Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham – Een leuke en vooral erg lekkere manier van kipfilet presenteren is om er schnitzelrolletjes van te maken. Je kunt de rolletjes makkelijk voorbereiden. Als je ze eenmaal hebt voorbereid staan de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham in een kwartiertje op tafel. Serveer ze mooi schuin doorgesneden, zodat de mooie binnenkant ook zichtbaar is.
Cordon bleu in een ander jasje
Je kent ze vast wel de cordon bleu. Heerlijk kippenvlees gevuld met ham en kaas in een laagje paneermeel. De schnitzelrolletjes zijn de luxe variant hiervan. Het grote verschil is de paneerlaag die bij de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham ontbreekt. De smaak van de rolletjes is echter zo indrukwekkend dat je die hele paneerlaag niet gaat missen. Bovendien zijn ze zo ook een stuk minder calorierijk. Door de schnitzelrolletjes doorgesneden te presenteren zullen je tafelgenoten onder de indruk zijn van jouw kookkunsten. Je hoeft er niet bij te vertellen dat het helemaal niet zo moeilijk was.
Niet zomaar kip met ham en kaas
Een lekker gerecht begint met lekkere en goede producten. Koop scharrelkipfilet om er schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham mee te maken. Het hoeven geen grote filets te zijn, want doordat je ze vult, wordt het al vanzelf meer. Een groot voordeel van de duurdere kipfilet is dat die minder vocht loslaat tijdens het bakken waardoor je een veel lekkerder stukje vlees overhoudt. Met het vocht verdwijnt namelijk ook smaak.
Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham
Als kaas is er in het recept voor de schnitzelrolletjes gekozen voor Emmentaler, en dat is niet zomaar! De nootachtige zoete smaak van de kaas geeft een heerlijke volle smaak. Dit maakt de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham zo bijzonder lekker. De kaas smelt mooi, maar niet overdreven zodat niet alle kaas tijdens het bakken uit het rolletje loopt. Een klein beetje is normaal, maar de bedoeling is wel dat de meeste kaas in het rolletje zit en niet in de pan.
Een lekker gerecht begint met lekkere en goede producten.
Voor de ham kies je natuurlijk een lekkere gekookte ham. Het liefst lokaal en van de slager. De plakken hoeven echt niet dik gesneden te zijn. Met een dun plakje echt lekkere ham bereik je meer dan met een dikke plak waterige ham. Je doet al die moeite om mooie en lekkere schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham te maken om een mooi en lekker resultaat te krijgen. Dat bereik je alleen als je ook goede producten gebruikt.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas
Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!
Schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 halve kipfilets
- 4 plakjes gekookte boerenham
- 150 gram Emmentaler in plakjes
- zout en peper
- klontje roomboter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham:
Dep de kipfilets droog en snijd ze als een broodje doormidden maar net niet helemaal door. Klap ze open tot een grote platte plak kipfilet.
Leg een stukje plastic op de kipfilet en sla de filets nog iets platter met een vleeshamer of een klein pannetje. Hier worden ze dunner maar ook malser van.
Bestrooi de mooie kant van de kipfilet met zout en peper.
Leg ze met de gekruide kant naar beneden en met het puntige deel naar onder wijzend naast elkaar.
Leg op iedere kipschnitzel een plakje ham en daarop plakjes kaas. Hou het brede eind (boven) vrij.
Begin met het oprollen van de kipfilets bij het smalle iets puntige deel. Rol zo strak mogelijk op.
Maak je de kiprolletjes al eerder? Wikkel ze dan strak in de plasticfolie en leg ze koel weg. Zo blijft het kiprolletje ook tijdens het bakken mooi in model.
Wil je de kiprolletjes direct bakken? Steek de uiteindes dan vast met een prikkertje.
Verhit een pan (waar een deksel op past) en smelt daarin de boter tot die mooi goudbruin is.
Leg de kiprolletjes met de opening naar beneden in de pan. Bak dit een paar minuten en bak dan alles rondom tot het mooi gekleurd is.
Schep er 2 eetlepels heet water bij en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag.
De totale baktijd van de schnitzelrolletjes met Emmentaler en ham is 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de rolletjes.
Meet eventueel de kerntemperatuur (70 graden) of snijd er een door als je twijfelt. Bak ze niet te lang om droog vlees te voorkomen.
Rol de schnitzelrolletjes nog even door de ontstane jus. Haal ze uit de pan en snijd ze eenmaal schuin doormidden en leg ze op borden.
Serveer ze lekker warm met bijvoorbeeld bloemkool en gebakken aardappeltjes.
Tafel lekker !!