• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hapjes

Japanse kipstukjes met panko

Redactie door Redactie
in Hapjes, Recepten
0
Japanse kipstukjes met panko

Japanse kipstukjes met panko – De Japanse keuken groeit in zijn populariteit en ik denk dat deels komt omdat de verkrijgbaarheid van de smaakmakers steeds beter wordt. Deze, voor mij intrigerende, keuken is niet alleen bekend van sushi en sashimi maar kent ook veel gerechten die door hun eenvoud of versheid eruit springen. En vers is waarschijnlijk het kernwoord wat de hele Japanse keuken het beste omschrijft. Doordat ze producten zo vers mogelijk gebruiken, behoeven ze ook maar korte bereidingstijden. Japanners houden vooral van een bite in hun eten. Maar ook vakmanschap en detail zijn van groot belang, op een manier zoals wij dat bijna niet kennen.

Japanse smaakmakers

Naast de bekende smaakmakers zoals sojasaus, rijstazijn en ingelegde gember is er tegenwoordig ook een specerijenmelange. Japanse Shichimi Togarashi is zo’n specerijenmelange van Euroma gemaakt volgens Japans recept. Heerlijk in soep en noodlegerechten maar ook heel smakelijk met vlees. Wij gebruikten deze specerijenmelange in combinatie met malse kip in een krokant panko jasje. Panko is een japans broodkruim die een stuk grover is dan ons paneermeel maar daardoor krokanter wordt. Mocht je ingrediënten zoals panko niet in de supermarkt kunnen vinden, probeer het dan eens bij de toko of bestel het online. Om de pittigheid wat op te vangen maken we er een simpele komkommersalade bij.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Japanse kipstukjes met panko

Hapje of bijgerecht voor 4 personen

De Japanse naam shichimi togarashi laat zich vertalen in zeven-smaken chilipeper. Shichi is het woord voor zeven, mi betekent smaak en togarashi is het Japanse woord voor rode peper. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad.

Japanse kipstukjes

  • 250 gram Kipfilet
  • 60 milliliter Soyasaus
  • 2 theelepels Sesamolie
  • 3 eetlepels Shichimi Togarashi van Euroma
  • 100 gram Bloem
  • 3 Eieren
  • 80 gram Panko
  • Olie om te frituren of frituurpan

Simpele Japanse komkommersalade

  • 2 eetlepels Suiker
  • 2 eetlepels Rijstazijn
  • 1 eetlepel Soya
  • 1 theelepel Chilivlokken
  • 1 hele Komkommer

Snij de kipfilet en stukjes van ongeveer 3 á 4 centimeter. Doe de soyasaus en sesamolie in een kom en marineer hierin de stukjes kipfilet voor ongeveer een uur.

In die tijd kun je de frituur voorverwarmen op 170 graden Celsius. En gaan we de komkommersalade maken. Snij de komkommer in grove stukjes die je nog wel makkelijk kunt opeten. Doe de suiker, rijstazijn, soya en chilivlokken in een kom en roer dit goed door elkaar. Doe de komkommer erbij en zet dit opzij zodat de smaken goed in de komkommer kunnen trekken.

Zet 3 diepe borden klaar en doe de bloem met 2 eetlepels Shichimi Togarashi in één bord en roer dit goed door elkaar, kluts de eieren in een ander bord en in het laatste bord doe je de panko. De laatste eetlepel specerijen gebruik je om de gefrituurde kipstukjes extra op smaak te brengen. Paneer de kipstukjes door ze eerst door de bloem te halen, daarna door het ei en als laatste door de panko. Frituur de kipstukjes tot ze goudbruin zijn. Ik snij altijd eentje open om te kijken of ze gaar zijn. Anders doe ik ze nog weer even terug in de frituur tot ze gaar zijn. Het duurt ongeveer 6 á 8 minuten. Afhankelijk van de grote van je kipstukjes. Serveer deze krokante Japanse kipstukjes met de komkommersalade. Lekker als tapas, lunch of ’s avonds op de bank of maak er een maaltijd van met dit bamigerecht.

Tip: Liever een sausje bij je nuggets? Ze zijn ook lekker met barbecuesaus!

Tafel Lekker!

DeelPin69VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!