• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkensfilet in kokos-pindasaus

Een lekker snel eenpansgerecht!

0
Varkensfilet in kokos-pindasaus

Varkensfilet in kokos-pindasaus – Dit is een gerecht met een lekker oosters tintje. Die oosterse smaak geef je er aan door het varkensvlees te marineren in een pittige marinade vol geurige specerijen en natuurlijk door de saus, die je makkelijk zelf maakt van pindakaas en kokosmelk. Dit vleesgerecht is, mede door de snelheid waarmee je het op tafel zet, heel geschikt voor een doordeweeks hoofdgerecht. Serveer het gerecht met witte rijst en een lekker frisse komkommersalade om er een complete maaltijd van te maken. Varkensfilet in kokos-pindasaus is ook heel geschikt als onderdeel van een rijsttafel of een warm buffet.

Varkensfilet; mager, snel en lekker!

Wil je snel een maaltijd met vlees op tafel zetten? Varkensfilet is vlees dat heel snel klaar te maken is. Zeker als het in blokjes gesneden is zoals in dit recept van de varkensfilet in kokos-pindasaus. Snel betekent in dit geval dat je het gerecht in een minuut of 20 op tafel hebt staan. Varkensfilet is lekker, het is mager vlees en er zit geen been in. Eigenlijk is het een karbonade zonder bot. Het vlees wordt gesneden uit het einde van de karbonadestreng, waar geen rib meer zit. Het vlees is makkelijk te verwerken en snel gaar. Multi in zetbaar dus!

Varkensfilet in kokos-pindasaus; lekkere en handige tips

Je kunt voor het klaarmaken van dit gerecht ook ander varkensvlees dat snel klaar is gebruiken. Denk aan varkenshaas of hamlappen. Volg verder gewoon het recept. Eet je liever geen varkensvlees? Je kunt de varkensfilet heel goed vervangen door kipfilet.

Mag de varkensfilet in kokos-pindasaus voor jou wel een beetje pittiger?  Voeg dan een schepje sambal oelek naar smaak toe aan de saus voor je die gaat laten inkoken.

Je kunt dit gerecht helemaal van tevoren klaarmaken. Strooi alleen de uitjes er pas vlak voor dat je het gaat serveren over, anders worden ze zacht. Bewaar het tot gebruik wel afgedekt in de koelkast, en warm het weer op als je wilt gaan eten. De bereidingstijd is exclusief de tijd voor het marineren van het vlees.

Varkensvlees

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Varkensfilet in kokos-pindasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkensfilet, in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gember, zeer fijn gesneden
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • wat gefrituurde uitjes
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkensfilet in kokos-pindasaus:

Meng in een schaal de 2 soorten ketjap, het citroensap, de knoflook, de gember, de koriander, de komijn, de suiker, de sambal oelek en de olie tot een marinade. Leg het vlees erin en laat het minstens een uur marineren. Langer mag natuurlijk altijd.

Haal het vlees uit de marinade. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Blus af met de overgebleven marinade.

Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe.  Roer alles goed door elkaar en laat vervolgens de saus een paar minuten inkoken op een laag vuurtje.

Serveer de varkensfilet in kokos-pindasaus met witte rijst, en een frisse komkommersalade. Bestrooi het gerecht met de gefrituurde uitjes.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.