Schnitzel met gekarameliseerde ui en Romero – Varkensschnitzels kun je uiteraard gewoon bakken, en zo, of met een sausje opeten. Maar je kunt er ook voor kiezen om dat stukje varkensvlees eens naar een hoger niveau te tillen en er iets speciaals van maken. Je vindt hier een recept van schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero. Je gratineert de schnitzels, na het bakken, even met de uien en de kaas in de oven, en daarna tover je een heerlijk vleesgerecht op tafel, waar jij en je tafelgenoten zeker van zullen smullen.
Schnitzels met gekarameliseerde ui gratineren met Romero
Je gratineert de schnitzel met gekarameliseerde ui met Romero. Romero is een oude, lokaal geproduceerde boerenkaas, die wordt gemaakt in het Groene Hart. Om precies te zijn op de Elisabethhoeve in IJsselstein. En wat is er dan zo bijzonder aan die kaas? Het bijzondere aan Romero is de korst. De kaas rijpt in een korst van rozemarijn. Hierdoor krijgt de kaas een lichte rozemarijnsmaak, die je vooral goed terug proeft als de kaas verwarmd is. De hartige smaak van de Romero past goed bij het zoetige van de gekarameliseerde uien, en samen vormen ze een prima combinatie met de schnitzels.
Uien karameliseren, dat kost even tijd
De lange bereidingstijd die je in het recept voor de schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero ziet staan, komt vooral om dat het karameliseren van de uien veel tijd kost. Je kunt natuurlijk kiezen voor gewone, snel gebakken uien, maar het is echt de moeite waard om er even wat tijd in te steken. Je hoeft geen uur bij de pan te blijven staan, gewoon een beetje in de gaten houden is voldoende. Je kunt de uien ook van tevoren karameliseren en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Warm ze wel even op voor je ze op de schnitzels legt, anders koelt het vlees af.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg
In 10 minuten kun je schnitzels zelf paneren. Met deze stap voor stap uitleg kan het niet misgaan en maak je zelf gepaneerde schnitzels.
Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Schnitzel met gekarameliseerde ui en Romero kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 ongepaneerde varkensschnitzels
- 5 uien
- 50 gram boter
- 50 gram bruine suiker
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 200 ml water
- 100 gram Romero
- zout en peper
- boter en olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je schnitzels met Romero en gekarameliseerde uien:
Snijd de uien in halve, dunne ringen.
Verhit 50 gram boter en een scheutje olie in een braadpan. Bak hierin de uien lichtbruin aan.
Voeg de bruine suiker, de balsamicoazijn, het water en wat zout en peper toe.
Doe het deksel op de pan en laat de uien op een laag vuurtje 45 minuten karameliseren. Haal dan het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Let er op dat de uien niet verbranden.
Verwarm de oven voor op 200 graden, op de grillstand.
Rasp de Romero.
Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een grote koekenpan. Bak hierin de schnitzels. Bak ze niet te lang, het is dun vlees en schnitzels worden al snel te droog. Bestrooi ze na het bakken met zout en peper.
Leg de schnitzels op een ovenvaste schaal. Verdeel de gekarameliseerde uien over de schnitzels. Bestrooi met de geraspte Romero.
Zet de schaal een paar minuten in de hete oven om de Romero te laten smelten.
Serveer de schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero direct. Lekker met aardappelpuree en gekookte groente.
Tafel lekker !!