• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept

Een maïswrap met gehakt en lekker veel groente

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
wrap met gehakt

Wrap met gehakt – Rundergehakt en lekker veel groente in een maïswrap.

Bewuste, maar toch lekkere keuzes maken

Als je een wrap met gehakt maakt, heb je meerdere keuzes. Welke soort wrap kies je, welk gehakt neem je en welke groenten stop je erin. Als basis is er voor maïswraps gekozen omdat dit een lekker Mexicaans tintje heeft en net iets anders smaakt dan de gewonde bloemtortilla. Er is ook gekozen voor rundergehakt omdat dat minder vet is, en je voegt lekker veel verse groenten toe zodat het een vrij gezonde en toch echt lekkere maaltijd wordt.

Lekker veel groente en een volle smaak in de wrap met gehakt

In de wrap met gehakt gebruik je rode paprika voor de kleur. Verder zit er groenten als ui, wortel, bleekselderij, aubergine en champignons in. De aubergine zit er met een speciale reden in. De aubergine wordt namelijk tijdens het garen lekker zacht en romig. Hierdoor wordt het als het ware een dikke saus die de gehaktvulling bij elkaar houdt. Dit alles breng je op smaak met gerookte paprika en chilipeper voor een rokerige hitte die licht aanwezig is. Hoe pittig je de vulling voor de wrap met gehakt maakt, heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand want dat is het grote voordeel van met losse specerijen werken, je kunt zelf bepalen wat je toevoegt. Op die manier gebruik je minder zout, wat ook weer goed voor je is.

Even onder de grill of in de oven

Na het vullen en rollen worden de wraps met gehakt bestrooid met kaas, peterselie en de lekkerste zoetzure uitjes, die trouwens ook in de wrap zitten. Dit alles gaat even 3 minuutjes onder een hete grill om de kaas te laten smelten zodat het nog lekkerder wordt. Maak je de wraps al eerder? Dan kun je in plaats van de grill beter de oven op 180 graden zetten en ze zo in ongeveer 20 minuten opwarmen.

wraps met gehakt

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Wrap met gehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 middelgrote maïstortilla’s
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 2 rode uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 vleestomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1-2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • een paar takjes platte peterselie
  • 200 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wraps met gehakt:

Breng 100 ml water aan de kook en los hier de suiker in op, voeg de azijn toe.

Snijd een ui door en snijd een helft in dunne ringetjes. Leg die ringetjes in het zoetzure mengsel en zet opzij.

Snijd de groente, maar doe ze niet bij elkaar.

Snijd de rest van de uien, de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. De aubergine, paprika en tomaat mogen in grotere blokjes en de champignons doormidden en in plakjes. Hak de peterselie grof.

Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en smoor hierin de uien tot ze glazig zien, pers er de knoflook boven uit en voeg de wortel en bleekselderij toe en bak eventjes door.

Nu mag de aubergine erbij en bak dit alles kort tot de aubergine zachter wordt.

Voeg het gehakt toe en bak samen met de groente tot grove stukjes.

Voeg nu de tomatenpuree toe en breng op smaak met de specerijen en zout naar smaak en bak alles 5 tot 10 minuten op een zacht vuur.

Voeg er de paprika en tomaat aan toe en bak alles nog even kort door tot de paprika beetgaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Verwarm intussen de tortilla’s op elkaar 1 minuut in de magnetron of door ze in een koekenpan kort om en om te verwarmen.

Zet een grote ovenschaal klaar.

Haal de ui uit de marinade en leg op een stukje keukenpapier.

Meng de kaas met de peterselie en de uitjes.

Zet de grill aan of de oven op 180 graden.

Vul de tortilla’s één voor één met het gehaktmengsel en strooi er een beetje van het kaasmengsel over. (Zorg dat je iets overhoudt om er straks overheen te strooien.)

Rol de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi met het resterende kaasmengsel en zet de wraps met gehakt een paar minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.

Serveer de wraps met gehakt met een schepje Griekse yoghurt.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin144VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief