uit de marinade en dep ze droog. Bestrijk ze met de overgebleven eetlepel ketjap. Bak de kippendijen ongeveer 5 minuten op een grill of in een grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben aan de gladde kant.

Draai de kippendijen om en bestrijk de andere kant met de sweet chilisaus. Bak nog ongeveer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar is.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken op het vuur of in de pan

Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue
Vleesgerechten

Makkelijk recept: gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!