• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

2
Pakketjes kipfilet gevuld met Brie

Kipfilet gevuld met brie is een feestelijk hoofdgerecht waarmee je met weinig moeite veel indruk maakt. Dit recept combineert kipfilet met romige Franse brie, omwikkeld met ontbijtspek dat tijdens het bakken lekker krokant wordt. Door de kipfilet plat te slaan en te vullen met brie, krijg je een mooi gelijkmatig pakketje dat makkelijk gaart en een smeuïg sausje oplevert. Het resultaat is een gerecht dat perfect is voor een speciaal etentje, maar ook heerlijk werkt als zondagse maaltijd.

Het fijne aan deze kipfilet gevuld met brie is dat je het eenvoudig kunt voorbereiden. Je maakt de pakketjes van tevoren, rolt ze strak in folie en bewaart ze in de koelkast tot je klaar bent om ze te bakken. Zo zet je zonder stress een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de kipfilet gevuld met brie met gebakken aardappeltjes en groenten naar keuze en je hebt een complete maaltijd die bij iedereen in de smaak valt.

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Porties: 2 personen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 0 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 flinke kipfilets
  • 150 gram ontbijtspek
  • een punt brie
  • zout en peper
  • boter of olie om in te bakken

Zo maak je de pakketjes kipfilet gevuld met brie:

Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 plakken kipfilet hebt. Neem een stuk huishoudfolie en leg dat op een plak kipfilet. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of pannetje, bestrooi licht met wat peper.

Snijd een dikke plak van de brie en snijd daar een stukje vanaf dat iets smaller is dan de kipfilet. Vouw de kaas in de kipfilet.

Leg 3 plakjes ontbijtspek op je snijplank en snijd een vierde plakje doormidden, leg die 2 stukjes overdwars. Leg de kipfilet op de spekplakjes en vouw nu eerst de 2 kleine stukjes over de kipfilet. Vouw er nu de rest van het spek omheen. Leg op een stukje huishoudfolie en rol het pakketje strak in de folie, doe dit ook met de andere kipfilets. Leg de pakketjes koel weg tot gebruik.

Verwarm een beetje olie of boter in een braadpan en leg de pakketjes met de naad onder in de hete pan. Door ze eerst op de naad te bakken blijft het spek mooier om de pakketjes zitten. Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de pakketjes kipfilet gevuld met brie samen met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

BrieKipfiletSpek

Pakketjes kipfilet gevuld met brie – Wil je eens een ander hoofdgerecht met kipfilet maken? En houd je ook nog eens van Franse kaas? Dan ben je hier aan het goede adres, want je vindt hier een heel leuk recept voor pakketjes kipfilet gevuld met brie. Je snapt ongetwijfeld dat die brie gaat smelten tijdens het bakken van het vlees. En dat levert je dan een heerlijk romig sausje op. Dit recept is heel geschikt voor een speciaal etentje, terwijl je het ook heel goed voor een zondagse maaltijd kunt maken. Je maakt er in ieder geval vrienden mee!

Kipfilet kun je heel goed vullen

Kipfilet is ideaal om te vullen. En dat is precies wat je gaat doen als je het recept voor kipfilet gevuld met brie gaat maken. Je kunt inkepingen maken, daar de vulling in doen en daar een prikker doorheen steken. Je hebt dan een erg groot stuk vlees dat vaak lastig gaar te krijgen is en waar de vulling tijdens het bakken makkelijk uitloopt.

Maar het kan ook anders. Een betere manier is om de kipfilet overdwars in 2 stukken te snijden, zodat je 2 dikke plakken kipfilet krijgt. Door die plakken plat te slaan krijg je grote platte plakken kipfilet. Door de plakken vlees plat te slaan wordt de structuur van het vlees korter waardoor het vlees zachter wordt. In die plakken kun je vrij makkelijk allerlei soorten vullingen invouwen, omdat je zo een groter oppervlak hebt. In het recept voor de pakketjes kipfilet gevuld met brie pak je ze ook nog eens in plakjes spek. Dus de vulling blijft dan goed op zijn plaats.

Brie als vulling

Brie is een vrij neutraal Frans kaasje dat goed combineert met allerlei soorten vlees zoals varkenshaas, schnitzel of kipfilet. De kaas smelt makkelijk, waardoor er een soort van sausje ontstaat dat uit het vlees loopt als je de kipfilet gevuld met brie doorsnijdt. Dat staat natuurlijk heel mooi op het bord. Met dit recept kun je dus indruk maken op je tafelgenoten.

Zo presenteer je kipfilet gevuld met brie

Een gerecht dat er feestelijk uitziet, smaakt vaak nóg beter. Daarom is het leuk om bij kipfilet gevuld met brie extra aandacht te besteden aan de presentatie. Snijd de pakketjes na het bakken voorzichtig schuin doormidden, zodat het gesmolten kaasje zichtbaar wordt. Leg de stukken iets uit elkaar op het bord en garneer met wat verse kruiden zoals tijm of peterselie. Een klein beetje vleessaus of jus erbij maakt het helemaal af. Ook een simpele salade van veldsla en tomaat past prachtig naast het goudbruin gebakken ontbijtspek.

Voor een chique diner kun je de kipfilet gevuld met brie serveren met gekarameliseerde wortelen en aardappelpuree. De romige brie past perfect bij zachte groentesmaken. Serveer op warme borden zodat de kaas niet te snel opstijft. Dit geeft jouw gerecht een restaurantwaardig uiterlijk.

