Kip uit de wok met knapperige groenten – Even naar de Chinees, we doen het allemaal wel eens. Maar ook deze gerechten zijn prima zelf te maken. Onderstaand gerecht met kip uit de wok zit vol verse groenten. Oké, de ingrediëntenlijst is lang maar dit vleesgerecht is wel heel vlug klaar. De lengte van de ingrediëntenlijst zou je bij tijdgebrek in kunnen korten door de groenten te vervangen door een Oosterse roerbakgroenten melange. Maar om de juiste smaken en de juiste garing van de groenten te bereiken is het beter om ze even snel zelf te snijden.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kip uit de wok met knapperige groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 rode zoete paprika
- 1/4 groene paprika
- 1/4 gele paprika
- 1/4 oranje paprika
- 1 rok venkel
- 1 stengel bleekselderij
- 4 grote kastanjechampignons, in schijfjes gesneden
- 70 gram cashewnoten gezouten
- 70 gram sojascheuten
- 2 kipfilets
- 1 grote ui in 8 gesneden en de rokken (lagen) losgemaakt
- 2 grote knoflookteentjes geperst
- 1 eetlepel + 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 1 koffielepel sesamolie
- 1 eetlepel + 2 eetlepels Hoisinsaus
- 1 eetlepel sojasaus
- Arachideolie
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels grof gesneden platte peterselie
- peper
- zout
- 5 dl kippenbouillon
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kip uit de wok:
Snijd de kip in fijne reepjes en meng deze met de sojasaus, 1 eetlepel hoisinsaus, 1 eetlepel aardappelzetmeel, 1 geperst knoflookteentje, de sesamolie , peper en zout. Laat dit ongeveer 20 minuten marineren.
Snij alle groenen in een julienne (fijne reepjes).
Verhit wat arachideolie in een wok en roerbak eerst de cashewnoten samen met de geperste knoflook tot deze lichtbruin zijn.
Vervolgens doe je al de paprika, venkel, ui en bleekselderij erbij en roerbak ongeveer 2 minuten.
Als laatste voeg je de gesneden champignons en de sojascheuten erbij. Laat dit kort (1 minuut) onder voortdurend omscheppen eventjes garen.
Schep alles uit de wok en zet opzij.
Verhit nog een keer wat arachideolie in de wok, roerbak nu de kip gaar onder voortdurend omscheppen, voeg eventueel steeds een beetje olie toe, wanneer deze verdwenen is.
Wanneer de kip gaar is voeg je de groenten weer toe en meng je alles goed.
Meng nu voor de saus twee eetlepels aardappelzetmeel met 3 dl kippenbouillon en de hoisinsaus en giet het erbij in je wok, blijf omscheppen. Voeg eventueel kippenbouillon toe om de door jou gewenste sausdikte te bereiken.
Werk de kip uit de wok af met de schuin gesneden bosuitjes en de platte peterselie.
Tafel lekker !!
Heel makkelijk recept. Bovendien heel snel klaar. En zeer lekker !
Heb wel een beetje vals gespeeld door de groenten te vervangen door een chinese wokgroenten uit het koelvak van de supermarkt.
Er hoeft dus helemaal geen Chinees eten meer worden afgehaald : ik maak het nu gewoon zélf.
De marinade gaat hier trouwens nog vaker gebruikt worden, ook buiten dit recept.
Van harte dank voor dit super recept.
Zo is dat Rudi, de doehetzelf keuken is prima te doen toch ? Fijn dat het gesmaakt heeft!
Het was weer smullen !!
kip uit de wok (met knapperige Groenten )
Ik ga het vast nog n keertje eten !!
MIeke !!