Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pastei met wintergroenten en lamsvlees

Zo verwerk je restjes tot een heerlijke maaltijd

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Pastei met wintergroenten recept

Pastei met wintergroenten en lamsvlees – Een origineel en lekker winters gerecht uit de oven en nog heel makkelijk te maken ook? De pastei met wintergroenten en lamsvlees is zo’n staaltje comfortfood. En het leukste van dit gerecht is dat je het kunt maken met de restjes die nog in je koelkast liggen. Zo is het recept uit dit artikel ook ontstaan. En hoe je zo’n pastei maakt met jouw restjes, dat lees je hieronder.

Koken met de restjes uit de koelkast

Voedselverspilling is iets wat tegenwoordig echt niet meer kan. Het is niet meer van deze tijd en het is ook niet nodig. Met een beetje creativiteit kun je van restjes een lekkere en leuke maaltijd maken. Soms ontstaan daardoor onverwacht lekkere combinaties van ingrediënten en wordt er een recept geboren dat vervolgens gewoon een blijvertje is geworden! De pastei met wintergroenten en lamsvlees is zo’n gerecht.

De pastei met wintergroenten en lamsvlees

De pastei met wintergroenten en lamsvlees uit dit recept ontstond uit een restantje lamsbout en een aantal verschillende wintergroenten. Nu heeft natuurlijk niet iedereen dezelfde kliekjes in de koelkast staan. En het leuke van dit vleesgerecht is dat je het recept makkelijk kunt aanpassen aan wat jij aan restjes over hebt. Vervang het lamsvlees dus onder andere door gaar vlees als rundvlees, varkensvlees, gehakt wat je rul bakt, stukjes vleesvervanger, het kan allemaal. Met de groenten is dat hetzelfde verhaal. In dit recept wordt savooiekool, winterpeen, knolselderij en uien gebruikt, maar prei of koolraap kan ook. Of in een ander seizoen de groenten die er dan zijn.

Kies je eigen smaakmakers voor dit gerecht

De pastei met wintergroenten en lamsvlees is gemaakt met gele currypasta. Je kunt ook rode, gele of groene currypasta nemen. Of je kiest een heel andere smaakmaker of kruidenmengsel. Kortom … wees creatief tijdens het koken en zet eens iets anders op tafel!

Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Pastei met wintergroenten
Pastei met wintergroenten

Pastei met wintergroenten en lamsvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo gemengde wintergroenten, in kleine stukjes
  • 300 gram gaar lamsvlees, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 flinke eetlepels gele currypasta
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • zout
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pastei met wintergroenten en lamsvlees:

Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan. Bak hierin de uien en de knoflook glazig. Voeg dan de groenten toe en bak ze tot ze bijna beetgaar zijn. Voeg dan de currypasta toe en bak even mee. Roer dan het gare vlees erdoor. Breng eventueel op smaak met wat zout. Laat het mengsel afkoelen.

Bekleed een taartvorm of ovenschaal van ongeveer 27 cm met een van de rollen bladerdeeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Als je bladerdeeg zonder bakpapier gebruikt, vet de vorm of schaal dan goed in.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en verdeel het paneermeel over de bodem.

Verdeel de afgekoelde vulling in de taartvorm. Snijd het bladerdeeg dat over de rand steekt er met een mesje af. Gooi dit niet weg.

Neem nu de tweede rol bladerdeeg en leg die, zonder bakpapier, over de gevulde vorm heen. Druk met je vinger voorzichtig het bovenste bladerdeeg vast aan dat in de vorm.

Maak met een klein uitstekertje of met een mesje een gaatje in de bladerdeegdeksel. Gebruik de overgebleven randjes van het bladerdeeg om eventueel wat versieringen aan te brengen.

Klop het ei los met een vork. Bestrijk het bladerdeegdeksel met het geklopte ei.

Bak de pastei met wintergroenten en lamsvlees in een op 200 graden voorverwarmde oven in ongeveer 35 à 40 minuten gaar en bruin. Als de bovenkant te snel kleurt, dek hem dan af met een vel aluminiumfolie.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees
DeelPin14TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!