• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel

Zet met een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel

Connie Derks door Connie Derks
in Wokken
1
Wokschotel met schouderkarbonade, aardappel en prei

Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel – Schuif maar aan want de wokschotel kan zo met de pan op tafel. Een pan op tafel staat huiselijk en gastvrij. Iedereen kan nemen zoveel hij of zij wil. Serveer er voor een complete maaltijd ook nog een schaal vers gemaakte appelmoes bij en je weet zeker dat iedereen gaat smullen. De wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel is geen snel wokgerecht dat binnen 10 minuten op tafel staat. Maar de extra tijd die je erin steekt, is zeker de moeite waard.

Vers gekookte aardappels uit de wok

Kies de juiste aardappels voor de wokschotel met schouderkarbonade. Je gebruikt vastkokende aardappels zoals bintjes als je aardappels gaat wokken. Die blijven mooi heel tijdens het bakken. Je moet ze wel even voorkoken, en om dit niet te veel tijd in beslag te laten nemen, snijd je ze voor je ze gaat koken al in blokjes. De aardappels worden apart gebakken voor ze in de wokschotel met schouderkarbonade gaan, zodat je ze beter krokant kunt bakken. Het bakken van de aardappels kan tegelijk met het wokken van het vlees, dus dat bespaart tijd.

Heerlijk kruidige stukjes vlees in de wokschotel met schouderkarbonade

Schouderkarbonades worden meestal in hun geheel gebakken, maar er kan meer met dit vlees. Ze zijn ook erg lekker in stukjes in een wokschotel. Het vet in dit stukje varkensvlees zorgt ervoor dat het niet snel droog wordt. De stukjes vlees worden eerst op smaak gebracht en dan kort en krachtig in de wok gegaard. De aanbaksels van de karbonade in de wok kook je na het bakken even los. Hierna bak je er kort de vers gesneden en uitgelekte prei in. Zo krijgt de prei al veel smaak mee, dit zorgt voor geweldig smaakvolle wokschotel met schouderkarbonade.

Prei recepten

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Karbonade recepten

Karbonade; tips en recepten

Zoek je een lekker karbonade recept? Ontdek er hier heel veel. Van oma's karbonade tot een karbonade in jus of karbonade uit de koekenpan.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 schouderkarbonades
  • 1 kilo vastkokende aardappels (bintjes)
  • 800 gram prei
  • zout en peper
  • 2 theelepels zoete paprikapoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 50 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel:

Verwijder het bot van de schouderkarbonades en snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2-3 cm. Meng de paprikapoeder, chilipoeder, kerrie en oregano met een theelepel zout en meng dit door het vlees. Zet opzij om de smaken even in te laten trekken.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 cm, spoel ze schoon en kook ze 5-10 minuten in ruim water met zout tot ze net gaar zijn. Giet ze af en laat ze uitstomen.

Snijd de prei in ringen en was ze in ruim water. Laat de gesneden prei in het water staan, zodat het zand naar de bodem kan zakken. Doe de prei in een vergiet en laat uitlekken.

Verhit een koekenpan met de helft van de boter en bak daarin de stukjes aardappel.

Verhit ook een wok met de rest van de boter en bak daarin de stukjes vlees al roerende goudbruin en net gaar.

Leg het vlees op een bord en giet 50 ml water in de wok. Kook de aanbaksels los en doe er de prei in. Bak de prei kort op hoog vuur tot hij beetgaar is.

Doe de gebakken aardappelstukjes en het vlees terug in de wok en bak alles nog even goed door. Proef en breng de wokschotel met schouderkarbonade verder op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Italiaanse wokschotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wokschotel met broccoli

Noedels met spitskool
Wokken

Noedels met spitskool en gemarineerde kip

Pittige biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Pittige biefstukpuntjes uit de wok met perzik en sperziebonen

Noodles met kip en shanghai paksoi
Wokken

Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Spitskool wokken
Wokken

Spitskool wokken met kip en Thaise kruiden

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Reacties 5

  1. Esther says:
    10 maanden geleden

    De schouderkarbonade met prei en aardappelblokjes.
    Een echte aanrader heerlijk.
    Bedankt voor het delen van het recept

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Graag gedaan, fijn dat het in de smaak valt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!