• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Een groot stuk vlees is makkelijker klaar te maken

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
runderrollade uit de oven

Runderrollade uit de oven – Er staat steeds vaker weer runderrollade op tafel. Niet gek want rollade is erg lekker en makkelijk klaar te maken Een groot stuk vlees geeft een rijk gevoel en staat feestelijk. De tijd dat vader op zondag het vlees sneed ligt allang achter ons, maar van runderrollade uit de oven kun je nog steeds genieten.

Dubbeldoel rundvlees is een goed idee

De naam zegt het al, de koeien hebben een dubbel doel. Na een productief leven als melkkoe krijgen ze een rustperiode van minimaal 120 dagen in het stro. Doordat de koeien tot rust komen ontstaat er smaakvol en mals rundvlees van hoge kwaliteit. Dit vlees is niet alleen lekker, maar ook een bewuste keuze want het is goed voor de koeien, de natuur en het klimaat. Heel erg geschikt voor het maken van een runderrollade uit de oven.

Runderrollade uit de oven; daar heb je geen omkijken naar

Bij de gedachte dat je een groot stuk vlees, zoals een runderrollade, moet braden schieten veel mensen al gauw in de stress. Maar eigenlijk is een dergelijk recept juist makkelijker en veel minder bewerkelijk dan kleine porties. Je bakt de runderrollade aan en schuift het dan in de oven, het enige wat je in de gaten moet houden is de kerntemperatuur. Gebruik hiervoor altijd een thermometer. Die zijn voor een klein prijsje op veel plaatsen te koop en erg handig in gebruik.

Let op, runderrollade is meestal al gekruid!

Gebakken aardappelen of toch liever jus?

Als je van gebakken aardappelen houdt, kun je er voor kiezen stukken gekookte aardappelen bij de runderrollade in de ovenschaal te doen, voor heerlijke gebakken aardappelen. Tussendoor moet je ze wel even een keer omscheppen voor het lekkerste resultaat.

Wil je liever jus?  Met de aanbaksels van het vlees in de schaal maak je de lekkerste jus bij de runderrollade uit de oven. Voeg er wijn en/of water aan toe om ze los te koken, zodat de smaken in de jus gaan zitten.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Runderrollade uit de oven

Porties: 8
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • +/- 1 kg runderrollade
  • 2 eetlepels boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Runderrollade uit de oven maak je zo:

Haal het vlees minimaal een half uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Rollades zijn meestal al gekruid. Is de rollade niet gekruid? Bestrooi hem dan met zout en peper en/of vleeskruiden. Neem een pan die in de oven mag, als je die hebt. Heb je die niet? Neem dan een braadpan en een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.

Verhit de pan en laat de boter hierin bruin worden. Bak de runderrollade kort aan alle kanten tot hij een mooie bruine kleur heeft. Verplaats de rollade eventueel naar een ovenschaal. Steek een thermometer in het midden van het vlees. Voeg eventueel voorgekookte aardappelen toe om ze mee te laten bakken. Zet alles in de oven. De kerntemperatuur voor een runderrollade uit de oven moet ongeveer 55 graden zijn. Dit duurt gemiddeld een uur voor een stuk vlees van 1 kg. Houd daarom de thermometer in de gaten.

Er zijn ook ovens die je kunt aansluiten met een thermometer en digitale thermometers die een signaal af laten gaan als de ingestelde temperatuur bereikt is.

Vergeet niet om, als je er aardappelen bij gedaan hebt, ze tussendoor nog eens om te scheppen.

Haal de runderrollade uit de oven en leg op een bord. Dek de rollade af met aluminiumfolie en laat dit 10 tot 15 minuten rusten. Zet de schaal met aardappelen kort terug in de oven die je op 180 graden zet. Wil je liever jus, dan zet je nu de pan op het fornuis. Doe er een beetje water en/of wijn in en kook hiermee de aanbaksels los. Meng een eetlepel maizena met een half kopje water en giet dit al roerend bij het vocht in de pan tot je de gewenste dikte bereikt hebt. Zeef de jus en breng ze op smaak met zout en peper naar wens en giet de jus in een kannetje of kommetje.

Snijd het vlees in dunne plakken en leg op een bord of doe terug in de pan bij de aardappelen. Serveer de rollade uit de oven met de jus of gebakken aardappelen en bijgerechten naar keuze.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Reacties 7

  1. gerbert says:
    1 jaar geleden

    Misschien goed om te weten: bij het nagaren gaat de kerntemp nog omhoog. Hoe dikker het stuk vlees hoe verder dat gaat. In mijn geval is de kerntemp misschien nog wel acht graden omhoog gegaan. Braad de boel daarom niet tot aan de gewenste kerntemp maar tot de kerntemp na nagaren.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Bedankt voor je tip Gerbert.

      Beantwoorden
  2. gerbert says:
    1 jaar geleden

    Ik heb dit recept gedaan voor een runderrollade van 1,25kg. tot kerntemp van 58. Daarna in alufolie ruim (een uur) laten rusten: perfect gelukt met nog een tikje rose. Heerlijk en alleen complimenten
    Twee dagen later is het overgebleven stuk makkelijk in dunne plakjes voor op brood te snijden. Of om zo op te smikkelen 🙂

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Bedankt voor het delen van je ervaring en tips.

      Beantwoorden
  3. F.C.E. Schoenmaker-Pothuizen says:
    2 jaar geleden

    Ben benieuwd nog niet gedaan

    Beantwoorden
  4. Tom Vlugt says:
    2 jaar geleden

    Hey
    Een vraagje. Ik wil graag een runder rollade maken en ik heb ook een termomerher, maar die kan niet mee in de oven. Hoelang moet de rollade
    ongeveer. Want dan kan ik een inschatting maken wanneeer ik de kern temperatuur maken

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Reken op een uur per kilo vlees Tom.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief