Spitskool is zo’n groente die je makkelijk over het hoofd ziet, maar eigenlijk altijd in je koelkast zou moeten liggen. Hij is mild van smaak, snel gaar en past zich moeiteloos aan allerlei keukens aan. In dit recept wok je ‘m met kippendijen, ui, gember, knoflook en een zelfgemaakte Thaise kruidenmix. Binnen 15 minuten staat er iets warms en geurigs op tafel.
Je kúnt een kant-en-klare kruidenmix gebruiken, maar zelf mengen is net zo makkelijk. Meng 2 eetlepels knoflookpoeder, 2 eetlepels gemberpoeder, ¼ theelepel kurkuma, ½ theelepel kerrie, ½ theelepel kardemompoeder, ½ theelepel komijn en 1 theelepel gedroogde basilicum. Zo heb je controle over de smaak én weet je wat erin zit.
Gebruik in de zomer Hollandse spitskool. Die is verser, vaak onverpakt en heeft het buitenblad nog – beter voor het milieu én voor de smaak. Snijd de kip niet te grof zodat hij tegelijk met de kool gaar is. Serveer met rijst of noedels. Over? Maak er de dag erna een ovenschotel van met ei en ricotta.
Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem
Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.
Kippendijen – meer smaak, meer gemak
Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.
Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kleine spitskool
- 300 gram kippendijen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien
- verse gember, ca. 2 cm.
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels Thaise kruiden
- zout en peper
- lente-ui
Bereidingswijze van dit recept
Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden doe je zo:
Snijd de spitskool in repen.
Snijd de kippendijen in blokjes.
Snipper de uien.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Hak de gember en de knoflook heel fijn.
Zet een wok op het vuur en verwarm die alvast voor.
Verhit wat olie in de wok.
Voeg ui, gember en knoflook toe en fruit dit even aan.
Voeg de kippendijen toe en roerbak ze tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt circa 8 minuten, maar is sterk afhankelijk van hoe groot de blokjes zijn.
Voeg de Thaise kruiden toe en bak ze een minuut mee.
Voeg nu de gesneden spitskool toe en roerbak tot de spitskool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer de roergebakken spitskool met de lente-uitjes.
Tafel lekker !!