Een schnitzel met paprika en courgette is een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd. Nee, het komt niet uit de airfryer, nee het komt niet uit de slowcooker, je moet hier even de handjes voor uit de mouwen steken, maar dan heb je ook echt iets lekkers. Niets is mooier dan thuis uit eten!
Begin om even de tijd te nemen om naar de markt te gaan, of bezoek een goede speciaalzaak. Daar kun je echt de beste producten vinden voor dit recept. Kalfsschnitzels van de slager, paprika en courgette van de groentespecialist. Het leuke is dat je in die winkels of op de markt geïnspireerd wordt met hele andere producten dan dat je bij de supermarkt vindt. En, als je zo shopt heb je meer plezier in het maken van een gerecht als dit.
Onze tips om dit straks op z’n best op tafel te zetten: Snijd de groenten gelijkmatig, maar niet TE klein. Bak ze kort, zodat ze knapperig blijven. Een beetje gerookt paprikapoeder zorgt voor heel veel smaak in die groenten. Heb je ergens nog een busje zoete of pittige paprikapoeder? Voeg een klein beetje toe aan de bloem die je gebruikt voor het paneren van de schnitzels. Kleine tip, groots resultaat!
Je kunt de groenten er lekker overheen scheppen of ze apart serveren – beide zijn heerlijk. Let op, de groenten is in dit recept gebruikt als garnituur. Wil je de groenten als bijgerecht, gebruik dan voor 4 personen: 3 courgettes en 4 paprika’s. Serveer er gebakken aardappels bij.
Schnitzels
Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.
Schnitzel met paprika en courgette
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kalfsschnitzels
- 1 courgette
- 1 oranje paprika
- 1 rode paprika
- 200 gram paneermeel
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 75 gram boter
- 150 ml zonnebloemolie
- zout en peper
- 1/2 theelepeltje gerookt paprikapoeder
Bereidingswijze van dit recept
Sla de schnitzels platter met een vleeshamer.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
Zet drie grote borden klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren en een beetje zout, en één met paneermeel.
Haal de schnitzels één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Snijd de paprika’s en courgette in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de groenten 2-3 minuten zodat ze knapperig blijven.
Breng de groenten op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Verhit 50 gram boter en de olie in een grote koekenpan tot het goed heet is.
Bak de schnitzels één voor één of twee tegelijk, afhankelijk van de grootte van je pan, 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Voeg indien nodig extra olie en/of boter toe voor de volgende schnitzels.
Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
Houd ze warm in een oven van 160 graden Celsius.
Serveer de schnitzels met een royale lepel van de gebakken groenten erop.
Tafel lekker !!