Kip slavinken met bacon en met Goudse kaas vulling. Nee het is géén kip cordon bleu want die zijn niet opgerold en zijn gevuld met ham en smakeloze kaas. Dit lijkt op een slavink of rundervink, maar dan met een vulling. Maakt verder niet uit, makkelijk en erg lekker!
- 4 kipfilets
- 4 plakken bacon
- 100 gr extra belegen goudse kaas
- ½ t cayennepeper
- 1 t knoflookpoeder
- 1 t paprikapoeder (mild)
- 1 t zwarte peper
- ½ t zeezout
Meng de specerijen in een bakje. Snijd de kaas in reepjes. Neem nu de kipfilets, liefst van gelijk formaat en niet te dik. Leg ze op een plank en sla ze met een hakbijl of pan zo dun dan ze ongeveer ¼ deel van hun oorspronkelijke dikte hebben. Je ziet ze dus groter worden. Kruid nu zowel de binnen- als de buitenkant dun met het specerijen mengsel. Leg voldoende kaas in het midden en rol ze met kracht op. Rol er tenslotte een plak bacon omheen en zet vast met een cocktailprikker. Leg ze in een ovenschaal en bak ze ongeveer in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden. De bacon wordt langzaam bruin en als de kaas gaat lopen dan is binnen de goede kerntemperatuur wel bereikt en zijn ze niet droog. Dit is echt smullen. Lekker met boontjes en gebakken aardappels of met gewokte chinese- of spitskool danwel met roerbakgroenten.