Als je een schaal warme kippenvleugels op tafel zet, weet je één ding zeker: die gaat leeg. Deze pittige kippenvleugels uit de oven zijn zo’n typisch gerecht waar iedereen z’n vingers bij aflikt. Handig als borrelhapje, lekker als late night snack, of gewoon bij patat en een salade. Alles mag.
Je maakt ze simpel in de oven. De marinade is het geheim – barbecuesaus als basis, met een beetje olie, citroensap, wat sambal en iets zoets om de balans te houden. Hoe pittig je ze maakt, bepaal je zelf. Gebruik je een rokerige, scherpe barbecuesaus? Dan kun je de sambal wat minderen. Of juist extra erbij doen, als je van vurige smaken houdt.
Koop je kip bij voorkeur bij de poelier of slager, dan weet je wat je in huis haalt. Platte kippenvleugels eten makkelijker uit de hand, maar hele vleugels kunnen net zo goed. Serveer er wat extra saus bij en zet ze warm op tafel – of op het buffet. Ze zijn altijd op.
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Pittige kippenvleugels uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo kippenvleugels
- 10 eetlepels barbecuesaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel agavesiroop, maïssiroop of suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
- bakpapier
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pittige kippenvleugels uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng barbecuesaus, zonnebloemolie, citroensap, de siroop of suiker, sambal en zout.
Smeer de kippenvleugels in met de marinade, dit gaat het handigst met een kwastje. Verspreid ze over de bakplaat.
Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven.
Draai de kippenvleugels na een kwartier om, voor een mooie bruine kleur aan beide kanten.
Let er op dat de kippenvleugels niet te donker worden en verbranden. Als het te hard gaat, dek ze dan af met aluminiumfolie.
Serveer de pittige kippenvleugels uit de oven warm. Je kunt er eventueel wat extra BBQ saus bij serveren.
Tafel lekker !!
Het zijn wel veel vleesgerechten, kan dat ook anders?
Er staan ook heel veel vegetarische recepten op de website, Bernadette. We zijn een foodmagazine voor iedereen, voor de vegetariërs, maar ook voor de vlees- en visliefhebbers!
zeur, ga lekker naar een andere site of zo.
Dit ziet er echt heerlijk uit .. ook wel echt puberfood denk ik zo 😉
Hoi Henrike!
Inderdaad echt puberfood. De puber hier weet er in ieder geval wel weg mee!;-)