• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Een luxe traktatie: rolletjes van bavette met Edammer kaas

Een heerlijk stukje vlees met smaak en karakter

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Rolletjes van bavette met Edammer kaas

Rolletjes van bavette met Edammer kaas – Bavette wordt vaak vooral gezien als barbecuevlees, daar is het ook perfect geschikt voor. Maar wist je dat dit stuk rundvlees ook perfect is om te vullen? Dit stuk mager rundvlees is vrij grof van structuur en wordt ook wel vanglap of vinkelapje genoemd. Het wordt gesneden uit de vang van de koe. De naam zegt het al, het is een lap vlees. En een lap vlees kun je oprollen, dus rolletjes van bavette met Edammer kaas is dan een van de voor de hand liggende mogelijkheden.

Bavette, vlees met karakter

Dit vlees heeft smaak en structuur, het is dan ook geen vlees voor watjes. Bavette heeft een lange grove draad, en de smaak is geweldig. Als je bavette goed bereid merk je niet veel van die grove structuur. De rolletjes van bavette met Edammer kaas zijn zo gerold en gesneden, dat je nog maar weinig merkt van die grove structuur. Dit komt door de marinade en de draadrichting waarin het vlees gesneden wordt.

Een ding is belangrijk, de rolletjes van bavette met Edammer kaas bak je op hoog vuur, kort en krachtig. En dan maakt het echt niet uit of dit in een pan, in de oven of op de barbecue is. Laat de rolletjes niet te gaar worden, dat is zonde. Wil je bavette door en door gaar, maak er dan een stoofschotel mee.

Edammer kaas in rolletjes van bavette

Dat in dit recept voor Edammer kaas is gekozen, heeft een reden. Edammer kaas is harder en minder vet dan bijvoorbeeld Goudse kaas. Door zijn lagere vetgehalte smelt de kaas minder snel. Zou je voor de rolletjes van bavette Goudse kaas gebruiken, dan loopt die er tijdens het bakken redelijk snel uit. Door te kiezen voor Edammer voorkom je het snelle uitlopen terwijl de kaas toch genoeg smelt.

Bavette
Bavette vullen
Bavette rolletjes snijden

Kruidenolie voor smaak en structuur

Het vlees voor de rolletjes van bavette met Edammer kaas wordt voor je het oprolt helemaal ingesmeerd met een kruidenolie. Die kruidenolie maakt echt een verschil. De kruidenolie komt de smaak en structuur ten goede. De kruiden en de olie trekken in het vlees zodat de structuur iets zachter wordt. Maak de rolletjes daarom het liefst een paar uur voor je ze gaat bakken, zodat de kruidenolie goed in kan trekken.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

Helaas in Nederland weinig gegeten, maar volop geëxporteerd. Bekend over de hele wereld, al vanaf de Gouden Eeuw, onze eigen Edammer kaas!

Rolletjes van bavette met Edammer kaas

Porties: 6 - 8 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • Bavette +/- 800 gram
  • 150 gram Edammer kaas, in dunne plakjes
  • 5 -6 gedroogde tomaten op olie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm/rozemarijn
  • 2 takjes peterselie
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rolletjes van bavette met Edammer kaas:

Voorbereiden

Maak de kruidenolie door de olie met de rozemarijn, tijm, peterselie, knoflook en het citroensap helemaal fijn te blenderen of te hakken.

Hak de gedroogde tomaat fijn.

Leg de bavette op een plank en snijd eventuele ongerechtigheden weg. Is de bavette vrij dik, snijd die dan eenmaal overdwars doormidden en klap hem open zodat je een grote plak krijgt. Is de bavette zoals op de foto, snijd dan een punt weg en leg hem aan de andere kant om een redelijk rechthoekig vlak te creëren.

Besmeer de bavette aan beide zijden in met de kruidenolie en bestrooi hem met zout en peper.

Beleg de plak vlees met de kaas en strooi de gedroogde tomaat erover.

Zorg voor keukentouw om de bavette bij elkaar te kunnen binden.

Rol de bavette zo strak mogelijk op en bind hem bij elkaar met keukentouw.

Verdeel de afstanden van het keukentouw nauwkeurig zodat je straks tussen het touw de plakken kunt snijden. Elke plak heeft een touwtje. Uit een bavette van 800 gram haal je ongeveer 6-8 porties.

Tot zover kun je voorbereiden. Je kunt voor mooie gelijkmatige rollen de opgerolde bavette zo strak mogelijk in een stuk huishoudfolie draaien.

Bereiden

Snijd de bavette in 6-8 plakken met een scherp mes. Laat de touwtjes zitten tot na het bakken.

Verhit een koekenpan met een klein beetje boter.

Bak de rolletjes van bavette met Edammer kaas, net als een biefstuk, kort en krachtig aan beide zijden 2-3 minuten. De tijd is afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben.

Serveer de rolletjes van bavette met een frisse salade en vers gesneden friet.

Tafel lekker !!

Tags: KaasVlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief