Kruidige noedels met paksoi en gehakt – Na een dag werken is het vaak een kunst om iets lekkers op tafel te zetten wat ook voedzaam en gezond is. Een pan met kruidige noedels is dan een perfecte oplossing. Door alles in één pan te wokken heb je ook niet veel afwas.
Het is een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt. Je kunt het makkelijk aanpassen, als er kinderen mee-eten maak je het minder kruidig en voeg je er op het laatst minder sojasaus aan toe. Die smaakmakers kun je net als de peper en de sambal ook prima aan tafel toevoegen.
Dit is waarom je de groenten beter zelf kunt snijden
Laat je niet verleiden om een zak wokgroente te gebruiken, want echt, door de groente zelf te snijden en apart toe te voegen worden ze veel mooier gaar. De wortel bijvoorbeeld voeg je als eerste toe omdat die anders te hard blijft. De stukjes paprika en paksoi mogen knapperig blijven net als de prei, dus die gaan pas op het laatst door de kruidige noedels met paksoi en gehakt.
Het lijkt misschien veel werk, maar eigenlijk is het zo gebeurt. En die 5 minuten werk leveren zoveel meer smaak op dat het de moeite echt wel waard is. Tijdens het snijden kun je even afschakelen en misschien is er wel een huisgenoot die je even komt helpen. Kun je gelijk even kletsen en vragen hoe zijn of haar dag was.
Soba noedels zijn gezond en erg lekker
Noedels zijn er in heel veel soorten. In dit recept van kruidige noedels met paksoi en gehakt is gekozen voor soba noedels. Dit zijn noedels gemaakt van boekweitmeel. Hierdoor zijn ze glutenvrij. Maar lees hiervoor eerst de verpakking, want vaak is er ook tarwebloem aan toegevoegd. Ze hebben een licht nootachtige smaak door het gebruik van boekweitmeel. Door het boekweitmeel zijn ze ook voedzamer dan de witte noedels. Ze zijn rijk aan eiwitten, vezels en mineralen en daardoor een gezonde en ook lekkere keuze.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Kruidige noedels met paksoi en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram soba noedels
- 400 gram varkensgehakt
- 1 ui
- 1/2 prei
- 1 winterwortel
- 1 paksoi
- 1 rode peper
- 1 stengel bleekselderij
- 5 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 2-3 eetlepels zoute sojasaus
- 2-3 eetlepels zoete sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel sambal
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kruidige noedels met paksoi en gehakt:
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze koud.
Snijd de knoflook fijn en de gember in dunne reepjes.
Snijd de groente, maar houd ze wel apart, de ui in kleine stukjes, de wortel, prei en bleekselderij in dunne plakjes. Haal het groene gedeelte van de paksoi en snijd dat in reepjes. Snijd het witte gedeelte en de paprika in blokjes of reepjes. Snijd het rode pepertje in kleine stukjes en de lente-ui in dunne ringetjes.
Verhit een wok met een beetje olie. Bak hierin de ui, de gember en de knoflook kort aan, maar laat het niet verbranden.
Duw het uienmengsel naar de zijkanten van de wok en leg het gehakt in het midden. Duw het een beetje uit elkaar en bak het rul.
Voeg er de bleekselderij en de wortel aan toe en laat dit kort meebakken.
Voeg de paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak dit even kort mee.
Doe er nu de rest van de groente, de helft van de lente-ui en een beetje van het gesneden pepertje en de noedels bij en bak alles op een hoog vuur even kort samen door.
Breng het gerecht op smaak met sojasaus, vissaus en sambal en warm alles goed door.
Verdeel de kruidige noedels met paksoi en gehakt over borden en bestrooi ze met de overgebleven lente-ui. Doe de resterende rode peper in een schaaltje en zet dat erbij voor de liefhebber.
Tafel lekker !!