• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Short ribs in verse knoflookmarinade

Heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
0
Short ribs in verse knoflookmarinade

Short ribs in verse knoflookmarinade – Grote stukken vlees worden al snel eng gevonden om te bereiden. Nergens voor nodig! Deze short ribs gaar je op een lage temperatuur in de oven. Je hebt er weinig omkijken naar en het kan eigenlijk niet mislukken. We hebben ze gemarineerd in een heerlijke marinade met verse knoflook, voor een extra lekker resultaat. Ga jij je tafelgenoten verrassen met deze heerlijke runderribs?

Short ribs

Er zijn twee soorten runderspareribs, de short ribs en de back ribs. De short ribs worden gesneden uit de klapribben van het rund, en dat vlees wordt dan weer gesneden uit de dunne borst van het rund. Als dit stuk vlees zonder de botten wordt gesneden heet het klapstuk. En dat is dan dat stuk rundvlees dat je met hutspot, oftewel de beroemde hutspot met klapstuk, eet! Short ribs zijn groter dan de back ribs. Ze hebben een groter bot en er zit ook meer vlees aan. In tegenstelling tot bij de back ribs zit het vlees ook op de botten, en niet alleen er tussen. Het vlees is wat gemarmerd met wat vet, en dat betekent dat het vlees tijdens de bereiding lekker mals blijft. Je kunt de short ribs in verse knoflookmarinade bereiden in de oven of eventueel ook op de barbecue. Wel een barbecue met een deksel. Het garen van short ribs kost wel wat tijd, maar daarna heb je heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

Verse knoflookmarinade

Ook wij van Lekker Tafelen hebben wel eens een momentje dat we geen zin hebben om veel ingrediënten uit de kast te trekken en lang bezig te zijn met de voorbereidingen voor een gerecht. Voor deze short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven hebben we er daarom voor gekozen om gebruik te maken van een kant een klare marinade. Maar wel een met verse ingrediënten. We hebben gekozen voor een potje verse knoflookmarinade van Biesheuvel. Deze marinade bevat 87% verse knoflook, wat zeezout, appelazijn, tijm en citroenzuur. En verse knoflook is in dit geval echt verse knoflook. In Nederland geteeld en vers verwerkt. Geen gedroogde knoflook die al maanden geleden geoogst werd in China. Dit product geeft een lekkere knoflooksmaak aan het vlees. Je kunt deze marinade ook gebruiken om groenten mee te marineren. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.

Short ribs in marinade

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Short ribs in verse knoflookmarinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ongeveer 1800 – 2000 gram short ribs aan een stuk
  • 1 potje Biesheuvel knoflookmarinade voor vlees en groente
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je short ribs in verse knoflookmarinade:

Meng de inhoud van het potje Biesheuvel  knoflookmarinade met 5 eetlepels olijfolie. Wrijf het ribstuk hiermee in en laat afgedekt buiten de koelkast minstens een uur marineren. Langer mag ook uiteraard. Buiten de koelkast, want dan is het vlees ook op de juiste temperatuur voor je het in de oven doet. Als je het vlees echt lang laat marineren, zet het dan terug in de koelkast en haal het er een uur voor gebruik uit.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg het vlees in een grote, lage, ovenschaal of een braadslede. Zet deze in het midden van de oven en laat het vlees rondom bruinen. Dat kan even duren, maar let er op dat het vlees niet verbrandt.  Als het vlees bruin is, verpak het dan in aluminiumfolie en leg het terug in de oven. Gebruik eventueel een schone schaal of was de eerder gebruikte schaal even af.

Laat het vlees 3,5 uur op lage temperatuur garen. Na deze bereidingstijd zou het vlees gaar moeten zijn. Controleer dit. Mocht het nog niet zacht genoeg zijn, zet het dan een half uurtje terug in de oven.

Als je vlees uit de oven haalt, laat het dan even 10 minuten, ingepakt rusten. Daarna kun je de short ribs in verse knoflookmarinade aansnijden. Serveer ze direct. Lekker met wat vers stokbrood en een salade.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Gegrilde T-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

Gegrilde Tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!