• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella

Inclusief het recept voor een heerlijke tomatenpesto

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
1
3
Wrap met gegrilde groenten

Wrap met gegrilde groenten – Groenten grillen geeft lekker veel smaak. Je kunt er de lekkerste gerechten en combinaties mee maken. Samen met een tomatenpesto en mozzarella is een wrap met gegrilde groenten dan ook een geweldig lekkere maaltijd of een hapje bij de borrel.

Gegrilde groenten

Groenten grillen voor de wrap met gegrilde groenten doe je het liefst op de barbecue. Dat is het allerlekkerste, dan krijg je die lekkere rooksmaak het beste. Uiteraard heb je niet altijd zin om die barbecue aan te steken. Grillen in een grillpan is dan een goede tweede optie. Maar de groenten even snel in de oven grillen kan natuurlijk ook, de keuze is aan jou.

Een makkelijke maar erg lekkere tomatenpesto

De pesto geeft de wrap met gegrilde groenten nog meer smaak. Je maakt hem van gedroogde tomaten op olie en walnoten. Dat is eigenlijk alles. Maal of snijd de tomaten zo fijn mogelijk, met een beetje van de olie uit het potje, doe er op het laatst de walnoten bij zodat die nog een beetje structuur behouden. De bite van de walnoten is een welkome afwisseling in de wrap.

Romige mozzarella in je wrap

Als contrast in de smaak is een romige mozzarella erg lekker, zeker als je de opgerolde wrap met gegrilde groenten nog even goed verwarmd en de kaas gaat smelten. Maar er zijn meer mogelijkheden. Een zacht geitenkaasje, bijvoorbeeld, kan ook erg lekker zijn en is iets zouter. Een leuk idee om daar eens mee af te wisselen.

Wrap met gegrilde groenten als maaltijd, maar ook bij de borrel

De wrap is erg lekker als vegetarische maaltijd. Maak dan een grote, of twee kleinere per persoon. Als je de wrap in plakjes snijdt, is die ook erg lekker bij een glaasje wijn. Zeker in de zomer als het warm is zijn de koude plakjes met groenten erg lekker. In de winter kun je die plakjes beter nog even warm maken voor je de wrap met gegrilde groenten serveert.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Wrap met gegrilde groenten

Porties: 6-8 wraps
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 75 gram walnoten
  • olijfolie
  • gedroogde kruiden, oregano, tijm
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 pak tortilla’s naar keuze
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wraps met gegrilde groenten:

Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 -1,5 cm dik.

Snijd de paprika’s in kwarten en haal de zaden en zaadlijsten eruit. Duw ze plat.

Pel de uien maar laat het onderste stukje bij de wortels zitten, zodat ze niet uit elkaar vallen. Snijd de ui in 8 stukken.

Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 theelepel oregano en 1 theelepel tijm en een beetje zout en peper.

Bestrijk de groenten met de kruidenolie en gril ze in ongeveer 10 minuten aan beide zijden gaar. Als je de groenten in de oven wilt garen; verwarm de oven dan voor op 200 graden en meng de groenten met de olie, verdeel alles over een bakblik en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

In de tijd dat de groenten garen maak je de pesto voor de wrap met gegrilde groenten. Snijd hiervoor de tomaat in stukjes en maal die met 2 eetlepels van de tomatenolie in een keukenmachine fijn. Voeg de noten toe en maal nog kort even door. Heb je geen keukenmachine? Snijd ze dan met een mes zo fijn mogelijk. Wrijf met de platte kant van een mes de tomaten nog iets fijner.

Hak de noten fijn en meng ze samen met 2 eetlepels olie van de tomaten tot een stevige pesto.

Snijd de mozzarella in blokjes.

Besmeer een tortilla met pesto, verdeel de groenten er royaal over en bestrooi met een paar blokjes mozzarella. Rol de tortilla zo strak mogelijk op.

Verwarm de wraps met gegrilde groenten op de barbecue, gril of in de oven tot ze warm zijn en de kaas begint te smelten.

Wil je ze als warm borrelhapje geven? Snijd ze dan op het laatste moment in plakken. Verwarm de wraps eerst in de oven of kort in de magnetron voor je ze in plakken snijdt.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Lasagne met andijvie
Ovenschotels

Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!