Variaties en creatieve vullingen

Hoewel brie een heerlijke en klassieke keuze is, kun je met kipfilet gevuld met brie eindeloos variëren. Zo kun je de brie vervangen door camembert of een pittigere kaas zoals gorgonzola voor een intensere smaak. Een andere optie is om de brie te combineren met kruiden zoals basilicum of een klein beetje knoflook voor extra aroma.

Naast kaas kun je ook een laagje pesto of zongedroogde tomaat toevoegen voordat je de kipfilet inpakt. Dit geeft het gerecht een mediterraans tintje. Voor een herfstvariant kun je wat gebakken champignons en een plakje brie gebruiken, gewikkeld in ontbijtspek. Het principe van kipfilet gevuld met brie blijft hetzelfde, maar de smaakbeleving is telkens uniek.

Bewaren en opnieuw opwarmen

Als je meer maakt dan je op kunt, is het fijn om te weten hoe je kipfilet gevuld met brie het beste bewaart. Na bereiding kun je de pakketjes laten afkoelen en in een afgesloten bakje tot twee dagen in de koelkast bewaren. Verwarm ze langzaam op in de oven op 160 °C zodat het spek weer krokant wordt en de brie niet verbrandt. Invriezen is ook mogelijk; verpak de rauwe pakketjes luchtdicht en bewaar tot drie maanden in de vriezer. Laat ze in de koelkast ontdooien voordat je ze bakt.

Dit maakt het gerecht ook heel geschikt om vooraf klaar te maken voor een diner met meerdere gasten. Je kunt de kipfilets vullen, inpakken en koelen, en ze op het laatste moment bakken. Zo heb je meer tijd om met je gasten door te brengen zonder stress in de keuken.

Aanpassen aan verschillende diëten

Dit recept voor kipfilet gevuld met brie bevat ontbijtspek en kaas, maar kan eenvoudig aangepast worden voor verschillende dieetwensen. Wil je een glutenvrije versie, dan hoef je niets te veranderen omdat het recept van nature geen gluten bevat. Voor een koolhydraatarm dieet is dit gerecht ideaal; serveer het dan met gegrilde groenten of een frisse salade in plaats van aardappeltjes.

Als je minder vet wilt gebruiken, kun je het ontbijtspek vervangen door een dun plakje kipfilet of het pakketje zonder spek bereiden. De brie kun je eventueel vervangen door een lichtere kaas of geitenkaas. Zo kun je nog steeds genieten van een gevulde kipfilet met romige smaak, maar past het gerecht beter binnen jouw voedingspatroon.

Bijgerechten en combinaties

Kipfilet gevuld met brie is veelzijdig en laat zich combineren met veel bijgerechten. Klassiek zijn gebakken aardappeltjes of een romige gratin. Voor een frisse tegenhanger zijn geroosterde groenten zoals courgette, paprika en wortelen ideaal. Ook rijst of een eenvoudige pasta past goed bij de rijke smaak van de brie.

Qua drankjes gaat een glas droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc perfect samen met dit gerecht. De frisse zuren van de wijn snijden door het romige kaaskarakter van de brie en maken het geheel lichter. Voor een alcoholvrije optie is bruisend water met een schijfje citroen een goede keuze.

Conclusie

Kipfilet gevuld met brie is een gerecht waarmee je zonder ingewikkelde technieken een luxe diner op tafel zet. De combinatie van sappige kip, romige brie en krokant ontbijtspek maakt het onweerstaanbaar. Met de tips voor variaties, presentatie en bewaren kun je dit gerecht telkens op een andere manier bereiden en aanpassen aan jouw smaak of dieet. Zo wordt kipfilet gevuld met brie een blijvend succesnummer in jouw keuken.

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 flinke kipfilets
  • 150 gram ontbijtspek
  • een punt brie
  • zout en peper
  • boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 plakken kipfilet hebt. Neem een stuk huishoudfolie en leg dat op een plak kipfilet. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of pannetje, bestrooi licht met wat peper.

Snijd een dikke plak van de brie en snijd daar een stukje vanaf dat iets smaller is dan de kipfilet. Vouw de kaas in de kipfilet.

Leg 3 plakjes ontbijtspek op je snijplank en snijd een vierde plakje doormidden, leg die 2 stukjes overdwars. Leg de kipfilet op de spekplakjes en vouw nu eerst de 2 kleine stukjes over de kipfilet. Vouw er nu de rest van het spek omheen. Leg op een stukje huishoudfolie en rol het pakketje strak in de folie, doe dit ook met de andere kipfilets. Leg de pakketjes koel weg tot gebruik.

Verwarm een beetje olie of boter in een braadpan en leg de pakketjes met de naad onder in de hete pan. Door ze eerst op de naad te bakken blijft het spek mooier om de pakketjes zitten. Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de pakketjes kipfilet gevuld met brie samen met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tuinbonen zoals oma ze maakt

    Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

  • Snijbonen met spek en ui

    Snijbonen met spek en ui; makkelijk, snel en altijd lekker

  • Griekse kip gyros

    Griekse kip gyros met zelfgemaakt pitabroodje

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Curry met sperziebonen en kipfilet

    Makkelijke curry met sperziebonen en kipfilet

  • Stamppot van snijbonen

    Stamppot van snijbonen; een makkelijke en lekkere zomerstamppot

  • Varkenshaas met brie en spek

    Varkenshaas met brie en spek; klassiek maar nog altijd superlekker

  • cordon bleu

    Zelf cordon bleu maken met kipfilet en kaas

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • gevulde courgette

    Gevulde courgette; super simpel en met diverse variatietips

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.