Tartaar met een kaasvulling – Tartaar is vanaf nu nooit meer droog en saai.
Wat is tartaar?
Er zijn nog wel eens misverstanden over wat tartaar is. Bekend is wel de steak tartare. Het gaat daarbij om fijngehakt, rauw rundvlees, dat op smaak gebracht wordt met kruiden en specerijen. Tartaar is dus geen gehakt, maar fijngehakte biefstuk. Bij de steak tartare wordt dit rauw gegeten, maar je kunt tartaar ook bakken. In dit recept gaat het dus over de gebakken variant. Je kunt tartaar, of tartaartjes, kant-en-klaar kopen bij een slager. De fijngesneden biefstuk is dan in de vorm van een burger gedrukt, en die heb je nodig voor dit recept van tartaar met een kaasvulling.
Geen droge tartaar meer!
Het is best wel een kunst om een tartaartje perfect te bakken, de binnenkant hoort immers rosé te zijn. Je bakt tartaar al snel net iets te lang of het gaart nog na op je bord en tja, dan heb je een droog tartaartje. Niet iedereen houdt van een rosé tartaartje, terwijl dat echt wel het lekkerste is. Door tartaar met een kaasvulling te maken, voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling. Het tartaar wordt dan ook niet rosé gebakken, want dan wordt de vulling niet warm. Het is een eenvoudige manier om tartaar ook eens anders op tafel te zetten.
Door tartaar met een kaasvulling te maken voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling
Welke kaasvulling kies jij voor tartaar?
Tartaar kun je vullen met een simpele kaasvulling, zoals de vulling van dit recept, maar je kunt natuurlijk net zoveel verschillende creaties maken als je wil. Het gebruik van een andere kaas zoals blauwschimmel of camembert maakt al een groot verschil. Verwerk klein gesneden gedroogde tomaat, paprika of olijven in stukjes in het kaasmengsel, of gebruik lekker veel groene kruiden of specerijen. Doe wat jou het lekkerst lijkt. Laat je weten welke variatie jouw voorkeur heeft?
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Kaas
Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Tartaar met een kaasvulling
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 tartaartjes
- 50 gram roomkaas
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- een snufje chilipeper
- boter om in te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tartaar met een kaasvulling:
Meng de geraspte kaas, roomkaas en de chilipoeder en maak er 4 balletjes van, dit gaat het beste met natte handen. Duw ze plat tot een schijfje van 4-5 cm afhankelijk van de grootte van je tartaartje.
Snijd het tartaartje door zodat je 2 schijven hebt. Leg de vulling op de onderste schijf en duw de randen goed dicht zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Breng het tartaartje weer mooi in model en bestrooi hem met zout en peper.
Verhit een koekenpan met een beetje boter. Bak de tartaartjes op hoog vuur aan beide zijden 1 minuut. Draai het vuur laag en bak nog ongeveer 2-3 minuten kort tot de binnenkant warm is.
Serveer het tartaar met een kaasvulling met gebakken aardappelen en een frisse salade.
Tafel lekker !!