Kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette – Op een doordeweekse avond mag het snel en makkelijk zijn. Een wokschotel is dan ideaal, die zit boordevol verse groenten en staat snel op tafel. Het is een smakelijke en gezonde maaltijd waar het hele gezin van geniet.
Wokschotels zijn lekker en staan snel op tafel
Als je thuiskomt van je werk heb je vaak niet heel veel zin om nog veel tijd te besteden aan een maaltijd. Eten laten bezorgen is dan vaak verleidelijk. Je hoeft dan niet te koken en je hebt een maaltijd, maar is die maaltijd ook echt gezond? Vast niet!
En trouwens, de kleine moet ook eten. Trek je dan voor de baby een potje open? Als je een beetje slim aan de slag gaat, kun je thuisbezorgd overslaan én eet je zelf makkelijk en lekker, inclusief de baby.
Bovendien ben je vaak een kapitaal kwijt als je voor een heel gezin moet bestellen. In de tijd dat je je maaltijd uitzoekt, besteld en er op wacht maak je ook kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette. Een echt lekker en snel recept wat ook nog eens gezond is. En met dezelfde ingrediënten maak je ook het hapje voor je baby.
Een snelle en makkelijke kipfilet uit de wok met wortel
Een recept voor een wokschotel is meestal makkelijk, budgetvriendelijk en snel te maken. Spoor huisgenoten aan om even bij te springen, samen koken is altijd gezelliger en sneller dan alleen. Als je de aardappels en wortels eerst snijd en dan kookt, scheelt dat weer in bereidingstijd. En in de tijd dat de aardappels en wortels koken, bak je de in blokjes gesneden kipfilet met de ui. Daarna bak je alles nog even op een hoog vuur tot een smakelijke wokschotel.
De baby eet ook mee
Babyvoeding maken van kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette
Als je een beetje rekening houdt met de groente, het vlees en de kruiden kun je van heel veel recepten makkelijk ook een portie babyvoeding maken. Het is een beetje omdenken. Ook bij dit recept voor kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette is het maar een kleine moeite om er babyvoeding van te maken. In plaats van dat je alles al tijdens het koken op smaak brengt met zout en kruiden, doe je dat nu achteraf.
De truc
Je haalt bij dit recept van kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette, de beetgaar gekookte wortels en aardappels uit het kookwater. Gooi het kookwater niet weg! Haal er ongeveer 150 gram aardappel en wortel vanaf en doe dat terug in het kookwater. Voeg er 50 gram in blokjes gesneden courgette aan toe en kook het nog eventjes door tot het lekker zacht is.
Gebruik liever geen staafmixer
Giet het water af en prak of vermaal de babyvoeding tot het helemaal fijn is. Het fijnste bij een recept voor babyvoeding is een staafmixer met een hakmolentje. De structuur is met een hakmolentje het fijnste. Een staafmixer geeft een iets meer slijmerige structuur. Prakken kan natuurlijk ook maar let op dat er geen stukjes meer inzitten. Duw de babyvoeding dan eventueel door een zeef om er alle klontjes uit te zeven.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kipfilet
- 2 uien
- 400 gram winterwortel
- 1 kg licht kruimige aardappels zoals Bintjes
- 2 courgettes
- olie om in te bakken
- 1 eetlepel kerriepoeder
- zout en peper
- 2 takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipfilet uit de wok met wortel, aardappel en courgette:
Schil de wortels en de aardappels. Snijd de wortels in blokjes.
Breng een pan met een laag water aan de kook en doe hierin de blokjes wortel.
Snijd de aardappel in iets grotere stukken dan de wortel en spoel ze goed af.
Doe ze bij de wortels en kook dit ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
In de tijd dat de wortel en de aardappel koken, snijd je de kipfilet in blokjes en de uien in halve ringen.
Meng de kipfilet met kerriepoeder en een beetje zout en peper naar smaak.
Verhit een beetje olie in een wok en bak daarin kort en krachtig de uien en de kipblokjes. Haal dit uit de pan als het net gaar is. Bak niet te lang om droge kip te voorkomen.
Als de wortels en aardappels beetgaar zijn, giet je ze af en laat je ze nog even goed uitstomen.
Snijd de courgette in grove blokjes.
Veeg, als dat nodig is, de wok even schoon met een stukje keukenpapier en verhit er weer een beetje olie in.
Bak op hoog vuur de aardappel, wortel en de courgette in de wok.
Als die mooi bruin zijn voeg je er de gebakken kip en de ui aan toe en bak je alles even kort door zodat alles lekker warm is.
Snijd de peterselie grof en strooi over de kipfilet uit de wok met wortel, aardappels en courgette. Lekker met zelfgemaakte appelmoes of een frisse salade.
Tafel lekker !!