Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst – Er gaat niets boven een lekkere zelfgemaakte burger! Het lekkerste is als ze dan op de BBQ samen met wat groenten gebakken worden. Zorg ervoor dat je stevige broodjes hebt en geen kleffe dingen want dat kan de hele hamburger verknoeien. Een paar sneden ambachtelijk brood is ook een optie. Maak er nog een lekkere saus bij en het feest is compleet.
Vier je verjaardag met beefburgers
Ken je dat ook, dat je gasten na een verjaardagsfeestje nog even blijven hangen met het doel om mee te eten? De beefburgers zijn de ideale oplossing. Je kunt ze van tevoren maken en je hebt er zelf weinig omkijken naar. Zet een grote tafel naast de barbecue met broodjes, saus, groenten, salade, borden en bestek. Plaats er een grote schaal zelfgemaakte beefburgers op en je bent klaar voor een megaparty met rundvlees op de barbecue. Volgend jaar blijven je gasten trouwens weer eten, omdat het zo lekker was 😉
Beefburgers (zie onderstaand recept) zijn van rundergehakt. Rundvlees dus!
Hamburgers zijn van gemengd gehakt.
Daarnaast kun je ook lamsburgers of kipburgers maken. Die zijn uiteraard van lamsgehakt en kipgehakt. Maar daarmee houdt het echt niet op. Denk eens aan een cheeseburger of een visburger. Een visliefhebber zal het echt waarderen als je ook een aantal visburgers serveert. En voor de vegetariërs kun je de vegetarische burger of de broccoliburger serveren. Is het allemaal een te grote hap? Ga dan eens voor de sliders of noem ze miniburgers. Zo is er voor iedereen wat wils en kun jij naar hartenlust variëren.
Handige tips
Het fijnste is als je de burgers een paar uur vooraf mengt en op laat stijven in de koelkast. Zo zijn ze makkelijker te bakken en de smaken kunnen dan beter intrekken. Maak je er teveel? Verpak ze dan per stuk in huishoudfolie. Verpak ze dan in zakjes en zet erop welke burgers het zijn en vries ze in. Zo hoef je niet iedere keer weer gehakt te mengen als je burgers serveert. Een paar hongerige pubers in huis maken vaak dankbaar gebruik van zo’n voorraadje. Ze zijn tenslotte zo ontdooid en gebakken.
Gegrilde groenten
Op een hamburger van de BBQ horen ook groenten van de BBQ. Denk hierbij aan uien, courgette aubergine, tomaat of paprika. Snij de groenten in grove stukken zodat ze niet te makkelijk door het rooster kunnen vallen. Besmeer de groente vooraf met een kruidenolie, dat komt niet alleen de smaak ten goede, maar zorgt er ook voor dat ze niet aan het rooster blijven plakken. Het handigste is als je eerst alle groenten roostert en in aluminium schaaltjes doet. Zet die aan de zijkant op de BBQ als je de burgers bakt. Zo blijven ze warm.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg (mager) rundergehakt
- 3 uien
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde lavas of peterselie
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 augurk
- 2 theelepels cajunkruiden
- 8 stevige broodjes
- 8 blaadjes sla
- 2 rode paprika’s
- 1 eetlepel olie
- 8 kleine plakjes kaas naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de lekkerste beefburgers:
Maak eerst de beefburgers van het gehakt, 1 ui, komijn, tijm, peterselie en het gerookt paprikapoeder. Snij of rasp de ui ragfijn. Meng alles kort door elkaar en vorm hiervan 8 mooie burgers. Zorg ervoor dat de burgers niet te dik zijn, anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.
Maak dan de saus van de mayonaise, ketchup, augurk, een klein stukje van een ui en de cajunkruiden. Snij de augurk en de ui ragfijn en meng alles door elkaar. Zet koud weg tot gebruik.
De burgers:
Snij de paprika in vieren en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
Besmeer ze met olie laat ze op de grill aan de buitenkant zwart blakeren. Doe ze wanneer ze zwart zijn in een bakje en dek dit af. Laat afkoelen.
Haal het zwarte vel eraf en doe ze in een aluminium schaaltje en zet dit op de rand van je gril zodat ze weer warm worden.
Snij de ui in dikke ringen en bak die op de grill bijna gaar. Pas op dat de ringen niet uit elkaar vallen. Doe ze bij de paprika in het schaaltje.
Snij de broodjes open en rooster ze kort, leg ze klaar op een schaal.
Bak de burgers op de grill gaar, draai ze pas om als de burger mooi bruin is bak ze dan aan de andere kant nog mooi bruin en gaar. Leg er een plakje kaas op en laat dit smelten.
Beleg de broodjes met sla terwijl de burgers bakken. Leg de burgers op de broodjes en leg op iedere burger een stuk paprika en wat van de uien.
Schep er een beetje saus op en doe de bovenkant op het broodje.
Tafel lekker !!