• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Kalfslever met appeltjes, spek en uienringen

Redactie door Redactie
in Recepten
0
kalfslever met appeltjes

Kalfslever met appeltjes, spek en uienringen – Na de vergeten groenten, zijn de vergeten stukken vlees wat mij betreft aan de orde. Als we dan al een beest oppeuzelen, dan liefst zoveel mogelijk onderdelen van een dier. Zeker wanneer het een heel lekker gerecht oplevert. Kalfslever is zo’n gerecht. En voordat u gaat gruwelen: ik wil iedereen uitdagen die wél leverworst eet, of wél foie gras lust, om eens lever te gaan klaarmaken. Kalfslever smaakt heerlijk, heeft een zachte smaak en is verdraaid eenvoudig klaar te maken. Het vlees is zeer mals, maar heeft toch meer bite dan je aanvankelijk zou verwachten.

Zorg natuurlijk wel voor goed vlees! De lever is immers de plek in het lichaam dat alles moet afbreken wat in het lichaam niet thuis hoort. Vraag je slager om het vlies dat normaal om lever zit, er al voor je af haalt. Dat scheelt enorm gepriegel. Het vlies is wat harder en als je het er aan zou laten – wat heus wel kan, je kunt het prima eten, net zoals een velletje op een worstje – dan trekt je stukje vlees krom.

In lever zit meestal wel één adertje/zeentje, maar dat laat je gewoon zitten. Het geeft één wat harder stukje dat je desgewenst tijdens het eten discreet kunt uitspugen en op de rand van je bordje laten.

Kalfsvlees

Kalfsvlees; waarom eten we dat niet vaker?

In Nederland wordt wel kalfsvlees geproduceerd, maar weinig gegeten. Toch is het erg lekker, dus tijd voor kalfsvlees!

Kalfslever: een klassiek gerecht maar vergeten lekkernij

Kalfslever wordt al sinds mensenheugenis gegeten met uitgebakken spek – om de soms wat flauwe smaak wat op te peppen – en appeltjes – als compensatie voor het vet van het spek. Ook uitgebakken uienringen horen er echt bij. Gezamenlijk is het – zoals de Fransen zo fraai kunnen zeggen – un beau mariage, een mooi huwelijk.

Lever: eenvoudig te bereiden

Je hoeft lever eigenlijk alleen maar droog te deppen en te wentelen in wat bloem. Dan bak je de lever in een paar minuten gaar in een -liefst anti-aanbak – koekenpan met boter of ander vet.

Kalfslever met appeltjes, spek en uienringen

Voor 4 personen:

  • 4 kalfslevers
  • 2 flinke uien
  • 3 à 4 appeltjes
  • 4 flinke plakken (ontbijt)spek
  • 600 gr. aardappeltjes
  • een flinke klont boter
  • een paar eetlepels bloem
  • peper en zout

Bak eerst het spek uit in een royale koekenpan: in repen of in stukjes, wat je wilt. Verwijder het spek, maar bewaar het uitgebakken spekvet. Je kunt de nog warme repen spek rondom een pollepel wikkelen, dat geeft straks een mooie krul.

Zet ondertussen de aardappeltjes op.

Snijd de uien in (halve) ringen. Voeg aan het spekvet wat boter toe en bak de uien minstens een kwartier op een halfhoog vuurtje totdat ze knapperige stukjes gaan vertonen.

Zet de oven op 50 graden, hierin kun je straks de ui en appel warm in houden. Ondertussen schil je de appels en snijd je er plakjes of schijfjes van. Verwijder de ui en leg die op een bordje in de oven.

Ondertussen zijn de aardappels misschien ook al klaar: giet ze af, voeg een klontje boter toe en peper en zout, hussel ze om en houdt ze warm in de pan of in de oven. Nu voeg je nog wat  boter toe aan de koekenpan en bak je in ongeveer 5 minuten de appeltjes gaar.

Dep de plakken lever droog met wat keukenpapier en wentel ze aan beide kanten in de bloem. Houd de gare appeltjes warm in de oven. Voeg nu nog een klont boter toe en bak de lever. Ongeveer 4 minuten aan beide kanten, op eerst een wat hoger vuur en na ongeveer een minuut op een wat lager vuur.

De kalfslever met appeltjes opdienen en smullen maar!

Tags: Vlees
DeelPin87VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Jam met minder suiker
Jam en chutney

Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)

Aardbeien met Rotterdamsche Oude
Hapjes

Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Salade met oude kaas en kipkluifjes
Salade

Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief