Witte kool roerbakken – Witte kool kun je natuurlijk prima koken. Maar als je witte kool gaat roerbakken of wokken, dan geef je pas smaak aan de groente. Gecombineerd met kipfilet, andere groenten, specerijen en andere smaakmakers ontstaat er dan een heel smaakvol gerecht, met een wat oosters tintje. Geef er witte rijst of gebakken rijst bij, en je maaltijd is helemaal compleet. Het recept vind je onderaan het artikel.
Zet eens vaker een lokaal geteelde groente op tafel
Witte kool roerbakken met dit recept is niet voorbehouden aan de winter, ook al is kool eigenlijk een wintergroente. Er worden jaarrond in Nederland geteelde witte kolen aangeboden. Dus maak vooral de duurzame keus om vaker lokaal geteelde groenten op tafel te zetten. Goed voor het milieu, want de groente hoeft maar weinig kilometers te maken voor het op jouw bord ligt. Goed voor de lokale economie, want je steunt de Nederlandse tuinbouw. En goed voor de smaak van de producten, want lokaal geteeld is altijd verser!
Koop gewoon een hele kool als je witte kool gaat roerbakken
Je kunt in elke Nederlandse supermarkt gesneden witte kool in zakjes kopen. Lekker handig, denk je waarschijnlijk. Natuurlijk is dat handig. Toch is het echt de moeite waard om een hele witte kool te kopen als je gaat roerbakken, en de groente zelf te snijden. De reden? Vers gesneden groente is gewoon veel lekkerder dan voorgesneden groente. Wat mensen ook tegenhoudt om een hele, verse, witte kool te kopen, is dat zo’n heel exemplaar, en zeker als het een flinke kool is, vaak veel te veel is voor een recept. Maar dat los je heel makkelijk op. Je eet gewoon twee keer witte kool. De mogelijkheden met de groente zijn eindeloos. Behalve witte kool roerbakken, zoals voor dit recept, kun je de groente ook koken, bakken, rauw verwerken, met witte kool kan vrijwel alles. Je kunt een goed verpakte, aangesneden kool een week bewaren, dus je hoeft het geen twee dagen achterelkaar te eten. Je kunt de kool overigens ook invriezen. Daarnaast, een hele witte kool is een budgetvriendelijk ingrediënt, dus je bespaart ook nog eens geld. Natuurlijk vind je elders op de website vast nog wel een lekker recept met witte kool.
Witte kool; veelzijdige en budgetvriendelijke recepten
Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.
Witte kool roerbakken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram witte kool
- 400 gram kipfilet
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- een stukje verse gember van ongeveer 3 cm
- 1 rode chilipeper
- 1 rode puntpaprika
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels zoute sojasaus
- zout
- neutrale olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo kun je witte kool roerbakken:
Snijd de witte kool in heel dunne reepjes. Snij de prei, de ui en de chilipeper in ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de winterpeen in blokjes. Hak de knoflook en de gember fijn.
Snijd de kipfilet in reepjes of stukjes.
Verhit, op een hoog vuur, een scheutje olie in de wok.
Doe de knoflook, de ui, de chilipeper en de gember in de pan. Voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder, de kurkuma en het chilipoeder toe en bak alles aan. Let er wel op dat het niet verbrandt.
Doe de kipfilet erbij en bak die vijf minuten mee.
Vervolgens gaan de paprika, de prei, de winterpeen en de witte kool erbij. Blijf roerbakken tot alle groenten beetgaar zijn. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus en als het nodig is wat zout.
Serveer de witte kool met witte rijst. Ook gebakken rijst is er erg lekker bij.
Tafel lekker !!
hallo, wou graag het recept van witte kool uitprinten,maar helaas.geen aanwijzing hiervoor op de website.
Excuus Wout, dat is inmiddels aangepast. Geniet van de witte kool 😉
Lekkere recepten
Ga er mee aan de slag
Leuk om te horen, Corrie. Laat je ons weten of je het lekker vindt?
Gaat zeker maken ziet er
R goeduitziende.
We horen graag wat je er van vond, Peter!