• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pikante pulled chicken

Zachte stukjes kip in een zoet pikante saus

1
Pikante pulled chicken gemarineerd

Pikante pulled chicken – Misschien ken je de term ‘pulled’ al. Het betekent uit elkaar getrokken. In dit geval zijn het stukjes kip die met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Soepkip wel te verstaan. Voor het trekken van een goede kippenbouillon gebruik je een hele kip. Die geeft veel smaak aan de bouillon, en na het trekken van de bouillon heb je dan best veel vlees. Dit vlees kun je gebruiken in de soep, maar dat is dan nog best veel. Maak er eens iets anders van. Pikante pulled chicken bijvoorbeeld. Dat is erg lekker om zo, op een broodje of in een pita bijvoorbeeld te eten, maar het is ook een prima basis voor de vulling van een wrap.

Maak eens pikante pulled chicken van die restjes

Heb je kippenvlees over na het maken van kippensoep? Vroeger werd dat dan gebruikt om een heerlijke kippenragout te maken, maar je kunt er veel meer mee doen. Wil je eens iets origineels maken van die kip? Je kunt er ook eens heerlijke pikante pulled chicken van te maken. Door het gebruik van onder andere ketjap en sambal geef je een oosters tintje aan de kip. Het is lekker op een broodje, maar ook in een wrap. Ook als vleesgerecht bij rijst doet pikante pulled chicken het goed. Roerbak er wat groenten bij en je hebt een heerlijke, complete maaltijd waar je zeker van zult smullen.

Geen hele kip of restjes over? Je kunt ook ander kippenvlees gebruiken!

Heb je geen soep gemaakt, een kippetje gegrild of vlees over? Geen probleem, hoor. Dan kun je altijd ander kippenvlees gebruiken. Bak eens een kipfilet of wat kippendijen en gebruik die om het recept voor de pikante pulled chicken van te maken. Net zo makkelijk en net zo lekker.

Pikante pulled chicken saus
Pikante saus
Pikante pulled chicken
Pulled chicken
Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Pikante pulled chicken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gare kip
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pikante pulled chicken:

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Smoor de ui met de knoflook in een beetje olie tot ze glazig is.

Voeg de tomatenpuree toe en warm die even goed mee.

Breng op smaak met sambal, gemberpoeder, ketjap, azijn, suiker en voeg zout naar smaak toe. Voeg er een kopje water aan toe en laat dit 5 minuten pruttelen.

Trek ondertussen met twee vorken de kip in stukjes. Voeg de kip aan de saus toe en warm dit nog even goed door.

Serveer de pikante pulled chicken op een broodje, in een wrap of met rijst.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.