Noedels met kip en broccoli –Ā Een goed wokgerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met kip, broccoli en noedels zit je altijd goed. Zeker als je werkt met teriyakisaus: zoet, zout en kruidig tegelijk ā waardoor je nauwelijks nog iets hoeft toe te voegen.
Wokken is ideaal voor drukke dagen. Zorg wel dat je alles klaar hebt staan: gesneden groenten, kip in plakjes, water op het vuur. Als je dat voorbereidt, staat het gerecht in 15 minuten op tafel. Je kunt het snijwerk zelfs al de dag van tevoren doen als je echt snel wilt.
Voor de noedels gebruik je hier ramen noedels. Dat zijn dunne tarwe-noedels, iets steviger van structuur dan mie, en ze nemen de saus goed op zonder papperig te worden. Even kort koken is genoeg.
Wok de kip eerst kort op hoog vuur, haal die eruit, en wok dan de groenten beetgaar. Zo blijft alles lekker fris en stevig. Kip terug in de pan, saus erbij, even doorwarmen.
Verdeel de noedels over kommen, schep het mengsel erover en maak af met wat sesamzaadjes en verse rode peper. Klaar om aan tafel te gaan.
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Noedels met kip en broccoli
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 400 gram kipfilet
- 1 stronk broccoli
- 2 rode paprika's
- 300 gram champignons
- 1 grote ui
- teriyakisaus
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 rode peper
- zout en peper
- olie
- 300 gram ramen noedels
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je noedels met kip en broccoli:
Snijd de kipfilet in de lengte in drie repen en daarna in plakjes.
Snijd de ui in halve ringen, de broccoli in kleine roosjes, de rode paprika in grove stukken en de champignons in vieren.
Snijd naar wens rode peper fijn, die je er na de bereiding overheen kunt strooien.
Zet een pan met ruim water op en kook hierin de noedels volgens de verpakking.
Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de kip op hoog vuur net gaar. Bak niet te lang, de kip wordt later nog verder verhit.
Haal uit de pan en doe er de groenten in. Wok die tot beetgaar.
Voeg de kip weer toe en breng op smaak met de teriyaki saus. Ongeveer 6 eetlepels, maar iets meer of wat minder mag natuurlijk altijd, dat is heel persoonlijk. Laat de wokschotel even kort doorkoken, zodat de smaken zich goed kunnen verdelen.
Giet de noedels af en verdeel ze over kommen of borden. Schep het kip en broccoli mengsel bij de noedels en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en rode peper naar wens.
Tafel lekker !!