Pikante tomatenroomsaus met kip – We zeggen het wel vaker, dat wat je in potten en zakjes koopt kun je zelf zoveel lekkerder maken en toch was er ooit een tijdperk dat ik dat nog niet helemaal doorhad, ergens in een grijs verleden heb ik eens een pot open getrokken waar een saus in zat die de naam pikante tomatenroomsaus droeg. Was hij lekker ?? Ik kan het me eerlijk gezegd niet meer herinneren en misschien zegt dat wel genoeg, maar toch de naam klinkt natuurlijk niet slecht.
Met heerlijke verse ingrediënten ging ik aan de slag om een saus met een gelijk luidende naam te maken en voeg er nog klein gesneden blokjes kipfilet aan toe. Was het nu ook echt lekkerder ?? Nou laat ik het zo zeggen deze saus zal ik me over een aantal jaren zeker nog wel herinneren.
Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pikante tomatenroomsaus met kip
- 1 kilo tomaten
- 1 puntpaprika
- 1 ui
- 1 rode peper
- olijfolie
- 1 tl oregano
- 250 ml room
- 15 gram fijngesneden peterselie
- 600 gram kipfilet
- paprikapoeder (pikant)
Begin met het ontvellen van de tomaten, doe dit door in zowel de bovenkant als aan de onderkant een kruisje in de tomaat te snijden. Breng een pan met water aan de kook en zet tegelijkertijd een pan of schaal met ijswater klaar. Zodra het water kookt laat je de tomaten 10 tellen in het kokende water liggen en schept ze dan over in het ijswater. Het velletje zal nu loslaten waardoor de tomaten makkelijk te ontvellen zijn.
Verwijder de harde kern en de zaadjes van de tomaat. Snijd de ui, de tomaat, de paprika en de rode peper in blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes, spray of smeer de blokjes kipfilet lichtjes in met olijfolie en bestrooi deze met de paprikapoeder. Masseer de paprikapoeder even flink in de kipfilet en zet apart.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de peper. Als de ui glazig is maar nog niet bruin voeg je de tomatenblokjes en de paprika toe. Roer alles even doorelkaar, draai het vuur laag en sluit de pan af met een deksel. Laat zo ongeveer een uurtje sudderen. Na een uurtje voeg je de room toe, roer even om en voeg als laatste de peterselie en oregano toe.
Verhit in een koekenpan een eetlepel olie en bak hierin de kipfilet gaar. Zodra de kipfilet gaar is voeg je hem bij de saus.
Ik serveerde de pikante tomatenroomsaus met kip vervolgens met tagliatelle, maar ik denk dat rijst ook een heel geslaagde begeleider zou zijn.
Tafel lekker !!