Even snel een lekkere maaltijd op tafel zetten, zonder in te leveren op vers en gezond? Deze noodles met kip en Shanghai paksoi zijn precies zo’n gerecht. Je gebruikt verse kipfilet en een flinke lading groenten, met als ster: Shanghai paksoi. Dat is de iets kleinere, lichtgroene variant van gewone paksoi – net wat kruidiger van smaak en bomvol vitaminen. Hij blijft lekker knapperig, zeker als je het blad en de stelen apart verwerkt zoals in dit recept. Zo blijft het gerecht fris én krijgt het een fijne bite.
Kipfilet is een snelle keus: snijden, marineren in sojasaus en knoflook, en zo de pan in. In een wok of braadpan bak je daarna alles in laagjes. Eerst de kip, dan de champignons en de stevige stelen, en pas op het laatst de noedels en de bladeren van de paksoi. Zo blijft alles precies gaar, zonder dat het slap wordt.
Noodles koken is trouwens zo gepiept. Even afgieten en koud spoelen, dan plakken ze niet en kun je ze makkelijk door het gerecht roeren. Die kleine handigheidjes maken het koken simpel en overzichtelijk.
Heb je geen Shanghai paksoi? Dan kun je gewoon paksoi nemen. En zin in iets anders dan kip? Met oesterzwammen of gemengde paddenstoelen maak je er heel makkelijk een vegetarische variant van.
Serveer de noodles direct uit de pan, met wat extra chiliringetjes als je van pit houdt.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Noodles met kip en shanghai paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke kipfilets
- 300 gr noodles, ongekookt
- 4 Shanghai paksoi, gesneden, blad apart houden van de stelen
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin of zoute sojasaus
- 2 eetlepels neutrale olie
- zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Maak eerst de marinade voor de kip. Doe in een kom de knoflook, de chilipeper, de ketjap manis, de ketjap asin, en de olie.
Snijd de kipfilet in stukjes, en meng ze door de marinade.
Kook in een pan water met zout de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze in een vergiet en spoel ze koud onder de kraan.
Verhit in een wok of een grote braadpan de olie. Bak hierin de kipfilet met de marinade in een paar minuten gaar. Voeg dan de champignons en de stelen van de Shanghai paksoi toe. Bak ze mee tot ze gaar zijn.
Doe dan de noodles er bij en bak ze mee tot ze warm zijn. Roer dan de gesneden bladeren van de Shanghai paksoi erdoor. Als ze geslonken zijn is je gerecht klaar. Serveer direct.
Tafel lekker !!
Heel lekker recept! Shanghai paksoi is wat compacter en net wat knapperiger en smaakvoller dan gewone paksoi. Ze zijn kleiner en worden vaak per twee verkocht.
De stelen van de paksoi (het lichte gedeelte) heb ik, conform recept, verwerkt in het hoofdgerecht, maar de bladeren (het donkere gedeelte) heb ik verwerkt in een frisse salade als bijgerecht, met komkommer, een sjalotje, peper, zout, sesamolie en azijn … Ook heel lekker!
Leuk dat je het deelt Marionet. Shanghai paksoi is inderdaad heerlijk als salade. Mooie combi ook!
Hoi ik heb er gemberwortel bij gedaan, lekker voor de extra bite.
Dat doe je goed Lenny, altijd aanpassen aan je eigen smaak. Leuk dat je de tip deelt!
Lekker hoor. Maar eh… Shanghai ligt in China. Shanghai noodles maak je dus niet met ketjap maar met diverse soorten sojasaus (lichte en donkere) en nog wat Chinese smaakmakers, zoals de Chinese kookwijn Shaoxing en oestersaus en hoisin zie je ook.
Shanghai paksoi is de naam van de groente, Ingrid. Die groente wordt overigens gewoon in Nederland geteeld. Het betreft hier helemaal geen Chinees recept, dat staat ook nergens in de tekst.😉 Dit is gewoon een recept voor kip, noodles en groente, met een (algemeen!) oosters tintje. Dus ketjap past daar prima in, lijkt me.
Vandaag gegeten oei zo lekker
Top Adrienne, dan komen ze vast een keer vaker op het menu. En, we hebben nog veel meer van die lekkere recepten 😉
Heb dit recept gisteren 26/08/2022 klaargemaakt, was zoooo lekker dat iedereen hier thuis het vandaag terug wil eten .
Superlekker.
Goed om te horen, Martine. Dit soort complimenten krijgen we graag!