• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Redactie door Redactie
in Wokken
1
Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes – Een heerlijke wokschotel, met een Oosters tintje. Hiermee zet je heel snel een maaltijd op tafel. Lekker makkelijk op een drukke dag en alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt!

Varkenshaas anders

De varkenshaas is één van de lekkerste stukjes varkensvlees. Te vaak wordt die alleen even om en om gebakken. Je kunt zoveel lekkers maken met een stukje varkenshaas. In dit makkelijke recept ga je aan de slag met varkenshaas met spitskool en shiitakes. Doordat je hier met plakjes varkenshaas aan de slag gaat wordt de bereidingstijd ook een stuk korter.

Varkenshaas met spitskool en shiitakes staat in 20 minuten op tafel

Lekker koken of bakken, en in dit geval wokken, met verse ingrediënten kost je maar 20 minuten van je tijd. Een pizza in de oven schuiven duurt langer. Vergeet de excuses dat vers koken te veel werk is en dat het te veel tijd kost. Als je met dit makkelijke recept aan de slag gaat ben je zo om. Want iedereen gaat dit lekker vinden, en die pizza, ja, die wordt op een gegeven moment ook zo gewoon. Verras eens met verse varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok en doorbreek die sleur.

Verse spitskool

Wat veel mensen niet weten is dat de spitskool een zomerkool is. Meestal wordt de spitskool net zo makkelijk in het rijtje winterkool meegenomen, maar in de winter heb je vaak te maken met geïmporteerde spitskool. De spitskool uit eigen land is verser, en lekkerder. Als je er eens op let zul je het verschil zelf ervaren. Door het hoge vochtgehalte van spitskool is die uitermate geschikt om te wokken. En hij combineert makkelijk met andere smaken. Dat maakt spitskool de perfecte kool voor varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok. Je gebruikt niet een hele spitskool, maar dat is geen probleem. Een aangesneden kool verpak je in plasticfolie en dan kun je die een paar dagen in de groentelade van de koelkast bewaren. Wist je trouwens dat je deze kool ook heel goed rauw kunt eten? Als je over hebt, kun je dat dus prima tot een heerlijke salade verwerken! Onder de tekst vind je een link naar meer spitskool recepten, dus zet die variatie op tafel.

Paddenstoelen, en dan niet altijd de champignons

De witte champignon is de favoriete paddenstoel in de keuken van Nederlanders. Durf eens uit die comfortzone te stappen. In dit recept voor varkenshaas meet spitskool en shiitakes uit de wok ga je dat dus doen. Je gaat aan de slag met shiitake. Die wordt in Nederland gekweekt, maar in landen als China, Korea en Japan groeit hij gewoon in het wild. Door zijn Aziatische oorsprong past hij natuurlijk heel goed in gerechten met een Oosters tintje. Hou je niet van shiitakes, of kun je er niet aankomen? Vervang ze dan in dit gerecht gewoon door kastanjechampignons, witte champignons of oesterzwammen.

Spitskool

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Spitskool van eigen bodem is zacht, fris, makkelijk te bereiden. Ontdek waarom deze zomerkool zo’n fijne groente is om mee te werken.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 600 gram spitskool, in reepjes
  • 100 gram shiitakes, kleine gehalveerd, grote in plakken
  • 1 flinke ui, in dunne kwart ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 chilipeper, kleur naar keuze, eventueel het zaad verwijderd, in ringen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel citroengras
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok:

Snijd de varkenshaas eerst in de lengte door en daarna in plakjes.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de varkenshaas rondom bruin aan.

Voeg de ui, de knoflook en de chilipeper toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn. Doe dan de komijn, de koriander en het citroengras erbij en bak ook deze even mee.

Vervolgens voeg je de shiitakes toe en als deze bijna gaar zijn doe je de spitskool reepjes erbij. Roerbak tot de spitskool beetgaar is. Blus af met de kokosmelk, sojasaus en limoensap. Breng alles weer aan de kook en laat een minuutje doorkoken.

Serveer de varkenshaas met spitskool en shiitakes direct. Lekker met wat gekookte witte rijst.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Italiaanse wokschotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wokschotel met broccoli

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

Pittige biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Pittige biefstukpuntjes uit de wok met perzik en sperziebonen

Noodles met kip en shanghai paksoi
Wokken

Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Spitskool wokken
Wokken

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!