• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Kruidige aardappelsalade met gerookte makreel

0
Kruidige aardappelsalade met makreel

Aardappelsalades worden vaak geserveerd als bijgerecht, maar deze aardappelsalade met lekker veel verse kruiden en gerookte makreel is een maaltijd op zich. Je kunt de ingrediënten gemakkelijk vervangen ter variatie. Gebruik bijvoorbeeld andere kruiden, vervang de mierikswortel door wat fijngehakte knoflook of kies voor gerookte zalm of forel in plaats van makreel. Het recept is voldoende voor 4 personen.

  • 1 kg vastkokende aardappelen, schoongeboend
  • 1 flinke gerookte makreel
  • 1,5 el verse kervel, fijngehakt
  • 1,5 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1,5 el verse dragon, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 3 el mayonaise
  • 3 el crème fraîche
  • 1-2 tl mierikswortel (potje)
  • 1 citroen

Kook de aardappelen met schil in 15 tot 20 minuten gaar. Spoel af met koud water en laat afkoelen. Ontdoe de makreel van vel en graten en verdeel het visvlees in stukken. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakken. Maak een dressing van de mayonaise en de crème fraîche met 1 eetlepel van alle kruiden, de mierikswortel en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de aardappelen in plakken van ongeveer 1 cm. Schik de plakken op een grote schaal en verdeel de dressing erover. Bestrooi met de rest van de kruiden en de bosui, en verdeel de vis en de plakken citroen erover.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

  • ovenfriet

    Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

  • aardappel-bloemkoolgratin

    Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

  • aardappelsoorten

    Aardappelsoorten

  • Aardappelsoep met prei

    Aardappelsoep met prei

  • chips maken van aardappels

    Chips maken van aardappels

  • Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

    Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)

  • Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

    Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

  • Aardappelpannenkoekjes

    Aardappelpannenkoekjes

  • bonne femme

    Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.