Wrap met gegrilde groenten – Groenten grillen geeft lekker veel smaak. Je kunt er de lekkerste gerechten en combinaties mee maken. Samen met een tomatenpesto en mozzarella is een wrap met gegrilde groenten dan ook een geweldig lekkere maaltijd of een hapje bij de borrel.
Gegrilde groenten
Groenten grillen voor de wrap met gegrilde groenten doe je het liefst op de barbecue. Dat is het allerlekkerste, dan krijg je die lekkere rooksmaak het beste. Uiteraard heb je niet altijd zin om die barbecue aan te steken. Grillen in een grillpan is dan een goede tweede optie. Maar de groenten even snel in de oven grillen kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.
Een makkelijke maar erg lekkere tomatenpesto
De pesto geeft de wrap met gegrilde groenten nog meer smaak. Je maakt hem van gedroogde tomaten op olie en walnoten. Dat is eigenlijk alles. Maal of snijd de tomaten zo fijn mogelijk, met een beetje van de olie uit het potje, doe er op het laatst de walnoten bij zodat die nog een beetje structuur behouden. De bite van de walnoten is een welkome afwisseling in de wrap.
Romige mozzarella in je wrap
Als contrast in de smaak is een romige mozzarella erg lekker, zeker als je de opgerolde wrap met gegrilde groenten nog even goed verwarmd en de kaas gaat smelten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Een zacht geitenkaasje, bijvoorbeeld, kan ook erg lekker zijn en is iets zouter. Een leuk idee om daar eens mee af te wisselen.
Wrap met gegrilde groenten als maaltijd, maar ook bij de borrel
De wrap is erg lekker als vegetarische maaltijd. Maak dan een grote, of twee kleinere per persoon. Als je de wrap in plakjes snijdt, is die ook erg lekker bij een glaasje wijn. Zeker in de zomer als het warm is zijn de koude plakjes met groenten erg lekker. In de winter kun je die plakjes beter nog even warm maken voor je de wrap met gegrilde groenten serveert.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Wrap met gegrilde groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 kleine aubergine
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- 75 gram walnoten
- olijfolie
- gedroogde kruiden, oregano, tijm
- 2 bollen mozzarella
- 1 pak tortilla’s naar keuze
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met gegrilde groenten:
Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 -1,5 cm dik.
Snijd de paprika’s in kwarten en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Duw ze plat.
Pel de uien maar laat het onderste stukje bij de wortels zitten, zodat ze niet uit elkaar vallen. Snijd de ui in 8 stukken.
Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 theelepel oregano en 1 theelepel tijm en een beetje zout en peper.
Bestrijk de groenten met de kruidenolie en gril ze in ongeveer 10 minuten aan beide zijden gaar. Als je de groenten in de oven wilt garen; verwarm de oven dan voor op 200 graden en meng de groenten met de olie, verdeel alles over een bakblik en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
In de tijd dat de groenten garen maak je de pesto voor de wrap met gegrilde groenten. Snijd hiervoor de tomaat in stukjes en maal die met 2 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine fijn. Voeg de noten toe en maal nog kort even door. Heb je geen keukenmachine? Snijd ze dan met een mes zo fijn mogelijk. Wrijf met de platte kant van een mes de tomaten nog iets fijner.
Hak de noten fijn en meng ze samen met 2 eetlepels olie van de tomaten tot een stevige pesto.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Besmeer een tortilla met pesto, verdeel de groenten er royaal over en bestrooi met een paar blokjes mozzarella. Rol de tortilla zo strak mogelijk op.
Verwarm de wraps met gegrilde groenten op de barbecue, gril of in de oven tot ze warm zijn en de kaas begint te smelten.
Wil je ze als warm borrelhapje geven? Snijd ze dan op het laatste moment in plakken. Verwarm de wraps eerst in de oven of kort in de magnetron voor je ze in plakken snijdt.
Tafel lekker !!