Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Een makkelijke, smaakvolle maaltijd met krokante schnitzels en verse groenten, perfect voor elke doordeweekse avond.

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Schnitzel met paprika en courgette

Een schnitzel met paprika en courgette is een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd. Nee, het komt niet uit de airfryer, nee het komt niet uit de slowcooker, je moet hier even de handjes voor uit de mouwen steken, maar dan heb je ook echt iets lekkers. Niets is mooier dan thuis uit eten!

Begin om even de tijd te nemen om naar de markt te gaan, of bezoek een goede speciaalzaak. Daar kun je echt de beste producten vinden voor dit recept. Kalfsschnitzels van de slager, paprika en courgette van de groentespecialist. Het leuke is dat je in die winkels of op de markt geïnspireerd wordt met hele andere producten dan dat je bij de supermarkt vindt. En, als je zo shopt heb je meer plezier in het maken van een gerecht als dit.

Onze tips om dit straks op z’n best op tafel te zetten: Snijd de groenten gelijkmatig, maar niet TE klein. Bak ze kort, zodat ze knapperig blijven. Een beetje gerookt paprikapoeder zorgt voor heel veel smaak in die groenten. Heb je ergens nog een busje zoete of pittige paprikapoeder? Voeg een klein beetje toe aan de bloem die je gebruikt voor het paneren van de schnitzels. Kleine tip, groots resultaat!

Je kunt de groenten er lekker overheen scheppen of ze apart serveren – beide zijn heerlijk. Let op, de groenten is in dit recept gebruikt als garnituur. Wil je de groenten als bijgerecht, gebruik dan voor 4 personen: 3 courgettes en 4 paprika’s. Serveer er gebakken aardappels bij.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels

Heerlijke recepten voor schnitzels. Inclusief tips voor paneren.

Schnitzel met paprika en courgette

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschnitzels
  • 1 courgette
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode paprika
  • 200 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout en peper
  • 1/2 theelepeltje gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze van dit recept

Sla de schnitzels platter met een vleeshamer.

Bestrooi de schnitzels met zout en peper.

Zet drie grote borden klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren en een beetje zout, en één met paneermeel.

Haal de schnitzels één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.

Snijd de paprika’s en courgette in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de groenten 2-3 minuten zodat ze knapperig blijven.

Breng de groenten op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Verhit 50 gram boter en de olie in een grote koekenpan tot het goed heet is.

Bak de schnitzels één voor één of twee tegelijk, afhankelijk van de grootte van je pan, 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voeg indien nodig extra olie en/of boter toe voor de volgende schnitzels.

Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.

Houd ze warm in een oven van 160 graden Celsius.

Serveer de schnitzels met een royale lepel van de gebakken groenten erop.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief