• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Heerlijk pittige stoofvlees met een beetje zoet!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje – Eet je graag gestoofd vlees, en dan in het bijzonder rundvlees? En zou je daar graag eens een andere touch aan geven? Dan zijn runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje vast wel een vleesgerecht dat je nieuwsgierig maakt. Het rundvlees wordt zachtjes gestoofd in runderbouillon waaraan heerlijke, verwarmende specerijen toegevoegd zijn. Samen met de chilipeper en de verse gember geeft dat een lekker pittige smaak aan het vlees, maar niet overdreven heet. De gedroogde abrikozen en dadels maken het gerecht ook een beetje zoet. Als je de runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje dan ook nog eens combineert met (parel)couscous en wat gebakken groenten, dan zet je gestoofd rundvlees eens op een compleet andere manier op tafel.

Runderlappen, wat zijn dat?

Als je bij de slager eens naar het rundvlees kijkt, dan zul je zien dat er nogal wat verschillende soorten ‘lappen’ liggen. Je zult zien dat er riblappen, sukadelappen en runderlappen worden verkocht. Weet jij het verschil tussen al die lappen? Want riblappen en sukadelappen zijn wel runderlappen natuurlijk, maar runderlappen zijn geen riblappen of sukadelappen. Kun je het nog volgen? Voor de runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje worden zoals je ongetwijfeld al had begrepen runderlappen gebruikt. Runderlappen worden gesneden uit de dikke delen van het rund, en het is de magerste van alle soorten. Bereiden kost wel wat tijd, want een uurtje of drie hebben ze zeker wel nodig om goed te garen.

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje – tips

Je kunt de dadels en abrikozen in het gerecht eventueel vervangen door andere zuidvruchten als je die lekkerder vindt. Tutti frutti zou ook een optie zijn.

De runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje kunnen van tevoren worden bereid en later gewoon weer worden opgewarmd als je ze niet direct wilt eten. Bewaar ze dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Runderlappen

Runderlappen

Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram runderlappen, in blokjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 4 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 15 gram verse gember, zeer fijn gehakt of geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 3 kardamompeulen
  • 1 steranijs
  • 2 stukjes foelie
  • 500 ml runderbouillon, warm
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram dadels, ontpit
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje:

Verhit een scheut olie in een braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin aan.

Voeg de uien, de knoflook, de chilipeper, en de gember toe en bak ze mee tot de uien glazig zijn.

Doe de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagels, de kardemom en de foelie bij het vlees in de pan. Bak die ook even mee en blus dan af met de warme bouillon.

Laat het vlees nu op een heel laag vuur, met het deksel op de pan, 2 uur zachtjes stoven. Voeg dan de abrikozen en de dadels toe en laat die nog een uurtje meestoven.

Roer de peterselie door het gerecht en breng het op smaak met zout en peper.

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje zijn lekker parelcouscous en gebakken groenten.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!