Pikante pulled chicken – Misschien ken je de term ‘pulled’ al. Het betekent uit elkaar getrokken. In dit geval zijn het stukjes kip die met twee vorken uit elkaar getrokken worden. Soepkip wel te verstaan. Voor het trekken van een goede kippenbouillon gebruik je een hele kip. Die geeft veel smaak aan de bouillon, en na het trekken van de bouillon heb je dan best veel vlees. Dit vlees kun je gebruiken in de soep, maar dat is dan nog best veel. Maak er eens iets anders van. Pikante pulled chicken bijvoorbeeld. Dat is erg lekker om zo, op een broodje of in een pita bijvoorbeeld te eten, maar het is ook een prima basis voor de vulling van een wrap.
Maak eens pikante pulled chicken van die restjes
Heb je kippenvlees over na het maken van kippensoep? Vroeger werd dat dan gebruikt om een heerlijke kippenragout te maken, maar je kunt er veel meer mee doen. Wil je eens iets origineels maken van die kip? Je kunt er ook eens heerlijke pikante pulled chicken van te maken. Door het gebruik van onder andere ketjap en sambal geef je een oosters tintje aan de kip. Het is lekker op een broodje, maar ook in een wrap. Ook als vleesgerecht bij rijst doet pikante pulled chicken het goed. Roerbak er wat groenten bij en je hebt een heerlijke, complete maaltijd waar je zeker van zult smullen.
Geen hele kip of restjes over? Je kunt ook ander kippenvlees gebruiken!
Heb je geen soep gemaakt, een kippetje gegrild of vlees over? Geen probleem, hoor. Dan kun je altijd ander kippenvlees gebruiken. Bak eens een kipfilet of wat kippendijen en gebruik die om het recept voor de pikante pulled chicken van te maken. Net zo makkelijk en net zo lekker.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pikante pulled chicken
Ingrediënten voor dit recept
- 500 gram gare kip
- 1 eetlepel olie
- 2 uien
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pikante pulled chicken:
Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Smoor de ui met de knoflook in een beetje olie tot ze glazig is.
Voeg de tomatenpuree toe en warm die even goed mee.
Breng op smaak met sambal, gemberpoeder, ketjap, azijn, suiker en voeg zout naar smaak toe. Voeg er een kopje water aan toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
Trek ondertussen met twee vorken de kip in stukjes. Voeg de kip aan de saus toe en warm dit nog even goed door.
Serveer de pikante pulled chicken op een broodje, in een wrap of met rijst.
Tafel lekker !!



