Oosterse wokschotel met broccoli – Een lekker, makkelijk en gezond oosters recept dat je heel snel kunt maken? Ga dan eens voor oosterse wokschotel. Dit is een recept met rundvlees dat ook nog eens boordevol verse groenten zit. De bieflappen zijn snel klaar, dus het gerecht kun je binnen 30 minuten op tafel hebben staan. Het is ook nog eens makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?
Bieflappen
Zoals je al las is dit een gerecht dat wordt gemaakt met rundvlees. Het rundvlees dat in het recept van de oosterse wokschotel wordt gebruikt zijn bieflappen. Bieflappen hoef je alleen maar even te bakken, ze zijn zo gaar.
Broccoli saai? Niet in een oosterse wokschotel!
Broccoli saai? Nee hoor, de groente is erg veelzijdig en leent zich prima voor het maken van het recept van een oosterse wokschotel boordevol groenten. Verse broccoli is ook nog eens heel gezond. Het zit vol vitaminen. Een goede reden om die groente vaker te eten dus. Gebruik niet alleen de roosjes voor dit recept, maar ook de steel. Want die is ook erg lekker. Schil de steel wel even en snijd er stukjes van die kleiner zijn dan de roosjes, zodat alles gelijk gaar is. De smaak en structuur van de steel van broccoli lijkt erg op koolrabi.
Blancheren van de broccoli doe je zo
Bij het maken van het recept voor de oosterse wokschotel gebruik je de techniek ‘blancheren’. Niet schrikken als je de term niet kent, het is echt heel makkelijk. Blancheren is het kort voorkoken van verse groenten. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook en voeg hier de groente aan toe. Kook de broccoli kort door en haal ze uit het water. Spoel de groente direct koud met water om het garingsproces te stoppen. Door groente te blancheren houden ze hun mooie kleur en hoeven ze maar kort mee te bakken. Kook ze vooral niet te lang voor want ze moeten een beetje knapperig blijven.
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Oosterse wokschotel met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram noedels naar keuze
- 400 gram broccoli
- 100 gram wortel
- 100 gram taugé
- 50 gram champignons
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram bieflappen
- 1 rode peper
- 1 eetlepel 5 spices
- 2 eetlepels Ketjap manis
- Sweet chilisaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ bosje koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een oosterse wokschotel:
Bestrooi de bieflappen met de 5 spices kruiden en wrijf die er goed in. Leg opzij en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd hier ook stukjes van.
Schil de wortel en snijd er dunne plakjes van, snijd de champignons in plakjes. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringetjes, hak de koriander grof.
Zet een pan met water op, als het water kookt voeg dan de broccoli en de wortel toe. Eenmaal weer aan de kook haal je de groente uit het water, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water. Gooi het kookwater niet weg, want hierin gaan nu de noedels die je volgens de verpakking kookt.
Verwarm de wok voor de Oosterse wokschotel en doe er een beetje olie in. Bak hierin de bieflappen 1-2 minuten aan beide zijden. Schep er 2 eetlepels chilisaus overheen en verwarm even door, strooi er de sesamzaadjes overheen en haal ze uit de pan. Leg ze op een bord wat je met een ander bord er omgekeerd op bedekt.
Wok nu de champignons kort op hoog vuur. Voeg er de vissaus, ketjap en oestersaus aan toe en pers er de knoflook boven uit.
Voeg de wortel en de broccoli er aan toe en bak kort door.
Doe nu de noedels bij het groentemengsel en meng dit door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat chilisaus toe.
Voeg als laatste de taugé, de lente-ui en de helft van de koriander toe en draai het vuur uit.
Snijd de bieflappen in reepjes.
Verdeel de noedels met groenten over de borden en verdeel er de reepjes vlees overheen. Decoreer de Oosterse wokschotel met koriander en ringetjes rode peper naar smaak.
Tafel lekker !!