• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Wrap met zalm en guacamole

Gebakken zalm, avocado en sla in een tortilla wrap

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
2
Wrap met zalm en guacamole

Wrap met zalm en guacamole – Lekker en gezond lunchen of dineren kan ook met een wrap. Een wrap met zalm en guacamole bijvoorbeeld. Daarmee zet je een geweldig lekkere lunch op tafel. Maar dit gerecht is ook heel geschikt als licht diner. En behalve dat maak je er ook nog eens heel makkelijk een lekkere borrelhap van!

Wrap met gebakken zalm

Wraps met zalm zijn heerlijk, er zijn verschillende varianten van zalm die hiervoor gebruikt kunnen worden. Het meest wordt gekozen voor gerookte zalm, wellicht omdat dit ook de makkelijkste variant is. Er wordt ook vaak een blikje opengetrokken. Best lekker, maar het kan niet tippen aan vers gebakken zalm. Iets minder bekend is de warm gerookte zalm.  Die warm gerookte zalm is een prima optie in dit recept als je nog sneller klaar wil zijn.

Zalm, sla en guacamole, samen in een wrap

De heerlijke combinatie van zalm en avocado komt heel goed tot zijn recht in dit gerecht. Door de pittige guacamole en het friszure van de limoen wordt het een wrap om van te smullen. De wrap is zowel met warme als koude zalm erg lekker. Je kunt hem dan ook perfect vooraf maken. Wij namen hiervoor volkoren wraps, maar je kunt iedere soort tortilla nemen die jij lekker vindt, al is volkoren natuurlijk wel de meest verantwoorde optie.

In plakjes gesneden wraps met zalm zijn erg lekker als hapje bij de borrel

Rode peper, voor een beetje pit

Een paar blaadjes sla en geraspte rode peper maken de wrap met zalm helemaal af. Ja, je leest het goed geraspte rode peper. Door de peper in te vriezen laat die zich heel makkelijk raspen en de peper is hierdoor ook beter te doseren. Geen grove stukken peper meer in je mond waarvan de tranen je in de ogen schieten, maar mooi verdeeld, in hele kleine stukjes.

Verse zalm of zalmfilet

Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee

De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.

Wrap met zalm en guacamole

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 grote volkoren wraps
  • +/- 400 gram zalm
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 ui
  • 1 rode peper
  • 1 krop trio sla
  • een bosje koriander
  • 1 limoen
  • 2-3 eetlepels Griekse yoghurt
  • olie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een wrap met zalm en guacamole:

Leg de rode peper als je die gekocht hebt in de vriezer, zodat die makkelijk te raspen is.

Haal de zalm uit de koelkast en snijd die in de lengte door en dan in dunne plakken. Bestrooi de zalm met grove zwarte zout en peper en eventueel andere kruiden naar wens en zet opzij.

Snijd een tomaat doormidden en haal de pitjes en het sap eruit. Snijd in kleine blokjes.

Snijd ook de ui ragfijn.

Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze grof. Haal de avocado’s uit de schil en leg die op een bord.

Snijd de limoen door en pers een helft uit boven de avocado. Prak nu met een vork de avocado net zo fijn of grof als jij lekker vindt. Meng dit met de gesneden ui, de tomaat, de Griekse yoghurt, de koriander naar smaak, een beetje zout en peper en rasp er met een fijne rasp knoflook bij. Rasp er ook een beetje rode peper naar smaak over en roer alles goed door elkaar.

Was de sla en droog ze goed.

Snijd de andere tomaat in halve plakken.

Besprenkel de tortilla’s heel licht aan een kant met water voor je ze verwarmt, dan drogen ze niet uit en kun je ze makkelijker rollen. Verwarm ze 1 minuut per stuk in de magnetron of in een andere pan met deksel en houd ze warm door er een doek op te leggen.

Verhit een klein beetje olie in een pan en bak hierin de zalm kort, zodat de vis maar net gaar is. Laat de zalm niet te lang bakken, want dan kan de vis erg droog worden en dat is zonde.

Bestrijk de tortilla’s aan een kant royaal met de guacamole, leg aan een zijde de sla erop en aan de andere kant de plakken tomaat. Leg de zalm in het midden. Bestrooi met grof zeezout en geraspte peper naar wens en druppel een beetje limoensap over de zalm.

Rol de wraps zo strak mogelijk met zalm en guacamole op, vanaf de belegde kant, de vulling zal gedeeltelijk mee over de wrap rollen. Serveer direct.

Tip: wil je de wraps vooraf maken om koud te eten? Verwarm de wraps dan niet en laat de zalm eerst afkoelen. Rol ze op en rol ze dan in plasticfolie, om uitdrogen te voorkomen.

Tafel lekker !!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotels

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!