• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkenshaas met mosterdkorstje

Dit recept wil je maken!

Redactie door Redactie
in Vleesgerechten
1
Varkenshaas met mosterdkorstje

Varkenshaas met mosterdkorstje – Dit recept met varkensvlees wil je zo maken. Perfect gegaard in de oven met een krokant mosterdkorstje als heerlijke smaakversterker. Een recept waar je wat aan hebt dus. Want de varkenshaas met mosterdkorstje kun je ook heel goed inzetten voor een etentje. Want je gaat vast en zeker scoren met dit recept.

Vlees met een mooi rosé kleurtje

Vlees zoals kip, worst, gehakt … moet meestal goed doorbakken zijn, maar een varkenshaas is op zijn best als die nog een mooi rosé kleurtje heeft. Dit komt doordat varkenshaas uit één stuk bestaat, net zoals bij een biefstuk.

Kies, voor je de varkenshaas met mosterdkorstje gaat maken, eerst hoe je de varkenshaas wilt gaan bakken. Dat kan in zijn geheel, of in kleine stukken. Als je kiest om het vlees in zijn geheel te bakken, zorg er dan voor dat de varkenshaas ongeveer overal even dik is. Dit kan door de dunste kanten omhoog te vouwen en ze dan vast te zetten met een cocktailprikker.

Koop goede varkenshaas bij de slager

Als je dan iets lekkers, zoals varkenshaas met mosterdkorstje, maakt van een hele varkenshaas, dan ga je natuurlijk ook voor de beste varkenshaas. Het kan dit vleesgerecht maken of breken. Stap eens binnen bij een goede slager in de buurt en laat je adviseren. Met een goede varkenshaas kun je ervan op aan dat je straks ook een echt mals stukje varkenshaas op je bord hebt liggen.

Varkenshaas met mosterdkorstje; dat is echt smaak!

Mosterd heeft een iets scherpere, pittige smaak, wat een mooie toevoeging is aan de varkenshaas. Door de mosterd te combineren met paneermeel, Parmezaanse kaas en verse peterselie ontstaat er een krokant mosterdkorstje tijdens het bakken. Dit geeft een extra lekker bite. Je kunt natuurlijk nog een beetje met de smaak van het gerecht spelen door  in het recept de mosterd te gebruiken die jij het lekkerst vindt.

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Varkenshaas met mosterdkorstje

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels paneermeel
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de varkenshaas met mosterdkorstje:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper naar smaak.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.

Bak de varkenshaas aan alle kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.

Meng ondertussen in een kom de mosterd, paneermeel, zout, peper en verse peterselie.

Haal de varkenshaas uit de pan en laat iets afkoelen.

Bestrijk de bovenkant van de varkenshaas met het mosterdmengsel

Plaats de varkenshaas in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.

Bak de varkenshaasjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de korst goudbruin en knapperig is en de varkenshaasjes gaar zijn (de kerntemperatuur moet ongeveer 63 graden Celsius zijn).

Laat de varkenshaas een paar minuten rusten voor je die aansnijdt.

Serveer de varkenshaas met mosterdkorstje met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree of geroosterde groenten.

Tafel Lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue
Vleesgerechten

Gehaktspiezen met mediterrane kruiden voor op de barbecue

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief