Wrap met kip en mango – Een maaltijd wrap met kipfilet, mango en nog veel meer lekkers.
Een wrap met kip en mango als maaltijd is ideaal voor het weekeinde
In het weekeinde is het lekker om te koken. Vaak kook je dan wat uitgebreider, of juist makkelijker. Een pizza of een heerlijke wrap passen daar prima bij. Je kunt een dure maaltijd bestellen, maar je kunt ook zelf iets makkelijks maken, zonder al te lang in de keuken te hoeven staan. Dan ben je echt veel voordeliger uit en je eet lekkerder. De wrap met kip en mango (goed gevuld met kipfilet, groenten en lekkere verse mango) is zo gemaakt en zowel warm als koud erg lekker. Afhankelijk van de maat tortilla maak je 4-6 wraps met dit recept, maar de hoeveelheden zijn heel makkelijk aan te passen voor als je meer of minder wraps met kip en mango wil maken.
Kipfilet is lekker, en ook nog eens snel gaar
Voor de vulling gebruik je kipfilet die je in lange repen snijdt, zodat ze snel gaar zijn en zodat er lekker veel kruiden aan blijven hangen. Die wrap moet natuurlijk wel wat pit hebben. Die pit bereik je door royaal te kruiden met cajunkruiden, die ook perfect bij de mango passen.
Deze wrap is zowel koud als warm erg lekker
Lekker veel kleur, smaak en textuur
Je ogen eten ook mee, daarom stop je lekker veel kleuren en smaken in een wrap met kip en mango. Pittige kip, zacht zoete mango, kruidige uien en paprika, knapperige ijsbergsla en een beetje mozzarella, die samen met het sausje van zure room zorgen voor een romige smaak. Krijg je al trek?
In plakken is deze wrap ook perfect bij de borrel
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Wrap met kip en mango
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1 mango
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1-2 bollen mozzarella
- 1 flinke ui
- 1 rode paprika
- 1 lente-ui
- 100 ml zure room
- cajunkruiden
- zout en peper
- 1 pak soft tortilla’s
- zonnebloemolie
- tomatenketchup
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je wraps met kip en mango:
Snijd de kipfilet in repen en meng ze met cajunkruiden, zout en peper en een klein beetje zonnebloemolie. Zet opzij.
Snijd de paprika en ui, ijsbergsla en lente-ui in repen, schil de mango en snijd hier ook repen van, doe dit ook met de mozzarella.
Meng de zure room met cajunkruiden en een beetje tomatenketchup.
Bak eerst de kipfilet in een beetje zonnebloemolie gaar. Haal uit de pan en bak nu de ui en paprika tot ze beetgaar zijn. Doe de kipfilet erbij en warm even goed door.
Verwarm in een droge pan een tortilla en besmeer die met een lepel zure room.
Beleg de tortilla met de vulling volgens de foto, strooi er nog wat extra kruiden op en rol hem stevig op. Doe dit ook met de rest van de tortilla’s.
Snijd de wraps met kip en mango schuin door en serveer ze lauw warm. Eet je ze liever heet? Leg ze dan in een ovenschaal en verwarm ze in ongeveer 15 minuten op 180 graden tot ze lekker warm zijn.
Tafel lekker !!