• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Geef tartaar eenvoudig de meest lekkere vullingen

0
tartaar met een kaasvulling

Tartaar met een kaasvulling – Tartaar is vanaf nu nooit meer droog en saai. Want met tartaar met een kaasvulling doe je het eens heel anders!

Wat is tartaar?

Er zijn nog wel eens misverstanden over wat tartaar is. Bekend is wel de steak tartare. Het gaat daarbij om fijngehakt, rauw rundvlees, dat op smaak gebracht wordt met kruiden en specerijen. Tartaar is dus geen gehakt, maar fijngehakte biefstuk. Bij de steak tartare wordt dit rauw gegeten, maar je kunt tartaar ook bakken. In dit recept gaat het dus over de gebakken variant. Je kunt tartaar, of tartaartjes, kant-en-klaar kopen bij een slager. De fijngesneden biefstuk is dan in de vorm van een burger gedrukt, en die heb je nodig voor dit recept van tartaar met een kaasvulling.

Geen droge tartaar meer!

Het is best wel een kunst om een tartaartje perfect te bakken, de binnenkant hoort immers rosé te zijn. Je bakt tartaar al snel net iets te lang of het gaart nog na op je bord en tja, dan heb je een droog tartaartje. Niet iedereen houdt van een rosé tartaartje, terwijl dat echt wel het lekkerste is. Door tartaar met een kaasvulling te maken, voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling. Het tartaar wordt dan ook niet rosé gebakken, want dan wordt de vulling niet warm. Het is een eenvoudige manier om tartaar ook eens anders op tafel te zetten.

Door tartaar met een kaasvulling te maken voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling

Welke kaasvulling kies jij voor tartaar?

Tartaar kun je vullen met een simpele kaasvulling, zoals de vulling van dit recept, maar je kunt natuurlijk net zoveel verschillende creaties maken als je wil. Het gebruik van een andere kaas zoals blauwschimmel of camembert maakt al een groot verschil. Verwerk klein gesneden gedroogde tomaat, paprika of olijven in stukjes in het kaasmengsel, of gebruik lekker veel groene kruiden of specerijen. Doe wat jou het lekkerst lijkt. Laat je weten welke variatie op tartaar met een kaasvulling jouw voorkeur heeft?

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Tartaar met een kaasvulling

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 tartaartjes
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • een snufje chilipeper
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tartaar met een kaasvulling:

Meng de geraspte kaas, roomkaas en de chilipoeder en maak er 4 balletjes van. Dit gaat het beste met natte handen. Duw ze plat tot een schijfje van 4-5 cm afhankelijk van de grootte van je tartaartje.

Snijd het tartaartje door zodat je 2 schijven hebt. Leg de vulling op de onderste schijf en duw de randen goed dicht zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Breng het tartaartje weer mooi in model en bestrooi hem met zout en peper.

Verhit een koekenpan met een beetje boter. Bak de tartaartjes op hoog vuur aan beide zijden 1 minuut. Draai het vuur laag en bak nog ongeveer 2-3 minuten kort tot de binnenkant warm is.

Serveer het tartaar met een kaasvulling met gebakken aardappelen en een frisse salade.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.