Short ribs in verse knoflookmarinade – Grote stukken vlees worden al snel eng gevonden om te bereiden. Nergens voor nodig! Deze short ribs gaar je op een lage temperatuur in de oven. Je hebt er weinig omkijken naar en het kan eigenlijk niet mislukken. We hebben ze gemarineerd in een heerlijke marinade met verse knoflook, voor een extra lekker resultaat. Ga jij je tafelgenoten verrassen met deze heerlijke runderribs?
Short ribs
Er zijn twee soorten runderspareribs, de short ribs en de back ribs. De short ribs worden gesneden uit de klapribben van het rund, en dat vlees wordt dan weer gesneden uit de dunne borst van het rund. Als dit stuk vlees zonder de botten wordt gesneden heet het klapstuk. En dat is dan dat stuk rundvlees dat je met hutspot, oftewel de beroemde hutspot met klapstuk, eet! Short ribs zijn groter dan de back ribs. Ze hebben een groter bot en er zit ook meer vlees aan. In tegenstelling tot bij de back ribs zit het vlees ook op de botten, en niet alleen er tussen. Het vlees is wat gemarmerd met wat vet, en dat betekent dat het vlees tijdens de bereiding lekker mals blijft. Je kunt de short ribs in verse knoflookmarinade bereiden in de oven of eventueel ook op de barbecue. Wel een barbecue met een deksel. Het garen van short ribs kost wel wat tijd, maar daarna heb je heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.
Verse knoflookmarinade
Ook wij van Lekker Tafelen hebben wel eens een momentje dat we geen zin hebben om veel ingrediënten uit de kast te trekken en lang bezig te zijn met de voorbereidingen voor een gerecht. Voor deze short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven hebben we er daarom voor gekozen om gebruik te maken van een kant een klare marinade. Maar wel een met verse ingrediënten. We hebben gekozen voor een potje verse knoflookmarinade van Biesheuvel. Deze marinade bevat 87% verse knoflook, wat zeezout, appelazijn, tijm en citroenzuur. En verse knoflook is in dit geval echt verse knoflook. In Nederland geteeld en vers verwerkt. Geen gedroogde knoflook die al maanden geleden geoogst werd in China. Dit product geeft een lekkere knoflooksmaak aan het vlees. Je kunt deze marinade ook gebruiken om groenten mee te marineren. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Short ribs in verse knoflookmarinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ongeveer 1800 – 2000 gram short ribs aan een stuk
- 1 potje Biesheuvel knoflookmarinade voor vlees en groente
- 5 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je short ribs in verse knoflookmarinade:
Meng de inhoud van het potje Biesheuvel knoflookmarinade met 5 eetlepels olijfolie. Wrijf het ribstuk hiermee in en laat afgedekt buiten de koelkast minstens een uur marineren. Langer mag ook uiteraard. Buiten de koelkast, want dan is het vlees ook op de juiste temperatuur voor je het in de oven doet. Als je het vlees echt lang laat marineren, zet het dan terug in de koelkast en haal het er een uur voor gebruik uit.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg het vlees in een grote, lage, ovenschaal of een braadslede. Zet deze in het midden van de oven en laat het vlees rondom bruinen. Dat kan even duren, maar let er op dat het vlees niet verbrandt. Als het vlees bruin is, verpak het dan in aluminiumfolie en leg het terug in de oven. Gebruik eventueel een schone schaal of was de eerder gebruikte schaal even af.
Laat het vlees 3,5 uur op lage temperatuur garen. Na deze bereidingstijd zou het vlees gaar moeten zijn. Controleer dit. Mocht het nog niet zacht genoeg zijn, zet het dan een half uurtje terug in de oven.
Als je vlees uit de oven haalt, laat het dan even 10 minuten, ingepakt rusten. Daarna kun je de short ribs in verse knoflookmarinade aansnijden. Serveer ze direct. Lekker met wat vers stokbrood en een salade.
Tafel lekker !!