• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Een makkelijke, smaakvolle maaltijd met krokante schnitzels en verse groenten, perfect voor elke doordeweekse avond.

0
Schnitzel met paprika en courgette

Een schnitzel met paprika en courgette is een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd. Nee, het komt niet uit de airfryer, nee het komt niet uit de slowcooker, je moet hier even de handjes voor uit de mouwen steken, maar dan heb je ook echt iets lekkers. Niets is mooier dan thuis uit eten!

Begin om even de tijd te nemen om naar de markt te gaan, of bezoek een goede speciaalzaak. Daar kun je echt de beste producten vinden voor dit recept. Kalfsschnitzels van de slager, paprika en courgette van de groentespecialist. Het leuke is dat je in die winkels of op de markt geïnspireerd wordt met hele andere producten dan dat je bij de supermarkt vindt. En, als je zo shopt heb je meer plezier in het maken van een gerecht als dit.

Onze tips om dit straks op z’n best op tafel te zetten: Snijd de groenten gelijkmatig, maar niet TE klein. Bak ze kort, zodat ze knapperig blijven. Een beetje gerookt paprikapoeder zorgt voor heel veel smaak in die groenten. Heb je ergens nog een busje zoete of pittige paprikapoeder? Voeg een klein beetje toe aan de bloem die je gebruikt voor het paneren van de schnitzels. Kleine tip, groots resultaat!

Je kunt de groenten er lekker overheen scheppen of ze apart serveren – beide zijn heerlijk. Let op, de groenten is in dit recept gebruikt als garnituur. Wil je de groenten als bijgerecht, gebruik dan voor 4 personen: 3 courgettes en 4 paprika’s. Serveer er gebakken aardappels bij.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels

Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.

Schnitzel met paprika en courgette

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschnitzels
  • 1 courgette
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode paprika
  • 200 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout en peper
  • 1/2 theelepeltje gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze van dit recept

Sla de schnitzels platter met een vleeshamer.

Bestrooi de schnitzels met zout en peper.

Zet drie grote borden klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren en een beetje zout, en één met paneermeel.

Haal de schnitzels één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Snijd de paprika’s en courgette in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de groenten 2-3 minuten zodat ze knapperig blijven.

Breng de groenten op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Verhit 50 gram boter en de olie in een grote koekenpan tot het goed heet is.

Bak de schnitzels één voor één of twee tegelijk, afhankelijk van de grootte van je pan, 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voeg indien nodig extra olie en/of boter toe voor de volgende schnitzels.

Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.

Houd ze warm in een oven van 160 graden Celsius.

Serveer de schnitzels met een royale lepel van de gebakken groenten erop.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.