Varkensfilet in kokos-pindasaus – Dit is een gerecht met een lekker oosters tintje. Die oosterse smaak geef je er aan door het varkensvlees te marineren in een pittige marinade vol geurige specerijen en natuurlijk door de saus, die je makkelijk zelf maakt van pindakaas en kokosmelk. Dit vleesgerecht is, mede door de snelheid waarmee je het op tafel zet, heel geschikt voor een doordeweeks hoofdgerecht. Serveer het gerecht met witte rijst en een lekker frisse komkommersalade om er een complete maaltijd van te maken. Varkensfilet in kokos-pindasaus is ook heel geschikt als onderdeel van een rijsttafel of een warm buffet.
Varkensfilet; mager, snel en lekker!
Wil je snel een maaltijd met vlees op tafel zetten? Varkensfilet is vlees dat heel snel klaar te maken is. Zeker als het in blokjes gesneden is zoals in dit recept van de varkensfilet in kokos-pindasaus. Snel betekent in dit geval dat je het gerecht in een minuut of 20 op tafel hebt staan. Varkensfilet is lekker, het is mager vlees en er zit geen been in. Eigenlijk is het een karbonade zonder bot. Het vlees wordt gesneden uit het einde van de karbonadestreng, waar geen rib meer zit. Het vlees is makkelijk te verwerken en snel gaar. Multi in zetbaar dus!
Varkensfilet in kokos-pindasaus; lekkere en handige tips
Je kunt voor het klaarmaken van dit gerecht ook ander varkensvlees dat snel klaar is gebruiken. Denk aan varkenshaas of hamlappen. Volg verder gewoon het recept. Eet je liever geen varkensvlees? Je kunt de varkensfilet heel goed vervangen door kipfilet.
Mag de varkensfilet in kokos-pindasaus voor jou wel een beetje pittiger? Voeg dan een schepje sambal oelek naar smaak toe aan de saus voor je die gaat laten inkoken.
Je kunt dit gerecht helemaal van tevoren klaarmaken. Strooi alleen de uitjes er pas vlak voor dat je het gaat serveren over, anders worden ze zacht. Bewaar het tot gebruik wel afgedekt in de koelkast, en warm het weer op als je wilt gaan eten. De bereidingstijd is exclusief de tijd voor het marineren van het vlees.
Varkensvlees; het meest gegeten!
Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?
Varkensfilet in kokos-pindasaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram varkensfilet, in blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 cm verse gember, zeer fijn gesneden
- 0,5 theelepel korianderpoeder
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- wat gefrituurde uitjes
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je varkensfilet in kokos-pindasaus:
Meng in een schaal de 2 soorten ketjap, het citroensap, de knoflook, de gember, de koriander, de komijn, de suiker, de sambal oelek en de olie tot een marinade. Leg het vlees erin en laat het minstens een uur marineren. Langer mag natuurlijk altijd.
Haal het vlees uit de marinade. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Blus af met de overgebleven marinade.
Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe. Roer alles goed door elkaar en laat vervolgens de saus een paar minuten inkoken op een laag vuurtje.
Serveer de varkensfilet in kokos-pindasaus met witte rijst, en een frisse komkommersalade. Bestrooi het gerecht met de gefrituurde uitjes.
Tafel lekker !!
Erg interessant!
Snel maar eens proberen dan, Jaap! Laat maar weten of het lekker was!