• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Pittige biefstukpuntjes uit de wok met perzik en sperziebonen

Een zomerse wokschotel met verse perziken, knapperige sperziebonen en rosé biefstukpuntjes vol smaak

0
Pittige biefstukpuntjes uit de wok

Pittige biefstukpuntjes uit de wok zijn ideaal als je met weinig moeite iets bijzonders op tafel wilt zetten. Met dit recept combineer je malse stukjes biefstuk met verse sperziebonen en zoete perziken voor een verrassend frisse smaak. Door te kiezen voor rijpe perziken en zelf boontjes te snijden, proef je echt het verschil met kant-en-klare wokmixen. De rode peper, knoflook en een scheut limoensap geven net genoeg pit zonder dat het te heet wordt.

Als je pittige biefstukpuntjes uit de wok maakt hoef je niet lang in de keuken te staan. De boontjes kook je vooraf beetgaar en de perziken kun je makkelijk ontvellen en in partjes snijden. Tijdens het wokken bak je het vlees kort op hoog vuur, zo blijft het mooi rosé en mals. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete, zomerse maaltijd. Dit gerecht is lekker voor een doordeweekse avond, maar ook om samen gezellig van te genieten in het weekend.

Pittige biefstukpuntjes uit de wok

Porties:4 personen
Voorbereiding:30 minuten
Bereiding:10 minuten
Wachttijd:0 minuten
Totale tijd:40 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram biefstukpuntjes
  • 600 gram sperziebonen
  • 4 perziken
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • chilipoeder
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels oestersaus

Zo maak je pittige biefstukpuntjes uit de wok:

Haal de biefstukpuntjes een half uur voor het koken uit de koelkast.

Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze. Kook de sperziebonen in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en zet opzij.

Breng een klein pannetje water aan de kook. Snijd een kruis in de perziken, dompel ze een minuut in het kokende water, spoel ze af met koud water, verwijder de schil en snijd ze in partjes.

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode peper en de knoflook fijn.

Bestrooi de biefstukpuntjes met zout, peper en een beetje chilipoeder naar smaak.

Verhit een eetlepel olie in een wok en bak de biefstukpuntjes 2-3 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.

Voeg de tweede eetlepel olie toe aan de pan en bak de ui, knoflook en rode peper kort aan. Blus af met limoensap en voeg de oestersaus toe. Doe de perzikpartjes, sperziebonen en biefstukpuntjes terug in de pan en warm alles kort door, zodat het vlees warm is maar niet te gaar wordt.

Tafel lekker !!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Wokken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

BiefstukPerzikSperziebonen

Pittige biefstukpuntjes uit de wok geven je een snelle maaltijd vol verse smaken. Dit maak je makkelijk zelf, juist omdat je werkt met eenvoudige technieken en verse producten die je zo in de winkel vindt. Door sperziebonen niet voorgesneden te kopen maar zelf te doppen en te halveren, bewaar je de knapperigheid. Rijpe perziken ontvellen is een kleine moeite en voegt die zoet-frisse bite toe die zo goed combineert met de pittige saus.

Als je pittige biefstukpuntjes uit de wok gaat maken is het echt belangrijk dat je het vlees even op kamertemperatuur laat komen. Zo schroei je het sneller dicht in de wok, waardoor het mals en sappig blijft. De rode peper en knoflook bak je kort mee voor een geurige basis. De limoensap en oestersaus maken het af en brengen het zoete van de perzik in balans. Deze combinatie van pittig, fris en zoet maakt pittige biefstukpuntjes uit de wok zo bijzonder.

Maak het jezelf makkelijk

Pittige biefstukpuntjes uit de wok kun je van tevoren slim voorbereiden. Kook de sperziebonen alvast beetgaar en snijd de perziken in mooie partjes. Het wokken zelf duurt maar een paar minuten. Houd het vuur hoog en bak de biefstukpuntjes kort, zodat ze rosé blijven. Dit geeft het gerecht die lekkere malsheid. Door de groenten en saus erbij te doen en alles kort door te warmen, blijft de structuur mooi en de smaak fris.

Met witte rijst een frisse salade maak je het compleet

Pittige biefstukpuntjes uit de wok zijn perfect voor een gezellige avond thuis. Serveer er simpel wat gekookte witte rijst bij en zet eventueel een frisse salade op tafel. Een partje limoen maakt het helemaal af. Dit soort kleine tafelmomenten maken het verschil: je eet samen iets dat je met aandacht hebt gemaakt, zonder dat het ingewikkeld is. De pittige biefstukpuntjes uit de wok smaken het lekkerst direct uit de pan. Bewaar restjes niet te lang: door de verse perzik is invriezen niet handig. Maar meestal blijft er toch niets over!

Pittige biefstukpuntjes uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram biefstukpuntjes
  • 600 gram sperziebonen
  • 4 perziken
  • 1 rode peper
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
  • chilipoeder
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze van dit recept

Haal de biefstukpuntjes een half uur voor het koken uit de koelkast.

Was de sperziebonen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze. Kook de sperziebonen in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en zet opzij.

Breng een klein pannetje water aan de kook. Snijd een kruis in de perziken, dompel ze een minuut in het kokende water, spoel ze af met koud water, verwijder de schil en snijd ze in partjes.

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode peper en de knoflook fijn.

Bestrooi de biefstukpuntjes met zout, peper en een beetje chilipoeder naar smaak.

Verhit een eetlepel olie in een wok en bak de biefstukpuntjes 2-3 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.

Voeg de tweede eetlepel olie toe aan de pan en bak de ui, knoflook en rode peper kort aan. Blus af met limoensap en voeg de oestersaus toe. Doe de perzikpartjes, sperziebonen en biefstukpuntjes terug in de pan en warm alles kort door, zodat het vlees warm is maar niet te gaar wordt.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Curry met sperziebonen en kipfilet

    Makkelijke curry met sperziebonen en kipfilet

  • Sperzieboontjes met tomaat en ui

    Sperzieboontjes met tomaat en ui – Zomers bijgerecht met Hollandse sperziebonen

  • snoep maken van vers fruit

    Snoep maken van vers fruit – perfect voor cadeautjes

  • Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

    Thuisrestaurant: biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

  • biefstuk van de grill

    Biefstuk van de grill; met een fantastische marinade

  • Sperziebonen als bijgerecht

    Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender

  • ijs van verse perziken

    IJs van verse perziken

  • spies van biefstuk

    Spies van biefstuk

  • Aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen

    Aardappelsalade van krieltjes met sperziebonen, spek en kaas

  • Luikse salade

    Luikse salade mét spek en bonen; met lokale groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.