• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

1
Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes is een makkelijk wokgerecht dat in twintig minuten op tafel staat. Je werkt met verse ingrediënten en toch ben je heel snel klaar. Maar met dit recept zet je wel iets unieks op tafel, iets van jezelf. Dit is niet de standaard varkenshaas met gekookte aardappelen en bloemkool, maar een mooi, ietwat oosters gerecht, waar jij liefde in stopt. Dit kun je vol trots op tafel zetten.

Het fijne van varkenshaas met spitskool en shiitakes is dat je alles gewoon in de supermarkt kunt vinden. De smaken zijn krachtig en fris, en toch geschikt voor het hele gezin. Doordat je de varkenshaas in plakjes snijdt, is de bereidingstijd kort maar het blijft lekker mals. Je wokt alles in één pan, dus de afwas is ook beperkt. Serveer met rijst of noedels, en je hebt in een mum van tijd een complete maaltijd. Dit recept past qua seizoen vooral bij de nazomer en de herfst.

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 600 gram spitskool, in reepjes
  • 100 gram shiitakes, kleine gehalveerd, grote in plakken
  • 1 flinke ui, in dunne kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 chilipeper, kleur naar keuze, eventueel het zaad verwijderd, in ringen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel citroengras
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok:

Snijd de varkenshaas eerst in de lengte door en daarna in plakjes.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de varkenshaas rondom bruin aan.

Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe en bak mee tot de ui glazig is. Doe dan de komijn, koriander en het citroengras erbij en bak kort mee.

Voeg de shiitakes toe en als deze bijna gaar zijn doe je de spitskool erbij. Roerbak tot de kool beetgaar is.

Blus af met kokosmelk, sojasaus en limoensap. Breng weer aan de kook en laat een minuutje doorkoken.

Serveer direct met gekookte witte rijst.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.