Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Asperges met ossenhaas en garnalen; lekker lokaal uit de wok

Surf & turf met een oosters tintje

Redactie door Redactie
in Wokken
0
Asperges met ossenhaas en garnalen

Asperges met ossenhaas en garnalen – Wil je in het aspergeseizoen zo vaak mogelijk genieten van het witte goud, maar de groente niet steeds op dezelfde klassieke manier serveren? Geef ze dan eens een oosters tintje mee. Combineer de asperges met ossenhaas en garnalen, breng ze op smaak met wat oosterse ingrediënten. Zo zet je heel makkelijk eens een compleet andere aspergemaaltijd op tafel!

Asperges uit de Utrechtse klei

Bij het lezen van die kop denk je misschien ‘Wat is dat nu weer? Asperges komen uit Limburg en niet uit Utrecht.’ Toch is het tegenwoordig zo dat asperges niet alleen meer in Limburg worden geteeld, maar ook op andere plekken in Nederland. Waaronder dus in de provincie Utrecht. Bij Kromme Rijn asperges in Werkhoven, waar de asperges die voor dit hoofdgerecht van asperges met ossenhaas en garnalen gebruikt zijn vandaan komen, worden sinds een aantal jaren asperges geteeld. Dit gebeurt op het slib dat afkomstig is uit het riviertje de ‘Kromme Rijn’. Dat is best bijzonder, want asperges worden normaal gesproken geteeld op zandgronden.

Mocht je in het aspergeseizoen eens in de buurt zijn, op vrijdag en zaterdag staat er een kraam aan de weg, waar de vers gestoken asperges verkocht worden. Op de andere dagen kun je verse asperges kopen uit de automaat naast de kraam.

Ossenhaas van de buren

Als je dan toch in Werkhoven bent, breng dan gelijk even een bezoekje aan de buren van Kromme Rijn asperges. De buren zijn in dit geval de familie Hoogenraad van Boerderij Hoogenraad. Zij fokken runderen op een manier waarbij ze veel aandacht besteden aan het dierenwelzijn en het milieu. Het rundvlees, en dus ook de ossenhaas uit dit recept voor asperges met ossenhaas en garnalen, worden verkocht in de boerderijwinkel.

Asperges met ossenhaas en garnalen, met een oosters tintje

Het is het lekkerst om de asperges met ossenhaas en garnalen direct te serveren. Wil je het gerecht toch voorbereiden, kook dan de asperges vast voor. En snijd ze, als ze afgekoeld zijn, vast in stukjes. Snijd de ossenhaas vast in stukjes, pel indien nodig de garnalen vast en snijd de overige ingrediënten vast. Zet alles afgedekt in de koelkast. Op het moment dat je wilt gaan eten hoef je de klaarstaande ingrediënten alleen nog te wokken, en dat gaat heel snel.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Asperges met ossenhaas en garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo asperges
  • 300 gram ossenhaas
  • 300 gram grote, rauwe garnalen, gepeld
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges met ossenhaas en garnalen:

Schil de asperges zorgvuldig en haal een stukje van het uiteinde af. Zet een pan water met wat zout op en kook de asperges 4 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de asperges afkoelen in het water.

Snijd de afgekoelde asperges in stukjes.

Hak of rasp de gember fijn.

Haal al dan niet het zaad uit de chilipeper en snijd hem in halve ringetjes.

Snijd de lente-uien in schuine ringetjes.

Dep de ossenhaas droog en snijd het vlees in stukjes.

Verhit in een wok een scheut neutrale olie. Bak hierin de gember en de chilipeper aan.

Voeg vervolgens de ossenhaas toe en bak hem rondom bruin.

Doe de garnalen erbij en bak ze mee tot ze oranje geworden zijn.

Doe de hoisinsaus en de sojasaus erbij en roer die er doorheen.

Schep de asperges erdoor en warm ze even goed mee.

Zet het vuur uit, en schep de lente-ui erdoor.

Serveer de asperges met ossenhaas en garnalen direct. Lekker met wat gekookte rijst of noedels erbij.

Tafel lekker !!

Tags: UtrechtVlees
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Noodles met kip en shanghai paksoi
Wokken

Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Spitskool wokken
Wokken

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!