• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool

Maak met een paar eenvoudige basisingrediënten en een fantastisch lekkere wokschotel

0
Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool

Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool – Een grote schaal met gewokte aardappelen, groente en vlees is een ideale manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wokken is een lekkere en gezonde manier van voedsel klaarmaken. Door alles op een hoog vuur te garen en te mengen ontstaan de heerlijkste creaties, waarin meer smaak en groenten zitten dan je op het eerste moment zou denken. De wokschotel van aardappel, gehakt en witte kool is een recept met een paar eenvoudige basisingrediënten en een fantastisch lekker resultaat.

Een wokschotel met aardappels maak je met vastkokende aardappels

Het is van belang dat je de juiste aardappels kiest om mee te wokken. Voor de wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool kies je vastkokende aardappels. Zou je kruimige aardappels nemen dan wordt je wokschotel een soort puree en dat is niet de bedoeling. Aardappels zoals Bintjes, Nicola, Bildstar of Frieslander, zijn vastkokende aardappels die perfect zijn om mee te wokken. De aardappelen worden eerst kort voorgekookt. Voorkoken doe je door de aardappelen te schillen en in kleine stukjes te snijden, zodat je tijd bespaart. Het is beter om afgekoelde aardappels te gebruiken om mee te wokken, ze zijn net iets steviger en behouden daardoor beter hun vorm.

Alles in de juiste maat

Als je een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool serveert moet het er behalve lekker ook smakelijk uitzien. Het is echt belangrijk dat de ingrediënten ongeveer dezelfde maat moeten hebben. Door de ingrediënten in ongeveer dezelfde maat te snijden, kun je ze beter mengen en gelijkmatiger verdelen. Dit is waarom je balletjes maakt van het gehakt. Als je die stap over zou slaan vind je overal kruimels gehakt terug, waardoor de smaak veel minder intens is en buiten dat, wie is er nu niet gek op gehaktballetjes?

De witte kool voor de wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool wordt ook vrij grof gesneden. Geen dunne reepjes, maar dikke repen die je in stukken snijdt. Zo houd je meer smaak en structuur in het gerecht. Je zult trouwens verbaasd staan hoe lekker witte kool uit de wok smaakt, zeker als je het in het achtergebleven vet en de aanbaksels van de gehaktballetjes bakt.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 500 gram witte kool
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 350 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper
  • 50 gram paneermeel
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool:

Schil de aardappels en snijd ze in dobbelstenen van ongeveer 1,5 tot 2 cm. Was ze en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet en laat ze uitstomen en afkoelen.

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de kerrie, oregano en een beetje zout en peper. Draai er balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede van. Zet opzij.

Snijd de witte kool in repen van ongeveer 1 cm en snijd die in stukken.

Schil en snijd de wortel in reepjes en de ui in halve ringen.

Verhit een beetje olie in een wok en bak daarin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.

Schep ze uit de wok en doe er de groenten in. De groenten wok je 2-3 minuten op hoog vuur. Schep nu de groenten uit de wok. Door de groenten te wokken zijn de aanbaksels nu uit de wok.

Doe weer een beetje olie in de wok en bak hierin de aardappeltjes tot ze gaar zijn en een beetje kleur hebben.

Voeg er de groenten en de gehaktballetjes aan toe en schep alles luchtig door elkaar. Bak alles even goed door en breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.