• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Krokant cupje met avocado en zalm

Redactie door Redactie
in Recepten
0
5
kerst bij de borrel

Krokant cupje met avocado en zalm – We willen toch allemaal wel eens wat anders op de borreltafel, lekkere hapjes in plaats van chips, nootjes of bittergarnituur. Ik maakte voor een gezellig samenzijn met vrienden deze krokante cupjes gevuld met een guacamole en legde bovenop een klein stukje zalm.

Smaken die perfect samen gaan. De cupjes kun je gerust een dag van te voren al maken, als je ze in een luchtdichte trommel bewaart zijn ze de volgende dag nog lekker knapperig. Ik gebruikte hiervoor een mini cupcaketray. Zo zijn de cupjes mooi voorgevormd en zijn de hapjes ook niet te groot.

avocado

Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal

Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Krokant cupje met avocado en zalm

Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • 3 vellen filodeeg
  • 30 gram gesmolten boter

Vet de cupcaketray lichtjes in en snijd van je filodeeg vierkantjes van 6 cm x 6 cm. Leg het filodeeg dat je niet gebruikt even onder een vochtige theedoek zo drogen ze niet uit.

Neem 1 vierkantje van je deeg en smeer deze in met wat gesmolten boter. Leg het volgende vierkantje hier diagonaal op, besmeer ook weer met boter en leg een derde vierkantje er ook weer kruislings op.

Vouw het filodeeg nu in een cupje van je tray en herhaal dit tot je 10 cupjes hebt. Schuif de tray in de voorverwarmde oven en bak de cupjes in 8 minuten goudbruin en lekker krokant.

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1/2 rood pepertje
  • sap van 1 limoen
  • handje vol fijngehakte koriander
  • zout/peper naar smaak

Voor de decoratie

  • 50 gram zalm
  • eventueel wat koriander

Snijd de avocado doormidden en draai hem een kwartslag, zo kun je de twee helften van elkaar halen. Sla je mes in de pit en geef nog een draai op deze manier verwijder je met gemak de pit uit de avocado.

Ontpit de avocado’s en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een kom. Snijd het pepertje en de koriander fijn en meng dit door de avocado. Prak het geheel grof door elkaar en besprenkel met het sap van de limoen.

Schep een grote theelepel van de guacamole in een cupje en decoreer met een stukje zalm en eventueel wat koriander.

 

Tags: FilodeegtapasVis - Verse vis
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Spread van snijbonen en Rotterdamsche Oude
Saus

Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Bramenjam
Jam en chutney

Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Reacties 5

  1. cher says:
    8 jaar geleden

    ik heb een gast die niet van zalm houd, zou je ook iets van vlees kunnen gebruiken

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      Zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat je prima een rauwe ham zoals Serrano- of Parmaham kunt gebruiken of eventueel een stukje gerookte kip of rookvlees.

      Beantwoorden
  2. Leidi says:
    10 jaar geleden

    Ik vind verse koriander niet lekker en overheersend. Wat zou je in plaats daarvan kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Samantha says:
      10 jaar geleden

      Hallo Leidi, De verse koriander zou je in dit recept prima kunnen vervangen door peterselie.

      Beantwoorden
  3. arianne says:
    10 jaar geleden

    Een echte topper, deze gemaakt voor vrienden en iedereen was enorm enthousiast.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!