• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pikante pulled chicken

Zachte stukjes kip in een zoet pikante saus

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
1
Pikante pulled chicken gemarineerd

Pikante pulled chicken – Misschien ken je de term ‘pulled’ al. Het betekent uit elkaar getrokken. In dit geval zijn het stukjes kip die met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Soepkip wel te verstaan. Voor het trekken van een goede kippenbouillon gebruik je een hele kip. Die geeft veel smaak aan de bouillon, en na het trekken van de bouillon heb je dan best veel vlees. Dit vlees kun je gebruiken in de soep, maar dat is dan nog best veel. Maak er eens iets anders van. Pikante pulled chicken bijvoorbeeld. Dat is erg lekker om zo, op een broodje of in een pita bijvoorbeeld te eten, maar het is ook een prima basis voor de vulling van een wrap.

Maak eens pikante pulled chicken van die restjes

Heb je kippenvlees over na het maken van kippensoep? Vroeger werd dat dan gebruikt om een heerlijke kippenragout te maken, maar je kunt er veel meer mee doen. Wil je eens iets origineels maken van die kip? Je kunt er ook eens heerlijke pikante pulled chicken van te maken. Door het gebruik van onder andere ketjap en sambal geef je een oosters tintje aan de kip. Het is lekker op een broodje, maar ook in een wrap. Ook als vleesgerecht bij rijst doet pikante pulled chicken het goed. Roerbak er wat groenten bij en je hebt een heerlijke, complete maaltijd waar je zeker van zult smullen.

Geen hele kip of restjes over? Je kunt ook ander kippenvlees gebruiken!

Heb je geen soep gemaakt, een kippetje gegrild of vlees over? Geen probleem, hoor. Dan kun je altijd ander kippenvlees gebruiken. Bak eens een kipfilet of wat kippendijen en gebruik die om het recept voor de pikante pulled chicken van te maken. Net zo makkelijk en net zo lekker.

Pikante pulled chicken saus
Pikante saus
Pikante pulled chicken
Pulled chicken
Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Pikante pulled chicken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gare kip
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pikante pulled chicken:

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Smoor de ui met de knoflook in een beetje olie tot ze glazig is.

Voeg de tomatenpuree toe en warm die even goed mee.

Breng op smaak met sambal, gemberpoeder, ketjap, azijn, suiker en voeg zout naar smaak toe. Voeg er een kopje water aan toe en laat dit 5 minuten pruttelen.

Trek ondertussen met twee vorken de kip in stukjes. Voeg de kip aan de saus toe en warm dit nog even goed door.

Serveer de pikante pulled chicken op een broodje, in een wrap of met rijst.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin13VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pikante drumsticks van de barbecue
Vleesgerechten

Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade

Oosterse kippendijen van de barbecue
Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Reacties 8

  1. Li says:
    1 jaar geleden

    Deze klinkt super lekker, ben alleen benieuwd of de kip gekookt of gebakken is van te voren

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      De pulled chicken is gemaakt met soepkip Li. Dit staat beschreven in het artikel. Heb je geen soepkip dan kun je eventueel ook kipfilet bakken of pocheren.

      Beantwoorden
  2. Dominique V. says:
    2 jaar geleden

    Ontzettend lekker!!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Goed om te horen dat de pulled chicken in de smaak valt.

      Beantwoorden
  3. Peter says:
    2 jaar geleden

    Fantastich recept! Dit is nu ons vaste pulled chicken recept! Bedankt

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Wat een eer Peter, dank je voor het compliment.

      Beantwoorden
  4. Connie Derks says:
    2 jaar geleden

    Leuk om te horen dat jullie zo genoten hebben Masha.

    Beantwoorden
  5. Masha says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk!
    Ik heb dit gerecht zojuist gemaakt en ben even gaan kijken of ik een reactie achter kon laten zo heerlijk hebben wij gegeten. Ik heb de kip op naan brood geserveerd en het was echt genieten. Bedankt voor het recept. Deze ga ik zeker heel vaak maken.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!