Wrap met zalm en guacamole – Lekker en gezond lunchen of dineren kan ook met een wrap. Een wrap met zalm en guacamole bijvoorbeeld. Daarmee zet je een geweldig lekkere lunch op tafel. Maar dit gerecht is ook heel geschikt als licht diner.
Wrap met gebakken zalm
Wraps met zalm zijn heerlijk, er zijn verschillende varianten van zalm die hiervoor gebruikt kunnen worden. Het meest wordt gekozen voor gerookte zalm, wellicht omdat dit ook de makkelijkste variant is. Er wordt ook vaak een blikje opengetrokken. Best lekker, maar het kan niet tippen aan vers gebakken zalm. Iets minder bekend is de warm gerookte zalm. Die warm gerookte zalm is een prima optie in dit recept als je nog sneller klaar wil zijn.
Zalm, sla en guacamole in een wrap
De heerlijke combinatie van zalm en avocado komt heel goed tot zijn recht in dit gerecht. Door de pittige guacamole en het friszure van de limoen wordt het een wrap om van te smullen. De wrap is zowel met warme als koude zalm erg lekker. Je kunt hem dan ook perfect vooraf maken. Wij namen hiervoor volkoren wraps, maar je kunt iedere soort tortilla nemen die jij lekker vindt, al is volkoren natuurlijk wel de meest verantwoorde optie.
In plakjes gesneden wraps met zalm zijn erg lekker als hapje bij de borrel
Rode peper, voor de pit
Een paar blaadjes sla en geraspte rode peper maken de wrap met zalm helemaal af. Ja, je leest het goed geraspte rode peper. Door de peper in te vriezen laat die zich heel makkelijk raspen en de peper is hierdoor ook beter te doseren. Geen grove stukken peper meer in je mond waarvan de tranen je in de ogen schieten, maar mooi verdeeld, in hele kleine stukjes.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Wrap met zalm en guacamole
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote volkoren wraps
- +/- 400 gram zalm
- 2 avocado’s
- 1 teentje knoflook
- 2 vleestomaten
- 1/2 ui
- 1 rode peper
- 1 krop trio sla
- een bosje koriander
- 1 limoen
- 2-3 eetlepels Griekse yoghurt
- olie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een wrap met zalm en guacamole:
Leg de rode peper als je die gekocht hebt in de vriezer, zodat die makkelijk te raspen is.
Haal de zalm uit de koelkast en snijd die in de lengte door en dan in dunne plakken. Bestrooi de zalm met grove zwarte zout en peper en eventueel andere kruiden naar wens en zet opzij.
Snijd een tomaat doormidden en haal de pitjes en het sap eruit. Snijd in kleine blokjes.
Snijd ook de ui ragfijn.
Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze grof. Haal de avocado’s uit de schil en leg die op een bord.
Snijd de limoen door en pers een helft uit boven de avocado. Prak nu met een vork de avocado net zo fijn of grof als jij lekker vindt. Meng dit met de gesneden ui, de tomaat, de Griekse yoghurt, de koriander naar smaak, een beetje zout en peper en rasp er met een fijne rasp knoflook bij. Rasp er ook een beetje rode peper naar smaak over en roer alles goed door elkaar.
Was de sla en droog ze goed.
Snijd de andere tomaat in halve plakken.
Besprenkel de tortilla’s heel licht aan een kant met water voor je ze verwarmt, dan drogen ze niet uit en kun je ze makkelijker rollen. Verwarm ze 1 minuut per stuk in de magnetron of in een andere pan met deksel en houd ze warm door er een doek op te leggen.
Verhit een klein beetje olie in een pan en bak hierin de zalm kort, zodat de vis maar net gaar is. Laat de zalm niet te lang bakken, want dan kan de vis erg droog worden en dat is zonde.
Bestrijk de tortilla’s aan een kant royaal met de guacamole, leg aan een zijde de sla erop en aan de andere kant de plakken tomaat. Leg de zalm in het midden. Bestrooi met grof zeezout en geraspte peper naar wens en druppel een beetje limoensap over de zalm.
Rol de wraps zo strak mogelijk met zalm en guacamole op, vanaf de belegde kant, de vulling zal gedeeltelijk mee over de wrap rollen. Serveer direct.
Tip: Wil je de wraps vooraf maken om koud te eten? Verwarm de wraps dan niet en laat de zalm eerst afkoelen. Rol ze op en rol ze dan in plasticfolie, om uitdrogen te voorkomen.
Tafel lekker !!