• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Malse saté met veel smaak, ideaal voor de barbecue of bij je favoriete rijstgerecht

0
Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Saté van varkenshaas is een heerlijke klassieker uit de Indonesische keuken. Je maakt deze variant zelf met verse varkenshaas en een kruidige marinade van onder andere ketjap, knoflook en komijn. Omdat je het vlees laat marineren, krijgt het veel smaak en blijft het heerlijk mals tijdens het grillen.

Deze saté van varkenshaas is perfect voor op de barbecue, maar ook uit de grillpan smaakt hij uitstekend. Rijg het vlees aan stokjes, bak ze rondom gaar en serveer met zelfgemaakte pindasaus. Lekker bij nasi, bami of gewoon met friet. Een makkelijk recept dat veel indruk maakt!

Saté van varkenshaas

Porties:6 stokjes
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:160 minuten
Totale tijd:180 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram varkenshaas
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Zo maak je Saté van varkenshaas:

Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en pers er het teentje knoflook boven uit.

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm en leg deze in de marinade. Dek de schaal af en zet dit minimaal 2 uur koud weg.

Leg 6 stokjes in een bak met water om te laten weken.

Verdeel het vlees in 6 porties en rijg het aan de stokjes.

Laat een grillpan, koekenpan of barbecue goed heet worden en bak de saté van varkenshaas in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de stokjes regelmatig. Laten ze niet los van de (schone) grill? Dan ben je waarschijnlijk te snel met draaien, wacht dan nog even, anders trek je de hele stokjes uit elkaar.

Test 1 stokje op de garing en haal ze van de grill als ze gaar zijn. Serveer de saté van varkenshaas met pindasaus.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

GrillenBarbecue

Kooktijd

Langer dan 60 minuten

Verse ingrediënten

Varkenshaas

Saté van varkenshaas is een ideaal gerecht als je iets feestelijks wil maken zonder ingewikkeld gedoe. De marinade maak je in vijf minuten met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Daarna hoeft het vlees alleen maar een paar uur in de koelkast te rusten. Even grillen en klaar ben je.

Wie eenmaal zelfgemaakte saté van varkenshaas heeft gegeten, wil niet meer terug naar kant-en-klare varianten. Het verschil zit ‘m echt in de versheid en de marinade. Let goed op dat je de stukjes vlees gelijkmatig snijdt. Zo krijg je gelijkmatige garing en voorkom je dat het ene stuk rauw is terwijl het andere al droog wordt.

Saté van varkenshaas grill je het liefst met verse ingrediënten

Gebruik verse varkenshaas, bij voorkeur van de slager, en marineer het vlees met kruiden die je zelf mengt. Verse knoflook en goede ketjap maken hierin echt het verschil. Door de stokjes vooraf in water te weken voorkom je dat ze verbranden tijdens het grillen. Dat is vooral handig bij bereiding op de barbecue.

Saté van varkenshaas smaakt het lekkerst met zelfgemaakte pindasaus

De saté wordt meestal geserveerd met pindasaus, die je uiteraard ook zelf kunt maken. Zo houd je controle over de smaak en weet je precies wat erin zit. Of je de saté nu serveert bij nasi, bami of gewoon als borrelhapje: met zelfgemaakte saus maak je er echt iets bijzonders van.

Maak gerust wat extra’s, want saté van varkenshaas doet het ook goed als koud hapje op een buffet. Je kunt de stokjes zelfs van tevoren grillen en later nog kort opwarmen. Dat maakt dit recept ook handig voor grotere groepen of etentjes met vrienden.

Saté van varkenshaas

Porties: 6 stokjes
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Doe de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en pers er het teentje knoflook boven uit.

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 tot 3 cm en leg deze in de marinade. Dek de schaal af en zet dit minimaal 2 uur koud weg.

Leg 6 stokjes in een bak met water om te laten weken.

Verdeel het vlees in 6 porties en rijg het aan de stokjes.

Laat een grillpan, koekenpan of barbecue goed heet worden en bak de saté van varkenshaas in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de stokjes regelmatig. Laten ze niet los van de (schone) grill? Dan ben je waarschijnlijk te snel met draaien, wacht dan nog even, anders trek je de hele stokjes uit elkaar.

Test 1 stokje op de garing en haal ze van de grill als ze gaar zijn. Serveer de saté van varkenshaas met pindasaus.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Varkenshaas marineren

    Varkenshaas marineren; 6 makkelijke recepten

  • Varkenshaas medaillon met kruidenboter

    Varkenshaas medaillon met kruidenboter – je hebt weinig nodig, het draait om kwaliteit

  • Oosterse varkenshaas spiesjes

    Oosterse varkenshaasspiesjes met kastanjechampignons uit de grillpan

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.