Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pittige kippenvleugels uit de oven – makkelijk recept met barbecuesaus

Met een lekkere, zelfgemaakte marinade

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
2
Pittige kippenvleugels uit de oven

Als je een schaal warme kippenvleugels op tafel zet, weet je één ding zeker: die gaat leeg. Deze pittige kippenvleugels uit de oven zijn zo’n typisch gerecht waar iedereen z’n vingers bij aflikt. Handig als borrelhapje, lekker als late night snack, of gewoon bij patat en een salade. Alles mag.

Je maakt ze simpel in de oven. De marinade is het geheim – barbecuesaus als basis, met een beetje olie, citroensap, wat sambal en iets zoets om de balans te houden. Hoe pittig je ze maakt, bepaal je zelf. Gebruik je een rokerige, scherpe barbecuesaus? Dan kun je de sambal wat minderen. Of juist extra erbij doen, als je van vurige smaken houdt.

Koop je kip bij voorkeur bij de poelier of slager, dan weet je wat je in huis haalt. Platte kippenvleugels eten makkelijker uit de hand, maar hele vleugels kunnen net zo goed. Serveer er wat extra saus bij en zet ze warm op tafel – of op het buffet. Ze zijn altijd op.

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!

Pittige kippenvleugels uit de oven

Porties: 4 à 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 10 eetlepels barbecuesaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel agavesiroop, maïssiroop of suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • bakpapier

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pittige kippenvleugels uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng barbecuesaus, zonnebloemolie, citroensap, de siroop of suiker, sambal en zout.

Smeer de kippenvleugels in met de marinade, dit gaat het handigst met een kwastje. Verspreid ze over de bakplaat.

Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven.

Draai de kippenvleugels na een kwartier om, voor een mooie bruine kleur aan beide kanten.​

Let er op dat de kippenvleugels niet te donker worden en verbranden. Als het te hard gaat, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Serveer de pittige kippenvleugels uit de oven warm. Je kunt er eventueel wat extra BBQ saus bij serveren.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Reacties 5

  1. Bernadette van Leeuwen says:
    2 jaar geleden

    Het zijn wel veel vleesgerechten, kan dat ook anders?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Er staan ook heel veel vegetarische recepten op de website, Bernadette. We zijn een foodmagazine voor iedereen, voor de vegetariërs, maar ook voor de vlees- en visliefhebbers!

      Beantwoorden
    • JW de Ruiter says:
      6 maanden geleden

      zeur, ga lekker naar een andere site of zo.

      Beantwoorden
  2. unieke_henrike says:
    4 jaar geleden

    Dit ziet er echt heerlijk uit .. ook wel echt puberfood denk ik zo 😉

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 jaar geleden

      Hoi Henrike!
      Inderdaad echt puberfood. De puber hier weet er in ieder geval wel weg mee!;-)

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief