Gebakken zoete aardappels met groente uit de wok – snel, smakelijk en hartstikke gezond.
Koken als heerlijk ontspannen moment
Als er minder tijd of zin is om te koken, na een drukke dag kun je natuurlijk iets bestellen, maar in dezelfde tijd fix je ook een gezonde maaltijd. Probeer het maar eens met dit makkelijke recept voor gebakken zoete aardappels met groenten. Tijdens het snijden kun je samen met je gezin de dag doornemen, even bijpraten en koken is een goede therapie om een drukke dag af te sluiten. Iedereen kan zijn verhaal doen. Leuke dingen maar ook irritaties van de dag. Die groenten zijn gesneden voor je het weet, de lucht is weer geklaard en er kan gezellig samen gegeten worden van een heerlijke en gezonde maaltijd.
Een wokschotel ruimt zo lekker op
Wokschotels zijn ideaal om restjes op te werken. Je kunt er gekookte groenten, maar ook rauwe groenten in verwerken. Die boontjes van gisteren en die ene verdwaalde wortel of prei, je kunt er van alles in kwijt. Begin met zoete aardappels als basis en vul dat aan met ongeveer een gelijke hoeveelheid groenten. Die zoete aardappels bak je in de wok, harde groenten blancheer je het beste eerst, groenten zoals prei, paprika, champignons of ui kunnen na 5 minuten rauw bij de aardappels.
Kruiden of specerijen maken gebakken zoete aardappels met groenten nog lekkerder
Een wokschotel kun je prima naturel eten, ben je een liefhebber van kruiden en specerijen dan kun je je hart ophalen want er kan echt zo veel. Kies uit een of twee smaakmakers, het is de bedoeling dat je wel nog proeft wat je eet. En nog een belangrijke tip is om de kruiden en specerijen pas op het laatste moment toe te voegen. Kies je voor specerijen of een sausje? Warm die dan heel even mee door, verse groene kruiden strooi je er pas over als de pan van het vuur af is.
Gebakken aardappels met groenten uit de wok geef je iets extra’s met:
Specerijen
- ras el hanout
- kerrie
- cajunkruiden
- Italiaanse kruiden
- knoflookpoeder
- chilivlokken
- rozemarijn
- tijm
Verse groene kruiden
- peterselie
- bieslook
- koriander
- basilicum
- lente-ui
Sausjes om kort mee te verwarmen
- chilisaus
- barbecuesaus
- hoisinsaus
Gebakken zoete aardappels met groenten zijn supermakkelijk te maken en staan in 20 minuten op tafel.
Zoete aardappel recepten; van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram zoete aardappels, geschild
- 200 gram bloemkool
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram wortel
- 1 paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- gemengde kruiden en specerijen naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken zoete aardappels uit de wok:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de sperzieboontjes en de paprika in stukken. Snijd van de wortel dunne plakjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool en sperzieboontjes 5 minuten. Giet af en laat staan tot verder gebruik.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2-3 cm en bak ze op vrij hoog vuur in de olijfolie. Blijf goed omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart zonder aan te branden.
Na 4 tot 5 minuten voeg je alle groenten toe. Bak tot alles beetgaar is en licht verkleurd.
Breng op smaak met peper en zout en gemengde kruiden of een sausje en warm nog heel even door.
Gebruik je verse kruiden? Voeg die er dan pas aan toe als de pan van het vuur af is. De gebakken zoete aardappels met groenten zijn superlekker met chipolata worstjes of gebakken vis.
Tafel lekker !!