Wokschotel met broccoli – Dit recept is nu een typisch voorbeeld van koken met verse ingrediënten, oftewel wokken met verse ingrediënten in dit geval. Als je dit recept gaat maken heb je een aanrecht vol met verse ingrediënten. Alleen daar word je al blij van.
Wokken met broccoli
Broccoli uit de wok kun je op meerdere manieren maken. In dit recept ga je aan de slag met broccoli en pasta. Dat is niet een alledaagse combinatie, maar wel heel lekker. Combineer met verse courgette en verse tomaten en je zet al snel iets lekkers op tafel. Je zou ook andere groenten in de wokschotel kunnen gebruiken zoals champignons, bleekselderij of bonen. Gebruik gewoon wat je nog hebt liggen. De rode paprika, de broccoli en de uien mogen echter niet ontbreken in de wokschotel met broccoli.
Met een tomatensaus van verse tomaten
De overrijpe tomaten op de schaal moeten ook op, dus geen blikje gepelde tomaten maar lekkere grove stukken verse tomaten. Als je deze wokschotel gaat maken ga je dus aan de slag met die verse tomaten. Haal wel even de schil van de tomaten anders krijg je van die velletjes in de schotel. Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten rauw met schil en al in de blender te pureren en ze op het laatst toe te voegen. Laat ze dan heel even doorkoken met de groente.
Wokschotel met broccoli en kippendijen
Als je dit recept voor een wokschotel met broccoli en kippendijen gaat maken zul je verrast zijn van de prachtige kleuren en de grote hoeveelheid verse ingrediënten. En ook de verschillende structuren in de wokschotel zijn fantastisch. De kippendijen zorgen voor nog meer structuur. Je hebt er niet zoveel nodig, maar de kippendijen zorgen wel voor een boost in dit gerecht.
Serveer met mozzarella
Mozzarella kun je kopen in verschillende vormen en prijsklassen. Als je een salade zou gaan maken moet je echt goede buffelmozzarella gebruiken, maar in een warm gerecht mag het ook best een wat goedkopere mozzarella zijn. Vooral de kleine mozzarella bolletjes zijn erg handig en ook nog eens mooi om te zien. Die ga je dus gebruiken in dit recept. Voeg ze er wel pas op het bord aan toe, anders krijg je een kleverige en draderige wokschotel die er dan direct een stuk minder lekker uitziet.
Serveer de wokschotel met broccoli gewoon op een doordeweekse avond
Ga echt eens met dit recept aan de slag. Want in iets meer dan een half uurtje zet je deze complete maaltijd op tafel. Gewoon voor een doordeweekse avond. Niet weer de pizzakoerier of de chinees, maar een echt lekkere, gezonde en verse maaltijd. Je maakt de wokschotel met broccoli met vlindermacaroni dat vinden de kinderen ook leuk. Ook al die prachtige kleuren in dit gerecht zullen ze waarderen, en zo krijgen ze toch even snel een lekkere extra portie verse groenten binnen.
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Wokschotel met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram kippendijen
- 400 gram tomaten
- 350 gram broccoli
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- 350 gram vlinderpasta
- 200 gram mozzarella
- Basilicum
- Oregano
- Gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de wokschotel met broccoli:
Snijd de kippendijen klein en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden en laat even staan. Snij intussen de groenten, op de tomaten na, in niet te kleine stukken. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Snij de tomaten kruislings in en dompel ze dan 1 minuut in het kokende water. Haal eruit en verwijder de schil en snij ook hier grove stukken van. Zet de wok op het vuur en laat die goed heet worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Wok eerst de kip kort. Voeg dan de groente toe en bak kort mee. Voeg als laatste de tomaat toe en laat die even gaar koken. Breng op smaak met peper, zout, oregano en verse basilicum. Voeg de pasta toe en meng die eronder. Verdeel de Italiaanse wok schotel over de borden en werk af met mozzarella, eventueel nog wat kerstomaatjes en een takje basilicum.
Tafel lekker !!