Maak van je Koningsdag bbq een feest met dit recept voor super sappige “King prawns”
Super sappig omdat we de reuze garnalen vooraf met een marinade op basis van boter bewerken. De whisky in combinatie met de knoflookboter geven de reuze garnalen een overheerlijke smaak.
- 1 kilo ongepelde reuze garnalen
- 100 gram margarine
- 4 teentjes knoflook
- 1 shot glas whisky of cognac
- 1 theelepel gedroogde chili vlokken
- 1 bosje peterselie
- 1 citroen
- Vers gemalen zwarte peper
- Grof zeezout
Neem een middelgrote pan en smelt de boter op een laag vuur. Pers de knoflook, en hak de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de gesmolten boter samen met de whisky en de chili vlokken.
Roer het geheel goed door, en voeg nu de ongepelde “King prawns” er aan toe, en roer het geheel nogmaals goed om, zodat alle garnalen volledig doordrenkt zijn van de marinade. Zet het vuur nu uit en laat de marinade nog minimaal een half uurtje intrekken.
Zorg ervoor dat je bbq grill goed heet is. Leg nu je reuze garnalen op de grill en draai ze regelmatig om.
Na 5 á 10 minuten zijn ze klaar. Een goeie tip is als de schil oranje is en dan bruin tot zwart begint te blakeren zijn ze perfect gaar. Neem de “King prawns” van de grill en serveer ze op een schaal. Voor het serveren nog even een halve citroen er over uitknijpen, en rijkelijk bestrooien met vers gemalen peper en grof zeezout.
Snijd de rest van de citroen in schijfjes en leg ze samen met wat takjes verse peterselie op de schaal met “King prawns”. Serveer er nog een stokbrood bij om de achtergebleven sappen op je bord mee te absorberen. Zorg voor voldoende servetten of vingerkommetjes met citroensap.
Lijkt me lekker en daarvoor hoeft het géén 30 april te zijn. Lijkt me heel apart met die whisky. Welke heb je gebruikt? Malt of blend?
Glenfiddich Single Malt, maar met Bourbon ook verrukkelijk!
Naar ik hoop wordt het recept wel met echte boter bereid. Bij de ingredienten wordt namelijk margarine vermeld. En zoals idere goede kok weet is dat een belediging voor de kookkunst!
Voor dit recept kan je beiden gebruiken, smaken verschillen.
Gelukkig woon ik in een land waar die king prawns lekker goedkoop verkrijgbaar zijn. Het recept bereid en het is een geweldig lekker geheel.
Ik ben het met Paul van Vugt eens dat smaken verschillen en daarom zal hij het mij niet kwalijk nemen dat ik het met roomboter bereidde.
Absoluut voor herhaling vatbaar!