• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Saltimbocca van parelhoen met gestoofde rode kool en appel

0
Saltimbocca van parelhoen met gestoofde rode kool en appel recept

Saltimbocca van parelhoen met gestoofde rode kool en appel – Saltimbocca is een Italiaanse klassieker en betekent in het Nederlands: ‘spring in de mond’. Van origine is saltimbocca gemaakt van kalfsvlees, maar deze variant van parelhoenfilet is zeker niet minder lekker! Met saltimbocca wordt elk etentje gelijk een feestje. Ten eerste vanwege de heerlijke smaakcombinaties van de zachte parelhoenfilet samen met de zoutige ham en de uitgesproken salie. En ten tweede natuurlijk vanwege het uiterlijk. Saltimbocca ziet er prachtig uit als je de rolletjes open snijd. Je maakt er dan ook zeker indruk mee op je tafelgenoten. De saltimbocca is heerlijk samen met de gestoofde zoetige rode kool en de snelle versie van de witte wijn saus. Dit recept is ook zeker geschikt om te serveren tijdens het kerstdiner.

Saltimbocca van parelhoen met gestoofde rode kool en appel

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 parelhoenfilets
  • 4 plakken rauwe ham
  • 6 salieblaadjes
  • 90 gram roomboter + 30 gram koude klontjes roomboter
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 dl witte wijn
  • halve rode kool
  • 200 ml rode wijn
  • 2 goudrenetten, geschild en in kleine partjes gesneden
  • 20 ml rodewijnazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel poedersuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je saltimbocca van parelhoen:

Verwijder de lelijke bladeren van de rode kool. Snijd de stronk weg en snijd daarna de rode kool in heel dunne reepjes met de hand of met de keukenmachine.

Bak de rode kool daarna kort in 50 gram van de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.

Voeg daarna de laurier, kruidnagel, kaneel, rode wijn en naar smaak zout en peper toe en roer goed door elkaar.

Breng aan de kook en zet daarna het vuur heel laag. Doe de deksel op de pan.

Voeg na 20 minuten de in stukken gesneden appel en de rodewijnazijn toe.

Stoof nog zachtjes ongeveer 30 minuten door tot de rode kool mooi gaar is. Controleer wel steeds of er nog voldoende vocht in de pan aanwezig is. Voeg zo nodig een klein beetje water toe.

Leg ondertussen de parelhoenfilets tussen twee stukken vershoudfolie en plet deze door deze met een steelpan een paar tikken te geven, zodat de parelhoenfilets overal even dik zijn.

Leg twee nieuwe stukken vershoudfolie neer en leg twee plakjes rauwe ham netjes naast elkaar op elk stuk vershoudfolie.

Leg op elke twee plakjes rauwe ham één parelhoenfilet.

Breng de parelhoenfilets op smaak met zout en peper en leg de salieblaadjes op de filets.

Rol de filets met behulp van het vershoudfolie gelijkmatig op zodat aan de binnenkant een spiraal ontstaat.

Zet vast met prikkers of keukentouw.

Zet een braadpan met 40 gram van de boter op middelhoog vuur. Als de boter licht bruist bak je beide filets rondom aan totdat ze mooi bruin zijn.

Zet daarna het vuur laag en bak de filets in 8 – 15 minuten (afhankelijk van de dikte) zodat ze helemaal gaar zijn. Als je een keuken thermometer hebt dan kun je dit controleren. Als de kerntemperatuur van de saltimbocca 70 graden is, is deze gaar.

Als de saltimbocca’s klaar zijn laat je ze 5 minuten in aluminiumfolie rusten.

Ontvet de pan en haal de aanbaksels los. Blus af met de witte. Voeg het gevogeltefond toe en kook in tot de gewenste sterkte.

Giet in een saus kannetje en voeg de koude klontjes boter toe. Roer deze voorzichtig door de saus tot hij mooi glanst en dikker is.

Verwijder de prikkers of het touw van de saltimbocca en snijd in mooie dikke plakken, zodat je de spiraalvorm goed ziet.

Serveer de saltimbocca van parelhoen met de rode kool en de snelle versie van de witte wijn saus.

De originele saltimbocca met kalfsvlees vind je hier.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.