Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

“King prawns” Een feest voor je Koningsdag bbq!

Redactie door Redactie
in Recepten
0

Maak van je Koningsdag bbq een feest met dit recept voor super sappige “King prawns”

Super sappig omdat we de reuze garnalen vooraf met een marinade op basis van boter bewerken. De whisky in combinatie met de knoflookboter geven de reuze garnalen een overheerlijke smaak.

1-garnalen1

  • 1 kilo ongepelde reuze garnalen
  • 100 gram margarine
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 shot glas whisky of cognac
  • 1 theelepel gedroogde chili vlokken
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Grof zeezout

Neem een middelgrote pan en smelt de boter op een laag vuur. Pers de knoflook, en hak de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de gesmolten boter samen met de whisky en de chili vlokken.

2-garnelen2

Roer het geheel goed door, en voeg nu de ongepelde “King prawns” er aan toe, en roer het geheel nogmaals goed om, zodat alle garnalen volledig doordrenkt zijn van de marinade. Zet het vuur nu uit en laat de marinade nog minimaal  een half uurtje intrekken.

Zorg ervoor dat je bbq grill goed heet is. Leg nu je reuze garnalen op de grill en draai ze regelmatig om.

Na 5 á 10 minuten zijn ze klaar. Een goeie tip is als de schil oranje is en dan bruin tot zwart begint te blakeren zijn ze perfect gaar. Neem de “King prawns” van de grill en serveer ze op een schaal. Voor het serveren nog even een halve citroen er over uitknijpen, en rijkelijk bestrooien met vers gemalen peper en grof zeezout.

Snijd de rest van de citroen in schijfjes en leg ze samen met wat takjes verse peterselie op de schaal met “King prawns”. Serveer er nog een stokbrood bij om de achtergebleven sappen op je bord mee te absorberen. Zorg voor voldoende servetten of vingerkommetjes met citroensap.

3-garnalen3

Tags: Vis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Verse vis
DeelPin48TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Vers fruit op een spies met marshmallows
Nagerecht

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Lunch salade met gemarineerde asperge en gepocheerd ei.
Salade

Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei

Reacties 5

  1. Alex says:
    12 jaar geleden

    Lijkt me lekker en daarvoor hoeft het géén 30 april te zijn. Lijkt me heel apart met die whisky. Welke heb je gebruikt? Malt of blend?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Paul van Vugt) says:
      12 jaar geleden

      Glenfiddich Single Malt, maar met Bourbon ook verrukkelijk!

      Beantwoorden
  2. George Sindram says:
    12 jaar geleden

    Naar ik hoop wordt het recept wel met echte boter bereid. Bij de ingredienten wordt namelijk margarine vermeld. En zoals idere goede kok weet is dat een belediging voor de kookkunst!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Paul van Vugt) says:
      12 jaar geleden

      Voor dit recept kan je beiden gebruiken, smaken verschillen.

      Beantwoorden
      • George Sindram says:
        12 jaar geleden

        Gelukkig woon ik in een land waar die king prawns lekker goedkoop verkrijgbaar zijn. Het recept bereid en het is een geweldig lekker geheel.
        Ik ben het met Paul van Vugt eens dat smaken verschillen en daarom zal hij het mij niet kwalijk nemen dat ik het met roomboter bereidde.
        Absoluut voor herhaling vatbaar!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!