Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Lunch

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Een traktatie bij een feestlijke lunch!

Redactie door Redactie
in Lunch
0
Bagel met zalm en komkommer

Bagel met gerookte zalm en komkommer – Een echte traktatie voor bij een feestelijke lunch? Die maak je met een bagel met gerookte zalm en komkommer! Het broodje besmeer je eerst met geitenkaas, dat vormt een lekker hartige tegenhanger met de frisse komkommer. De gerookte wilde sockeye zalm maakt het helemaal af! Bij zo’n lunch hoort ook een glas heerlijk koele witte wijn, zo wordt de lunch een compleet feestje!

Gerookte wilde sockeye zalm

Het is je misschien opgevallen op de foto dat de vis op de bagel met gerookte zalm en komkommer heel rood van kleur is. Dit is wilde sockeye zalm. Sockeye zalm wordt gevangen in de grote meren en rivieren van Alaska en Canada, en in kustwateren langs de westkust van Noord-Amerika. De vis is bekend om zijn dieprode kleur, heerlijke smaak en hoge concentraties van omega-3 vetzuren. Sockeye zalm is een anadrome soort, wat betekent dat het leeft in zee en zich voortplant in zoet water. Tijdens het voortplanten wordt de kleur van de zalm dieper rood. Als je wilde zalm, of andere wild gevangen vis gaat kopen, let dan altijd op het MSC-keurmerk.

Tips bij het maken van bagels met gerookte zalm en komkommer

Verse bagels zijn niet bij elke bakker makkelijk te koop. Nu kun je in bijna elke supermarkt afbakbagels kopen, en die zijn voor de bagel met gerookte zalm en komkommer een prima alternatief voor de verse exemplaren. Je hoeft ze alleen maar 5 minuten in de oven af te bakken. In plaats van bagels kun je natuurlijk ook kiezen voor een vers wit, hard of zacht bolletje.

Uiteraard kun je, als je niet aan sockeye zalm kunt komen, of als je het gewoon te kostbaar vindt, dit broodje ook maken met gewone gerookte zalm.

Houd je niet van geitenkaas, vervang die dan door verse roomkaas. Dat past er ook goed bij.

Komkommer

Lekker fris met komkommer – recepten en tips voor elke dag

Ontdek veelzijdige komkommerrecepten: van frisse salades tot verrassende warme gerechten. Laat je inspireren en geniet van deze gezonde groente!

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm

 Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.

Bagel met gerookte zalm en komkommer

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 bagels
  • 100 gram gerookte sockeye zalm
  • 50 gram zachte, smeerbare geitenkaas
  • 4 linten komkommer, over de lengte gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • zout en peper
  • een paar takjes dille
  • 1 theelepel kappertjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bagel met gerookte zalm en komkommer:

Bak als je afbakbagels gebruikt de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Was de komkommer en schaaf er over de gehele lengte 4 linten af met een dunschiller.

Meng in een kom de olijfolie met het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Leg de komkommerlinten hier in en zorg dat alles een laagje krijgt.

Snijd de bagels open. Besmeer de onderste helft met de geitenkaas, en maal daar wat zwarte peper overheen. Verdeel de gerookte zalm over de bagels.

Schik vervolgens op elk broodje 2 linten komkommer.

Bestrooi elk broodje met wat verse dille en een paar kappertjes.

Leg de bovenste helft van de bagels er bovenop.

Serveer de bagels met gerookte zalm en komkommer direct. Bij zo’n lunch hoort natuurlijk eigenlijk een lekker koel glas witte wijn.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
Lunch

Wraps met gegrilde groenten en mozzarella

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata
Lunch

Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Tosti caprese
Lunch

Tosti caprese, maak een heerlijke lunch met verse tomaten en Nederlandse mozzarella

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!