• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden

Redactie door Redactie
in Wokken
0
Spitskool wokken

Spitskool is zo’n groente die je makkelijk over het hoofd ziet, maar eigenlijk altijd in je koelkast zou moeten liggen. Hij is mild van smaak, snel gaar en past zich moeiteloos aan allerlei keukens aan. In dit recept wok je ‘m met kippendijen, ui, gember, knoflook en een zelfgemaakte Thaise kruidenmix. Binnen 15 minuten staat er iets warms en geurigs op tafel.

Je kúnt een kant-en-klare kruidenmix gebruiken, maar zelf mengen is net zo makkelijk. Meng 2 eetlepels knoflookpoeder, 2 eetlepels gemberpoeder, ¼ theelepel kurkuma, ½ theelepel kerrie, ½ theelepel kardemompoeder, ½ theelepel komijn en 1 theelepel gedroogde basilicum. Zo heb je controle over de smaak én weet je wat erin zit.

Gebruik in de zomer Hollandse spitskool. Die is verser, vaak onverpakt en heeft het buitenblad nog – beter voor het milieu én voor de smaak. Snijd de kip niet te grof zodat hij tegelijk met de kool gaar is. Serveer met rijst of noedels. Over? Maak er de dag erna een ovenschotel van met ei en ricotta.

Spitskool

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kleine spitskool
  • 300 gram kippendijen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien
  • verse gember, ca. 2 cm.
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Thaise kruiden
  • zout en peper
  • lente-ui

Bereidingswijze van dit recept

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden doe je zo:

Snijd de spitskool in repen.

Snijd de kippendijen in blokjes.

Snipper de uien.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Hak de gember en de knoflook heel fijn.

Zet een wok op het vuur en verwarm die alvast voor.

Verhit wat olie in de wok.

Voeg ui, gember en knoflook toe en fruit dit even aan.

Voeg de kippendijen toe en roerbak ze tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt circa 8 minuten, maar is sterk afhankelijk van hoe groot de blokjes zijn.

Voeg de Thaise kruiden toe en bak ze een minuut mee.

Voeg nu de gesneden spitskool toe en roerbak tot de spitskool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer de roergebakken spitskool met de lente-uitjes.

Tafel lekker !!

DeelPin13VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Italiaanse wokschotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wokschotel met broccoli

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

Pittige biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Pittige biefstukpuntjes uit de wok met perzik en sperziebonen

Noodles met kip en shanghai paksoi
Wokken

Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Wokschotel met krieltjes en spinazie
Wokken

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!