Wordt het weer het standaardpakket van de supermarkt of snij je lekker verse groenten om je bami de nodige vitamientjes mee te geven? Haal het “gooi maar in de pan” principe er eens uit en maak het lekker vers. Zoveel meer tijd gaat het niet kosten, meer genieten doe je wel!
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 rode Spaanse pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 250 gram andijvie
- 100 gram tauge
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal
- peper en zout
- 2 eetlepels olie
- 400 gram mie
Snij de kipfilet in blokjes. Meng ketjap met citroensap, sambal en wat peper en zout tot een pittige marinade. Giet over de kipfilet en laat minimaal een uur marineren.
Snipper ui, rode peper en knoflook. Snijd prei in ringen en de andijvie in reepjes.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes rondom bruin en gaar. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en rode peper toe. Bak dit mee tot de ui glazig is. Dan prei erbij, even 2 minuten meebakken en vervolgens andijvie en taugé toevoegen. Ook dit bakken we nog even 2 minuutjes mee. Tot slot de mie afgieten. Doe de mie bij de groenten en schep het geheel nog even goed om.
Eet smakelijk
bami of nasi goreng,vind ik het lekkerste wanneer je het van
vers gesneden groenten,en sambal maakt.
tauge,trassi,natuurlijk niet zoveel,want overdaad schaadt.
lekker uien snipperen,witte kool,misschien nog chinese kool,
de mie opzetten,of de rijst.
mischien een eitje bakken,heerlijk,en nog wat extra sambal,
voor ons dan.
dat is inderdaad niet zo moelijk.
de rest van de groente,gebruik je voor een soep.
een makkelijk,maar heerlijk maaltje.
zo weet ik er nog vele.