• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok – klaar in 20 minuten

Een kleurrijk wokgerecht dat snel op tafel staat en toch voedzaam is. Met zoete aardappel als basis maak je een gezond en veelzijdig diner.

0
gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok

Met dit recept voor gebakken zoete aardappels met groenten zet je een heerlijk gerecht op tafel dat echt verrast. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je een complete maaltijd die voedzaam en kleurrijk is. Zoete aardappel is zacht, romig en een beetje zoet, en past daardoor goed bij allerlei soorten groenten. Samen zorgen ze voor een bord vol smaak dat ook nog eens gezond is. Dit is geen ingewikkeld koken, maar gewoon slim combineren en snel wokken. Binnen twintig minuten zit je aan tafel met een warme, zelfgemaakte maaltijd.

Het mooie aan gebakken zoete aardappels met groenten is dat je eindeloos kunt variëren. Je gebruikt wat er in huis is of wat er in het seizoen beschikbaar is. Daarmee is dit recept niet alleen makkelijk, maar ook duurzaam: je hoeft niets weg te gooien. Terwijl je snijdt en wokt, kun je de dag doorspreken of gewoon even ontspannen in de keuken. Dit gerecht vraagt geen moeilijke technieken, alleen een hete wok en een beetje aandacht. Daarmee zet je een maaltijd op tafel die je trots serveert, of je nu doordeweeks snel iets gezonds wilt maken of in het weekend met familie uitgebreid wilt tafelen.

Niveau

Makkelijk

Dieet

VegetarischGlutenvrijLactosevrijVegan

Kooktechniek

BakkenWokken

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

Zoete aardappel

Gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram zoete aardappels, geschild
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram wortel
  • 1 paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • gemengde kruiden en specerijen naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken zoete aardappels met groenten uit de wok:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de sperziebonen en paprika in stukken. Snijd van de wortel dunne plakjes.

Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool en sperziebonen 5 minuten. Giet af en laat staan tot verder gebruik.

Snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2-3 cm en bak ze op hoog vuur in de olijfolie. Blijf goed omscheppen zodat alles gelijkmatig gaart zonder aan te branden.

Na 4 tot 5 minuten voeg je alle groenten toe. Bak tot alles beetgaar is en licht verkleurd.

Breng op smaak met peper, zout en kruiden of een sausje en warm nog heel even door.

Gebruik je verse kruiden? Voeg die er pas aan toe als de pan van het vuur af is. Serveer eventueel met chipolataworstjes of gebakken vis.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Tomatensoep met zoete aardappel

    Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.