Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderlapjes in rode wijn

Lekker met aardappelpuree, of gekookte aardappels en gekookte groente

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Runderlapjes in rode wijn

Runderlapjes in rode wijn – Vlees stoven kun je doen in bouillon, of zelfs door alleen water aan het braadvet toe te voegen. Maar eigenlijk is het veel lekkerder om een fijn smaakje toe te voegen bij het klaarmaken van stoofvlees. Rundvlees gaat heel goed samen met rode wijn in een recept. Die rode wijn kun je dan natuurlijk ook gebruiken om het vlees in te stoven. Voeg er wat kruiden of specerijen aan toe en het vlees krijgt meteen een andere touch. Als je runderlapjes in rode wijn stooft, en je voegt wat verwarmende specerijen als kruidnagel, kaneel, steranijs, en wat citrusfruit aan de wijn toe, dan ontstaat er een soort glühwein, maar dan zonder suiker. Dit geeft de runderlappen een heerlijk kruidige smaak. Serveer de runderlapjes in rode wijn met aardappelpuree, of gekookte aardappels en gekookte groente.

Runderlappen

Als je naar de slager gaat om stoofvlees te kopen, dan zul je zien dat er veel verschillende soorten ‘lappen’ liggen, die allemaal van het rund afkomstig zijn. Maar welke soort kies je dan? Er worden riblappen, sukadelappen en runderlappen verkocht en je ziet door de bomen het bos niet meer. Want riblappen en sukadelappen zijn wel runderlappen natuurlijk, maar runderlappen zijn geen riblappen of sukadelappen. Lastig verhaal? Het recept is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als je runderlapjes in rode wijn wilt gaan stoven, dan vraag je de slager gewoon naar… runderlappen. Runderlappen worden gesneden uit de dikke delen van het rund, en het zijn de magerste van alle soorten runderlappen. Wil je meer informatie? Vraag de slager eens om je het verschil te laten zien. De slager kan je ook vertellen welke soort rundvlees je het beste kunt gebruiken voor het vleesgerecht dat jij wilt gaan maken.

Runderlapjes in rode wijn; welke wijn kies je daarvoor?

Welke wijn kies je voor dit recept? Je kunt eventueel de wijn gebruiken die je er bij drinkt. Maar je hoeft echt geen dure fles wijn te openen om runderlapjes in rode wijn te maken. Een wat goedkopere fles volstaat prima.

Runderlappen

Runderlappen

Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?

Runderlapjes in rode wijn

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram runderlappen
  • 1 ui, middelgroot, grof gesnipperd
  • een flinke klont boter
  • 1/2 sinaasappel, in halve plakken
  • 1/2 citroen, in halve plakken
  • 350 ml rode wijn
  • 350 ml runderbouillon, heet
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je runderlapjes in rode wijn:

Haal de runderlappen een uur voor je ze gaat klaarmaken uit de koelkast.

Verhit een klont boter in een braadpan, laat de boter bruin worden en braad de runderlappen om en om aan. Voeg de ui toe en bak die even mee.

Meng de wijn met de runderbouillon, zodat hij niet meer koud is. Schenk het mengsel bij het vlees in de pan.

Voeg de sinaasappel, de citroen, de rozemarijn, de kruidnagels, de kaneel, de kardemom en de steranijs toe. Maal er wat peper bij.

Breng het vlees aan de kook en laat het op een heel laag vuur, met het deksel op de pan, minstens 3 uur stoven. Langer mag ook, dat komt het gerecht alleen maar ten goede. Haal het laatste half uur het deksel van de pan, zodat de jus wat kan inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de runderlapjes in rode wijn met gekookte aardappels of aardappelpuree en gekookte groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!