• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham

De lekkerste gevulde kipschnitzels met ham en kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham

Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham –  Een leuke en vooral erg lekkere manier van kipfilet presenteren is om er schnitzelrolletjes van te maken. Je kunt de rolletjes makkelijk voorbereiden. Als je ze eenmaal hebt voorbereid staan de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham in een kwartiertje op tafel. Serveer ze mooi schuin doorgesneden, zodat de mooie binnenkant ook zichtbaar is.

Cordon bleu in een ander jasje

Je kent ze vast wel de cordon bleu. Heerlijk kippenvlees gevuld met ham en kaas in een laagje paneermeel. De schnitzelrolletjes zijn de luxe variant hiervan. Het grote verschil is de paneerlaag die bij de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham ontbreekt. De smaak van de rolletjes is echter zo indrukwekkend dat je die hele paneerlaag niet gaat missen. Bovendien zijn ze zo ook een stuk minder calorierijk. Door de schnitzelrolletjes doorgesneden te presenteren zullen je tafelgenoten onder de indruk zijn van jouw kookkunsten. Je hoeft er niet bij te vertellen dat het helemaal niet zo moeilijk was.

Niet zomaar kip met ham en kaas

Een lekker gerecht begint met lekkere en goede producten. Koop scharrelkipfilet om er schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham mee te maken. Het hoeven geen grote filets te zijn, want doordat je ze vult, wordt het al vanzelf meer. Een groot voordeel van de duurdere kipfilet is dat die minder vocht loslaat tijdens het bakken waardoor je een veel lekkerder stukje vlees overhoudt. Met het vocht verdwijnt namelijk ook smaak.

Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham

Als kaas is er in het recept voor de schnitzelrolletjes gekozen voor Emmentaler, en dat is niet zomaar! De nootachtige zoete smaak van de kaas geeft een heerlijke volle smaak. Dit maakt de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham zo bijzonder lekker. De kaas smelt mooi, maar niet overdreven zodat niet alle kaas tijdens het bakken uit het rolletje loopt. Een klein beetje is normaal, maar de bedoeling is wel dat de meeste kaas in het rolletje zit en niet in de pan.

Een lekker gerecht begint met lekkere en goede producten.

Voor de ham kies je natuurlijk een lekkere gekookte ham. Het liefst lokaal en van de slager. De plakken hoeven echt niet dik gesneden te zijn. Met een dun plakje echt lekkere ham bereik je meer dan met een dikke plak waterige ham. Je doet al die moeite om mooie en lekkere schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham te maken om een mooi en lekker resultaat te krijgen. Dat bereik je alleen als je ook goede producten gebruikt.

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 halve kipfilets
  • 4 plakjes gekookte boerenham
  • 150 gram Emmentaler in plakjes
  • zout en peper
  • klontje roomboter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham:

Dep de kipfilets droog en snijd ze als een broodje doormidden maar net niet helemaal door. Klap ze open tot een grote platte plak kipfilet.

Leg een stukje plastic op de kipfilet en sla de filets nog iets platter met een vleeshamer of een klein pannetje. Hier worden ze dunner maar ook malser van.

Bestrooi de mooie kant van de kipfilet met zout en peper.

Leg ze met de gekruide kant naar beneden en met het puntige deel naar onder wijzend naast elkaar.

Leg op iedere kipschnitzel een plakje ham en daarop plakjes kaas. Hou het brede eind (boven) vrij.

Begin met het oprollen van de kipfilets bij het smalle iets puntige deel. Rol zo strak mogelijk op.

Maak je de kiprolletjes al eerder? Wikkel ze dan strak in de plasticfolie en leg ze koel weg. Zo blijft het kiprolletje ook tijdens het bakken mooi in model.

Wil je de kiprolletjes direct bakken? Steek de uiteindes dan vast met een prikkertje.

Verhit een pan (waar een deksel op past) en smelt daarin de boter tot die mooi goudbruin is.

Leg de kiprolletjes met de opening naar beneden in de pan. Bak dit een paar minuten en bak dan alles rondom tot het mooi gekleurd is.

Schep er 2 eetlepels heet water bij en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag.

De totale baktijd van de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham is 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de rolletjes.

Meet eventueel de kerntemperatuur (70 graden) of snijd er een door als je twijfelt. Bak ze niet te lang om droog vlees te voorkomen.

Rol de schnitzelrolletjes nog even door de ontstane jus. Haal ze uit de pan en snijd ze eenmaal schuin doormidden en leg ze op borden.

Serveer ze lekker warm met bijvoorbeeld bloemkool en gebakken aardappeltjes.

Tafel lekker !!

Tags: KaasVlees
DeelPin14VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief